JEG HAR SMOVSET – IGEN!

Indlægget er sponsoreret i form af produkter fra Smovseriet

IMG_9786
Ja igen. Jeg ved ikke, hvor mange af jer der har læst dette indlæg? Men sidste år trak jeg Casper med til at lækkert lagersalg med alskens gode madvarer.

Lagersalget blev afholdt af den daværende grossist Smovseriet. De importerede lækre madvarer og mærker og solgte videre til butikker her i Danmark. Dengang kunne man derfor kun finde deres produkter rundt omkring, og hvis man vidste, hvor man skulle lede.

IMG_9766IMG_9692

I mellemtiden har de dog åbnet egne butikker og det lige her i Odense! De har endda også udviklet deres eget fødevarebrand; Ren LækkerhedDenne serie har, som navnet også indikerer, fokus på lækre råvarer af god kvalitet, hvor ingredienslisten er skåret ned til det absolut mest nødvendige. Jeg har engang læst, at fødevareprodukter med korte ingredienslister skulle være at foretrække. Jo mindre ingredienser, jo renere et produkt – ren lækkerhed!

IMG_9765{ Ren Lækkerhed-produkterne har en simpel, og minimalistisk emballage, hvor selve varen virkelig kan skinne igennem }IMG_9635IMG_9637

Generelt er jeg ret glad for madvarer… Det er vist ingen hemmelig. For to år tilbage bestilte Casper og jeg take-away (buhu ja det sgu okay engang imellem), og den dag i dag er han stadig fuldstændig blown away over, at jeg snildt kunne ondulere en indbagt pizza med spagetti.  Han kan stadig, to år efter “hændelsen”, stå med store øjne og polypper over, hvor meget jeg faktisk kan spise hah!

IMG_9755IMG_9650

Men det er faktisk især fødevares emballager, der har min forkærlighed. Jeg har skrevet speciale netop omkring fast moving consumer goods, som min kloge specialemakker kalder det. Comme ci, comme ca; jeg ved meget om fødevareprodukters emballager og indpakning.

IMG_9752IMG_9751IMG_9716

Derfor bliver jeg pr. automatik tiltrukket af “pæne” madvarer. Den defintion er som udgangspunkt ret subjektiv, men rent teoretisk ligger der mange refleksioner (og praktiske aspekter) bag fødevareprodukters emballager, og ikke mindst, hvorfor vi vælger, og fravælger visse produkter til hjemmet og og selv.

Derfor jublede jeg i mine små, fagligt influeret fingre da Smovseriet åbnede to butikker her i Odense. For de sælger nemlig rigtig pæne madprodukter! Madprodukter, der passer perfekt til Instagramæstetikken som vi vist alle sammen kender til ikk’? 😉

IMG_9714

Jeg har mange gange været forbi butikken i Rosengårdcentret og kigget på alle deres fine produkter. Foruden Rosengårdcentret ligger der også en butik i Tarupcentret, men jeg må indrømme, at den har jeg altså ikke aflagt visit. Rosengårdcentret ligger meget tættere på, hvor jeg bor. Derudover har jeg haft min gang i centret ret meget, da jeg har arbejdet hveranden weekend lige overfor. Det passede altid med, at jeg havde fri kl. 16 om lørdagen, og derfor lige kunne klemme en time ind med osen og kiggen i butikker inden centret lukker kl. 17.00. Smart!

Selvom Rosengårdcentret nogle gange er lidt udskældt, (fornemmer jeg i hvert fald, correct me if I’m wrong), så synes jeg, udviklingen i centret er en fordel for Odense. At have så stort et center giver andet til byen end udelukkende centrum. Det tillader også en vis diversitet af butikker her i Odense. Og nogle gange er det bare dejligt at kunne smide jakken og ikke tænker over vejret når man oser.

IMG_9691IMG_9682IMG_9687{ Man kan købe kaffebønner og få kværnet i butikken, og man kan købe Fabelte i løsvægt. Dsv. har du en tedåse kan du blot medbringe den i butikken, og få den fyldt op. Det er altså smart, og man sparer lidt miljøet for ekstra emballage }

Efter jeg et par gange havde været i butikken viste det sig, lille som Odense er, at jeg sgu kendte butikschefen derinde! Jeg har endda været tutor for hende på uni. What are the odds! Det betød selvfølgelig, at af af mine besøg endte ud i en længere seance, hvor vi genopfriskede minder fra rusturen og diverse introdage. Introturen jeg var tutor ved bød bl.a. på en ambulance tur for mig, da en af de unge studerende (ikke butikschefen ;)) afprøve shotgrænser til den store guldmedalje, men endte med at hoppe et kvantespring over grænsen. Så hun måtte altså eskorteres afsted med ambulancen.

Man kan også få lov at teste sin grænse angående alkohol hos Smovseriet, for de har mange forskellige slags. Bl.a. mange gode gin, og tonics, der passer til, lækre rødvine, hvidvine og bobler selvfølgelig.

IMG_9674{ Jeg fik lov at smage alle tre af disse gin’er. Smagsprøver er der nemlig rigeligt af i butikken. Især den med grape gjorde et godt indtryk på mig }

IMG_9652smovseriet 1

Efter mit sidste besøg derude fik jeg en holdfuld lækre produkter med hjem til test. Virkelig en lækker opgave må jeg sige! Jeg glæder mig til at vise jer nogle af de lækre fødevarer de har hos Smovseriet, og ellers kan jeg på det varmeste anbefale jer at stikke næsen forbi butikken og se på godterne selv. De har virkelig alt hvad det kræsne hjerte kan begære!

Både kendte madbrands som Summerbird, Fabelte, Kornnerup, Sal De Ibiza, SOSO Factory, men også mærker som Hawkshead (virkelig lækre!) og deres egen serie Ren Lækkerhed. Det er madvarer, der skal nydes, og ikke kværnes som den sidste plade Marabou blev det (ja jeg kværner nogle gange en plade selv. Det kan sagtens lade sig gøre. Især jf. mine pizzaoplevelser). Det er en stigende tendens vi observerede fra vores speciale; at vi mere og mere køber madvarer, hvor vi ikke går på kompromis med kvaliteten pga. prisen. Det er altså “hellere mindre, men virkelig lækkert” vi ser mere og mere.

IMG_9729

Du kan finde Smovseriet på Facebook lige her. De har tit (!) konkurrencer, hvor de udlover mange af deres gourmetprodukter, så de er værd at følge med hos.

Måske I faktisk i forevejen kender til butikkerne?

FOLLOW ON BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM // SNAPCHAT @JHARDIS

3 replies
 1. Lisbeth
  Lisbeth says:

  Åh, og sådan noget Instagram-venlig emballage kan vi jo godt lide! Jeg er i fulde gang med at forklare herren i huset herhjemme, at det altså af og til er helt okay at købe ting, udelukkende fordi de er pæne – ikke så meget fordi de er praktiske. Såsom sugerør af papir. Og retro mælkeflasker med låg. Og flasker med gin! Det må man altså godt 😉

  // http://www.moonlitmadness.dk

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Haha ja den samtale finder også ofte sted herhjemme. Sådan er det sgu når man vælger at bo sammen med en, der studerer design i den ene eller anden dur 😉

   Elsker også papirsugerør, og Casper haaaader dem haha! Det må være en pigeting med de sugerør tænker jeg.

   Reply

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] selv betalte for min mad – ellers ville det stå i indlægget!) eller mit indlæg omkring Smovseriet. Som er en butik jeg i forvejen kendte, og faktisk havde skrevet om […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *