Hvorfor jeg arbejder deltid – og ELSKER det

Nu har jeg arbejdet omtrent halvanden måned hos Kansas City. Jeg er endda en heldig kartoffel, der har mulighed for at gå på to ugers ferie fra i morgen. Jeg er efterhånden så godt inde i, de nuværende, rutiner herude, at jeg godt tør fortælle lidt mere om mit arbejde. I dette indlæg vil jeg dog fokusere på, hvorfor jeg i min jobsøgningsjagt var meget åben overfor deltidsjob, og hvorfor jeg elsker mit deltidsarbejde lige nu.

DELTIDSARBEJDE?
I de fire måneder jeg nåede at gå ledig inden jeg fik jagtet et job ned, (for trust me det ER en jagt), der gjorde jeg mig selvfølgelig noget tanker omkring, hvilken form for job jeg så mig selv i. Med ”form” mener jeg de større ydre rammer, der udgør et job. Altså faktorer som i hvilken slags virksomhed, hvorhenne rent geografisk og ikke mindst antal timer jeg skulle arbejde.
Udgangspunktet var, som det nok er for de fleste nyuddannede, et fuldtidsjob. Jeg søgte jobs, der rent geografisk lå placeret i nærområdet, men der var også de sædvanlige afstikkere til både København og Aarhus. Som nyuddannet så jeg ikke, at jeg kunne tillade mig at være kræsen mht. pendling. Så jeg søgte, hvor der var relevante stillinger.
Derudover søgte jeg også jobs baseret på forskellige timeantal. Både fuldtid og deltid. Deltidsjob var noget jeg blev mere og mere lun på som tiden gik. Jeg slog derfor til med det samme, da jeg blev tilbudt mine 30 timer hos Kansas City. Det var der flere årsager til, som I kan læse mere om nu!

BLOGGEN SOM ARBEJDE
Jeg ønskede nemlig, (og gør stadig!) at kunne bruge tid på bloggen. Det er noget jeg elsker, og noget jeg ville have svært ved at være foruden. Så jeg var aldrig afvisende overfor deltidsarbejde, om end en fuldtidsstilling selvfølgelig også havde været velkommen! En deltidsstilling ville dog rent praktisk give mig flere timer at arbejde på bloggen i. Derfor blev nogle af mine ansøgninger også rettet hertil.
I dag arbejder jeg så 30 timer om ugen i gennemsnit. Nogle gange mere, nogle gange mindre. Men det er fidusen ved dette job, jeg elsker så højt – friheden og fleksibiliteten.

FRIHEDEN
Det giver en frihed og ekstra timer, hvor jeg kan arbejde med andre ting. Jeg er helt sikkert en lykkens pamfilius mht. denne stilling hos Kansas City. Mine tider er nemlig RET fleksible. Af hensyn til musikerne, (som jeg arbejder en del med herude), skal jeg være på kontoret i nogle faste tidsrammer a’ treenhalvtime mandag-torsdag. Mine timer, udover dette faste tidsrum, kan jeg som ofte have, ganske som det passer mig. Derudover er jeg ofte koordinator ved arrangementer i weekenderne. Dem har der dog kun været ét af i den periode jeg har været ansat, så der har jeg endnu en masse til gode. Der er ikke så mange arrangementer og events i øjeblikket både fordi, det er sommer(ferie), og fordi det er festivalsæson. Musikere og gæster er altså på farten!
Det betyder også, at jeg afvikler mine 30 timer meget på kontoret og i løbet af ugen disse dage. Og altså knapt så meget ude til arrangementer. Det kommer der dog i massevis af slut august/start september.

FLEKSIBILITET
Som I måske kan regne ud, så betyder alt dette, at mine arbejdstider er ganske fleksible. Jeg planlægger stort set mine møde- og gåtider selv. Jeg giver selvfølgelig et pip fra mig til de andre på kontoret, så de ved, hvis jeg en dag sløjfer formiddagen, og i stedet sidder på kontoret hele eftermiddag. Lige dét scenarie er dog endnu ikke hændt. Jeg ynder for det meste at møde tidligere og deraf gå tidligere. Men jeg SKAL ikke møde kl. 9.00 hver dag, hvilket for mig både giver en enorm frihed, men også mange muligheder for at kunne planlægge mine dage, hvor andre faktorer måske er i spil. Derudover er jeg så heldig at have en meget fleksibel chef, der virkelig praktiserer frihed under eget ansvar. Det betyder, at jeg i det store og hele nemlig selv styrer mine tider – så længe jeg afholder de 30 timer, jeg får løn for selvfølgelig.

HVAD MED ØKONOMIEN?
Det økonomiske aspekt af at arbejde deltid er faktisk ikke noget jeg virkelig bider mærke i. I hvert fald ikke lige nu. Da jeg startede på dagpenge fik jeg næsten dobbelt så meget som da jeg var på SU (som jeg har været i fem freaking år!), så at få en deltidsløn nu er for mig stadig et nyk op ad løntrinnet. Det er ikke en økonomisk realitet på længere sigt at arbejde deltid, men lige nu er jeg ganske godt tilfreds. Jeg har udviklet mig meget mht., hvilke elementer jeg tillægger værdi, og hvad der betyder MEST her i livet. Penge er rare, men de er ikke svaret på alt. Og selvom det er bundkliché at påstå, så gør Casper, min familie, venner, mine hunde, min generelle sunde tilstand og helbred og tusind andre ting mig lykkelige her i livet. Og det kan jeg slet ikke sætte et økonomisk pristag på.

OG DET VIGTIGSTE…
Det der i virkeligheden afgør for mig, at jeg godt kan leve med den økonomiske del af et deltidsjob er, at det gør mig GLAD. Helt ærligt. Jeg elsker mit job. Jeg har hele tiden drømt om at arbejde med udviklingen af Odenses kulturliv. Nu arbejder jeg med det musikalske vækstlag og deres udvikling, og jeg er skide stolt! For at sige det ligeud og skyde ’Jante’ helt ned; så er jeg sgu stolt. Nu oplever jeg at være med, hvor det sker. Jeg oplever udviklingen indenfor Odenses vej fra stor by til storby, og jeg er en faktor, der spiller ind! Det er sgu da sejt, ik´?

Så ja. En masse grunde, hvorfor jeg arbejder deltid, og hvorfor jeg elsker det. Er der andre derude på linjen, der også selvvalgt arbejder deltid, og i så fald hvorfor?

6 replies
 1. Lisbeth
  Lisbeth says:

  Måske har jeg efterhånden hørt lidt for meget på Uffe Elbæk og hans kammersjukker, men det lyder virkelig også bare som om at en 30-timers uge giver fantastisk mening. Især hvis man har små børn eller – som du også nævner – kommer fra et meget mindre budget og derfor ikke er afhængig af 37 timers indtægt. Det er i hvert fald også en jobsituation jeg snildt kunne se mig selv i, når jeg engang kommer ud på den anden side af SU’en 🙂

  Og hvor er det bare i øvrigt så dejligt, at du er faldet så godt til i dit nye job! 😀

  // http://www.moonlitmadness.dk

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Haha ja ik’? Lige nu betyder økonomien i hvert fald ikke, at jeg vil vælge et deltidsjob fra! Det kommer formentlig til at have en faktor senere – når vi en dag skal se på hus eller tænke over børn. MEN lige nu nyder jeg, at jeg kan have mine 30 timer, og går på weekend om torsdagen 😉

   Og tak! Det er sgu skønt. Alt nye synes jeg altid at have en ærefrygt overfor. Men det er jo noget pjat, og jeg elsker det herude.

   God sommer!

   Klem J

   Reply
 2. Venterpaavin
  Venterpaavin says:

  Jeg arbejder også deltid, og vil ikke andet. At gå på job er okay, men vil simpelthen ikke bruge så meget af mit liv på det. Så længe jeg har penge nok til at klare mig, bytter jeg gerne for en vagtplan med 5 fridage i streg hver anden uge (:

  – Kit

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Jeg ELSKER at ‘gå på’ job haha! Men det er også fordi jeg ER lidt af en arbejdsnarkoman, der ikke kan finde ud af at gå hjem fra kontoret 😉 Og så er jeg jo også heldig og glad for at mit arbejde overhovedet ikke føles som ‘arbejde’. Med det sagt, så nyder jeg virkelig friheden, og jeg kan virkelig godt forstå dig! Så længe økonomien hænger sammen. Livet er jo så meget andet, end at sælge sid tid thank God!

   God sommer

   Klem J

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *