MY HOMETOWN

IMG_2522{Sorø Akademi}
I disse dage er jeg på et visit hjemme hos mine forældre. Det er pudsigt som begrebet “hjemme” har ændret sig med tiden, men stadig betyder fuldstændig det samme; mine forældres hus og mit barndomshjem. Selvom Casper og min lejlighed selvfølgelig er mit hjem, mit hjemme, så vil mit barndomshjem altid være mit første “hjemme”. Når jeg skal på besøg hos mine forældre, siger jeg også altid, at jeg skal hjem. Det tror jeg aldrig kommer til at ændre sig – betydningen af “hjemme”. Mine forældre har boet i huset siden jeg var 2 år, så det har i alt den tid jeg har husket været mit hjem. Der er nu også noget trygt ved at være “hjemme”, hvor alting som oftest er som det plejer, og de forandringer, der nu engang måtte komme, er altid positive. Som f.eks. den mega pool mine forældre har fået installeret i baghaven indenfor de sidste par år. Eller det lækre gæsteværelse de har fået indrettet til når deres poder kommer på visit til overnatning. Det er nu ganske fint, sådan at komme hjem på besøg.

I går benyttede jeg mig af at være hjemme og bragte mig selv ind til byen, jeg er vokset op omkring. Det er nu alligevel en lille cykeltur langs en større landevej, men udsigten på vejen; den gør rigeligt op for den bakkede vej, der skiftevis er på ens side, og imod en. Kornmarker parat til at blive høstet så langt øjnene kunne se, duften af sommer, turen igennem skoven, hvor jeg kunne skimte sollyset kæmpe sig bravt igennem træernes tætte grene. Ahh; jeg var hjemme, cykelturen var så velkendt, at mine fødder med raske trav trampede i pedalerne, og inden jeg så mig om, stod jeg på hovedgaden i Sorø. Det er i denne by, jeg har oplevet min skolegang til og med gymnasiet. Jeg gik på Sorø Akademi i mine gymnasieår, og det er bl.a. derfra disse billeder er fra.

Skolen er oprindelig grundlagt i 1586 og har igennem årene haft forskellige formål, midler og ejere, for nu at være alment gymnasium med kostskole. Fordi skolen er af ældre oprindelse, har den mange traditioner. Bl.a. har skolen uniformer. De bliver ikke brugt til daglig, men til arrangementer som f.eks. Vandbal og Kongebal i hhv. 1. og 3. g. Og med bal; så mener jeg bal! Skolens udseende bærer præg af netop dens historie, og omgivelserne til disse bal er fantastiske. Men det jeg egentlig ville ind på her, er nemlig Akademihaven, hvor jeg skød billeder i går.

Haven blev anlagt omkring år 1300, og ligger lige ved gymnasiet. Hele området, med Akademiet og haven ved siden af, (som mere er en mindre park), minder meget om hele Harry Potter universet. Især til vinter, hvor sneen dækker hele grunden, og skolen bliver lyst op af julelysene, emmer hele området af eventyr. Det er måske endda først nu, at jeg virkelig lægger mærke til de smukke omgivelser Sorø har at byde på. Derfor måtte jeg gå en tur i haven i går, og knipse et par billeder. Jeg kom bl.a. forbi en fin svanefamilie, som jeg måtte komme helt tæt på. Selvom jeg indrømmer, at jeg imens jeg tog billederne, var lidt nervøs for svanernes reaktion på en fremmede så tæt på deres små poder. De tog det nu ret pænt, og er formentlig vant til at få mad af havens besøgende.

Nu blev det et længere indlæg, men min mening var faktisk bare at dele disse smukke (synes jeg selv) billeder af de naturskønne omgivelser.  IMG_2434{Fineste svanefamilie}IMG_2444 IMG_2477{Udsigt over Sorø Sø}IMG_2495{Bådbroen til skolens sejlads i søen. Oh jo det var nogle anderledes idrætstimer}IMG_2496 IMG_2508 IMG_2515

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *