FARVEL TIL DAGPENGELIVET! JEG HAR SGU FÅET JOB!

NYT ARBEJDE

Jeps. Den er god nok. Efter knap og nap 4 måneder på dagpenge siger jeg farvel til dét system igen, og hej til det rigtige voksenliv. Jeg har nemlig fået job, og starter 1. juni på Kansas City her i Odense!

Det er virkelig et job, jeg glæder mig meget til at starte i, og jeg er sikker på, at Kansas City og jeg er et skønt match. Som min dejlige jobkonsulent skrev til mig, da jeg delte den glædelige nyhed; “Kansas er så heldige, du har så meget at byde med.” Det er en ret dejlig jobkonsulent jeg har mig også 😉

13242197_10153623919305920_1172912521_o

Jeg fik beskeden i tirsdags, og onsdag var jeg ude og underskrive kontrakten. Kansas City ligger et stenkast fra bl.a. Rosengårdcentret, og der kørte jeg hen efterfølgende og erhvervede mig en “tillykke-med-jobbet-gave” fra mig til mig! Jeg endte med den fine kop fra Royal Copenhagen I ser på billedet.

Samtidig lagde jeg vejen forbi Smovseriet som er et skønt bekendtskab. I kan evt. læse mere om butikken her og her. Det var den altid søde og smilende ejer af biksen Britta, der stod bag disken, og da hun hørte om min nylige stilling kvitterede hun med den lækre flaske brut fra Anna De Cordorniu! Hvor heldig har man lov at være!? Det fine ur er en gave fra Casper, da jeg blev kandidat i januar, og det måtte altså også lige med på “se-jeg-er-blevet-voksen-billedet” ♥

Til de af jer, der måske ikke kender Kansas City, så er det en institution, hvis mål er at “højne bevidstheden både i og uden for Odense omkring de kulturelle og kreative kræfter, der eksisterer i byen – og samtidig skabe så gode forhold for disse kræfter, at de vælger at blive i Odense og ikke søger ud til de større byer som København og Århus.” (Kansas City, 2016). De kreative kræfter Kansas City lægger hus til er Odenses musikere, og dertilhørende kreative sjæle. Det er LIGE i min ånd netop at skabe så gode forhold for disse mennesker, at de vælger at blive (eller komme til) Odense fremfor de andre større byer i Danmark. Ikke at disse byer ikke også er skønne, men det ingen hemmelighed, at mit hjerte banker for Odenses og byens kulturliv.

Jeg kommer til at skulle have med musikerne samt de frivillige at gøre samtidig med, at jeg skal arrangere og eksekvere koncerter og events i og udenfor huset. Jeg regner bestemt med at have jer derude med som fluen på væggen under disse processer, og jeg ser frem til at dele min rejse med jer også. Sidder I måske nogle derude, der kender  Kansas City eller måske endda er gæster eller brugere derude? Casper har tidligere haft øvelokale i de fine lokaler, så jeg kendte selvfølgelig allerede til stedet, men glæder mig til at lære det meget bedre at kende nu.

DAGPENGELIVET

Jeg ved, at jeg kommer til at dele mange flere ting omkring mit nye arbejde herinde, men jeg vil egentlig også lige bruge lidt plads nu på at fortælle lidt om de sidste fire måneder på dagpenge. Jeg påtænker et længere indlæg i fremtiden om selvsamme emne for der er nok at tage fat på! Jeg har i hvert fald gjort mig rigeligt med tanker under min dagpengeperiode. Tanker jeg formoder andre på dagpenge måske også har gjort sig, eller tanker som nyligt dagpengemodtagere kunne få på et tidspunkt i processen. Og det er altid dejligt at vide, man ikke er den eneste right?

Jeg føler mig meget heldig over at kunne sige farvel til dagpengetrummerummen allerede efter kun fire måneder. Eller. Heldig ved jeg faktisk ikke om er det rigtige ord. For det er sgu ikke kun held, der spiller ind når man får job. Det er også hårdt arbejde, masser ansøgninger, der skal sendes ud, en masse regler, der skal overholdes fra både jobcenter og a-kasse og mange timer, hvor jeg har slået mig selv oveni hovedet over ikke allerede at have fundet job! Men fire måneder er faktisk ganske hurtigt at have fået arbejde. Rent statistisk er det vist noget med, at man skal sende 10 ansøgninger ud, før man bliver kaldt til samtale, og man skal være til 10 samtaler før man får tilbudt job. Dvs. man skal faktisk sende 100 jobansøgninger før man statistisk set får et job.

Med den ligning i betragtning har jeg muligvis været på det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt. Men jeg har fandme også knoklet for at være det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt. Det jeg vil frem til er vist, at man ikke får noget foræret i dag, og man skal turde stikke næsen frem. Jeg havde faktisk fået istandsat hele to virksomhedspraktikker for at få en fod indenfor i erhvervslivet, og er du på dagpenge vil jeg på det kraftigste anbefale denne vej frem. Jeg nåede ikke at starte nogle af stederne, fordi jeg lige pludselig fik arbejde hos Kansas City, og det hele skete faktisk virkelig hurtigt. Nu glæder jeg mig bare til at starte, og sige farvel til dagpengesystemet!

MERE PERSONLIGHED

At være på dagpenge kan virkelig gøre noget ved én, og indenfor de sidste par måneder føler jeg desværre også, at personligheden herinde på bloggen har været dalende. Det dur i min optik sgu ikke, så jeg vil forsøge at presse personlighedscitronen ud over alle mine indlæg herinde. Uden det selvfølgelig bliver forceret. Jeg har oplevet både op- og nedture igennem de sidste fire måneder, og det har faktisk været lidt svært at dele herinde. Jeg føler, jeg har holdt lidt igen med “mig selv” herinde, og én af grundene til jeg selv læser blogge er bloggerens personlighed. Derfor virker det ganske fjollet, at det er en af de ting, jeg selv har holdt tilbage med. Det skal der derfor ændres på.

For nu vil jeg starte med at juble virtuelt over mit nye job herinde! Yay! Og lige ønske god weekend også. På trods af regnvejr så er luften ganske varm, og jeg sporter bare ben i dag. Se selv på snappen – JHARDIS.

Fing og følg bloggen på BLOGLOVIN // Like bloggen på FACEBOOK // Se flere billeder på INSTAGRAM // Følg med til daglig på SNAPCHAT @JHARDIS

23 replies
 1. Nina
  Nina says:

  Ej hvor spændende – sikke et sted at starte sit første job! Kæmpe tillykke, det bliver da så fedt for dig. Glæder mig til at følge med og se, hvordan du får sat dine aftryk på alt det spændende, der sker hos Kansas City 🙂

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Tusind tak Nina! 🙂 Kender du Kansas godt?
   Jeg glæder mig i hvert fald til at komme med frise øjne derud til 😉

   God weekend

   Klem J

   Reply
 2. Camilla
  Camilla says:

  TILLYKKE!
  Det er da så skøn en nyhed 🙂 Så vil jeg også glæde mig til at følge med i dit arbejde, altid spændende at blive lukket indenfor i andre erhverv end ens eget.

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   TAK Camilla! Hvor langt er du med uddannelse?

   Jeg glæder mig også vildt meget til at dele herinde! Og til at komme ud på arbejdsmarkedet hah!

   Knus J

   Reply
   • Camilla
    Camilla says:

    Jeg har officielt 1,5 år igen, men det bliver formentlig lidt mere end det ☺️ På den ene side glæder jeg mig til at være færdig og komme på arbejdsmarkedet, men på den anden side er det også trygt stadig at være studerende. Jeg håbet godt nok, at det bliver en naturlig overgang til arbejdsmarkedet ☺️

    Reply
    • Jeanette
     Jeanette says:

     Åh det trak også ud for mig 🙂 Jeg brugte et halvt år mere end beregnet.

     Jeg kan VIRKELIG godt følge dig! Man ved, hvad man har, men ikke hvad man får. Jeg glæder mig meget til at starte arbejde, men er også pisse nervøs for ikke at kunne finde ud af det!

     Reply
 3. Anne
  Anne says:

  Tillykke med jobbet, hvor må det bare være dejligt! Det lyder super spændende – og jeg er helt enig i at Odense er en skøn by 🙂

  Reply
 4. Lisbeth
  Lisbeth says:

  KÆMPE tillykke! Hvor er det altså bare sejt klaret, at lande så spændende et job så hurtigt. Når man tænker på, hvor længe nogen desværre ender med at gå ledige, så er 4 måneder sgu imponerende, og det lyder jo som det helt perfekte job for dig. Al mulig held og lykke! 😀

  // http://www.moonlitmadness.dk

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Tak sødeste Lisbeth!

   Jeg glæder mig også RET meget haha. Vi var 300 ansøgere så føler mig også lidt sej 😉
   Og ja dagpengelivet kan jo desværre vare ganske lang tid for nogen :/ Jeg er også meget taknemmelig for, jeg er færdig nu med det.

   Rigtig god weekend

   Klem!

   Reply
 5. Tekla
  Tekla says:

  Uhh som en af de der frivillige, på stand by da min krop er usamarbejdsvillig pt, glæder jeg mig til, at hilse på dig.
  Jeg vender nok først tilbage efter sommerpausen, men så er du jo også faldet helt på plads 🙂
  Derudover er jeg lidt speciel, da jeg bor i Aalborg nu, men jeg kan ikke slippe Kansas, det sted er så fantastisk 🙂

  Reply

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] at endnu en uge er gået. Lige for tiden kan jeg knapt nok følge med. Ansvaret er klart på mit nye job. Jeg elsker det. Det tager bare mange ressourcer at starte et sted sted. Det vil alle vide, der […]

 2. […] weekend er min allerførste ‘rigtige’ weekend, efter jeg er startet hos Kansas City. Nuvel jeg har kun arbejdet tre ud af ugens fem hverdage. Alligevel var det en skøn følelse […]

 3. […] Der har været lidt stille herinde de sidste par dage. I hvert fald hvis man betraget de sidste par ugers aktivitet til sammenligning. Jeg er, som I måske ved, startet i min stilling som eventkoordinator hos Kansas City. (Læs evt. lidt mere om det her). […]

 4. […] starter mit første rigtige voksenjob i næste uge hos Kansas City (læs mere her), og jeg er ved at skide grønne […]

 5. […] i rækken af indlæg vil jeg sige; TAK TAK TAK! For alle jeres ‘tillykke’er’ til mit indlæg i går. Det varmer simpelthen så meget, at I sidder derude og hepper med. Hold nu magle, hvor blev […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *