SÅDAN HAR JEG BRUGT MIN SIDSTE DAG SOM LEDIG

13321093_10153646257325920_2125329787_o
Så kom tiden. Min sidste dag som ledig. Som arbejdsløs.

‘Ledig’ lyder sgu lidt bedre hva’? Eller er det bare mig? Ordet ‘arbejdsløs’ klinger en anelse mere… negativt. Dovent. Det minder mig om Dovne Robert. Det er ikke noget, jeg vil associeres med. At være doven. Ikke at gide. Så jeg har været ledig! Og i dag er min sidste dag som ledig.

Så. Hvad har jeg spenderet dagen på, tænker I sikkert. Eller ikke. Det er jo ikke en selvfølge, at I sidder derude og overvejer min dag! Men altså. Det er sidste dag uden en alarm, der med sin mekaniske lyd mislykkes i forsøget på at lyde organisk, der vækker mig fra min slummer om morgenen.

Jeg har med fuldt overlæg ignoreret alarmen på min telefon i dag og snuet i sengen indtil jeg ikke gad mere. Jeg har trænet og fået masser energi. Jeg har  fyldt min dag med overordentlige praktiske og huslige gøremål. Jeg har tolereret hundenes galskab uden at rømme på stemmebåndet én eneste gang. Jeg har inspiceret det nye havnebads fremskridt med hende her. Jeg har holdt i hånd med Casper. Stoppet op på vores vanlige gåtur med uldtotterne her til aften og givet ham et ekstra klem. Jeg har nydt! Jeg har været spændt. Jeg har været ambivalent.

Ambivalent fordi jeg glæder mig VILDT til at starte hos Kansas City. Er du skør det bliver bomben! Men samtidig har jeg også lidt ærefrygt. Fordi det er en kulturinstitution jeg synes er pisse sej. Og nu skal jeg arbejde der. Og kan jeg overhovedet finde ud af det?

Det ved jeg godt, jeg kan. Jeg skal bare lige ryste ‘studiemærkatet’ af mig. Og ikke mindst ‘dagpengemærkatet’! Et mærkat jeg næsten kun nåede at få sat på mig, inden jeg igen kan trække det af. Og det regner jeg med skal foregå præcis, som når jeg får vokset øjenbryn ( hos Jeanette//Skønne btw. Hun er genial og nej tak til monobryn ikk’?). Hurtigt og med et smukt resultat som følge.

Jeg har også brugt dagen på at tænke. Reflektere. Overveje. Hvordan jeg skal få lukket det kapitel jeg nu lægger bag mig, og bladre videre til det næste. Man ved, hvad man har, men ikke hvad man får.

Hvordan har I oplevet den proces de af jer, der har været på dagpenge og er kommet videre i systemet?

Nåhmen altså. For nu vil jeg nyde de sidste timer inden jeg kan erklære mig for.. Uledig? Arbejdende. I don’t know. Eks-dagpengemodtager måske.

I må have en rigtig skøn aften derude! Husk btw, at I kan følge med på snippedi snappedi snapchat. Der kommer jeg helt sikkert til at dele videoer og billeder fra Kansas. Tilføj mig på mit brugernavn ‘jhardis’.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *