PÅ VISIT I KØBENHAVN, OG HVORFOR JEG ELSKER AT BO I ODENSE

københavn
{Den fine og Instagramworthy Magstræde i København til venstre, og en smuk og endeløs gang til højre}

Hej derude. Jeg er på farten i dag, og har startet min dag med kaffe og frokost med den søde blogger Mathilde. Nu sidder jeg på Uni i Kolding, hvor jeg senere skal til et Adobekursus! Det er jeg meget spændt på, og jeg glæder mig til at lære nye ting.

Jeg er ganske hjemmevant her i Kolding, da jeg har studeret de sidste tre år i byen. Det er på én og samme tid sjovt at sidde her på biblioteket igen, og virkelig mærkeligt. For jeg ER jo færdig med at studere, og har sagt farvel til uni. Så at vende tilbage til stedet som jeg har sagt farvel til er lidt ambivalent. På den måde, at jeg har haft mange gode, og spændende, timer her, men jeg er også “færdig”.

Men i dag skal det ikke handle om mine farveller. Omend det måske skal handle lidt om at sige “På Gensyn”.

Jeg kommer fra Sjælland, men flyttede til Odense for fire år tilbage. Jeg havde valgt at studere i Odense, og for mig gav det mest mening at bo i byen også. Der var også det faktum, at jeg mødte Casper og flyttede sammen med ham. Incitamentet for at flytte videre til Kolding, da jeg begyndte at studere der, var ikke eksisterende da jeg allerede boede sammen med Casper, og havde etableret en base i Odense. (Læs evt. mit indlæg om, hvordan det var at flytte alene til en by, hvor jeg praktisk taget ingen kendte).

Det betød dog samtidig, at jeg heller ikke havde (eller har) planer om foreløbig at flytte tilbage til Sjælland. Jeg ved ikke om det sker på et tidspunkt, for indrømmet, min jobsøgning har da bestemt også påvirkning på, hvor jeg/vi måske ender med at bo. Men for nu har jeg altså valgt at sige “På gensyn”, til Sjælland. Det er der faktisk flere grund til. Én af dem er, at Odense virkelig er vokset på mig.

For 14 dage siden var jeg på visit hos nogle veninder i den store by aka. København.
Jeg var inviteret til en kandidatfest hos en medstuderende, og når jeg nu ER i byen, så forsøger jeg altid at se så mange af mine venner som muligt.

IMG_7848{Ny Carlsberg Glypotek – et besøg værd er du i København}

En dag i København for mig løber derfor som regel af stablen med mig, der tager offentlig transport fra sted til sted og person til person, så jeg kan nå at få set flest muligt. Lidt stressende. Lidt presset. Men kærlighed til alle side ♥

Den lørdag for 14 dage siden var ikke ulig ovenstående scenarie. Jeg hoppede på toget tidligt (!!) og satte kurs mod byen som alle studerende får våde drømme om at have en penthouselejlighed i. Gerne omkring kastellet eller Sankt Hans Torv ikk’?

Jeg er ikke en af de personer, der drømmer om det. Og den lørdag for 14 dage siden fik mig virkelig overbevist om, hvorfor jeg elsker at bo i Odense!

Og ja – jeg ved godt, at der er MANGE flere steder at bo på Sjælland end i Kbh. Trust me – jeg har boet de steder. Og lige nu tiltaler de mig ikke, men man har selvfølgelig et standpunkt til man tager et nyt. (Hvilket in my opinion er ganske acceptabelt).

IMG_7856{Outfitbilleder i Vinterhaven i Glypoteket}

Jeg håber derfor virkelig, at jeg kan ende min jobsøgning et sted i Odense, på Fyn eller i pendlerafstand. Indtil da vil jeg nyde Odense, og det byen har at byde mig. Jeg elsker bl.a. Odense fordi;

 • Man kan rent faktisk godt betale for en lejlighed i Odense C selvom man er på SU. Bevares – andre områder og postnumre af Odense er ganske udmærket også. Hunderupkvarteret, Langelinie etc. er også steder jeg bestemt ikke ville have noget imod at skabe en tilværelse. Tæt på skoler kunne også være ganske favorabelt. Men Skibhuskvarteret kan bestemt også anbefales (jeg bor der, så det burde jeg vide).
 • De lejligheder man kan få som studerende har som ofte indbygget brusekabine. Det kom noget bag på mig, da jeg var på visit hos en veninde den dag for 14 dage siden, hvor små de berygtede og berømte københavnerbadeværelser egentlig er. Jeg blev VIRKELIG glad for vores brusekabine hjemme i Odense, da jeg så, hvordan de måtte tage bad ind over håndvask og nærmest også toilettet. Selvom det selvfølgelig kan betragtes som en win-win situation at kunne vaske toilettet af samtidig med, man er i bad. Nu skal det selvfølgelig ikke være badeværelsets størrelse det falder på, når man skal flytte, men jeg er glad for vores store 2værelses i Odense C med en fornuftig husleje OG brusekabine!
 • Odenses størrelse går, lige nu, i perfekt spænd med mit temperament. Jeg er opvokset i en lille “landsby”, hvor ALLE kendte alle. Men skulle ikke slå en skid, så vidste naboen det efter fem minutter. Man skulle helst heller ikke stikke ud fra normen, og man skulle SLET ikke tro, at man var noget! Det er jeg heldigvis vokset (nogenlunde) fra. Den der Jantelov. For den er virkelig nederen! Selvom jeg nogle gange godt kan føle, at Odense (og dens indbyggere) nogle gange har det bedst i trygge og vante ramme, så er det slet ikke i samme grad som jeg er vant til fra min fødeby. I Odense kan man nemt falde ind, og nemt skille sig ud. Man kan være sig selv, og blive accepteret.
 • Derudover så er Odense by virkelig i rivende udvikling! Det glæder mig SÅ meget. Jeg føler lidt, at jeg som tilflytter til byen, betragter Odense med andre, og mere friske, øjne end nogle af de indbyggere, der altid har boet i Odense. Det betyder også, at jeg lidt fornemmer en måske negativ stemning fra nogle af Odenses indbyggere, når der sker noget nyt i byen. Jeg støder måske nogle nu, men det er lidt som om, at Odenses indbyggere gerne vil have, at der sker noget nyt og efterspørger aktiviteter i byen. Men når der så sker noget, så er det bare ikke godt nok. Derudover kender alle odenseanere vist talemåden “der er gået Odense i den”. Aka. tingene sker ikke altid i det hurtigste tempo, og der er ingen grund for at ændre på tingene. Jeg er med på “if it ain’t broken, don’t fix it”, meeeen. Hvis Odense f.eks. gerne vil have studerende til de nye flotte faciliteter som SDU (og andre dygtige institutioner) byder ind med, og gerne vil have dem til at blive BOENDE i byen, så må byen også følge med. Her mener jeg ikke kun centrum, men hele byen. Derfor klapper jeg også i mine små donutindsmurte fingre over alle de tiltag, der sker i Odense som er med til at sætte byen på Danmarkskortet! For bare at nævne nogle få; Ny Odense, SPIS! Odense, Fra Gade til By, Cortex Park, Karrusel, Tinderbox og MANGE flere og andet. 
 • Odense rent faktisk gør noget for at forandre byens image fra en stor by til en STORBY. Ovenstående er fine eksempler. Samtidig og omvendt er jeg rigtig glad for, at gågaden i Odense er til at have med at gøre. Med det mener jeg, at der som regel er plads til, at man kan spadsere og ose i byen uden at blive skubbet og mast til. Jeg får ganske enkelt lidt midlertidig stress når jeg går på Strøget i Kbh. Men samtidig elsker jeg stemningen og følelsen af storby. Det føler jeg, at Odense er rigtig godt i gang med at blive uden, at byen taber dens hyggelig stemning og atmosfære.
 • For det er nemlig endnu en grund til, at jeg elsker Odense. Byen er SÅ hyggelig. Selvom brostenene ikke gør noget godt for høje hæle, så er de medvirkende til, at man virkelig fornemmer, hvor gammel Odense er. Og det er også noget jeg lægger vægt på ved Byen. De små stræder og gemte steder, hvor husene står limet til hinanden som folket gør på danskegulvet den første weekend på måneden hos Blomsten & Bien i Odense. De fine pastelfarver på murværket smelter mit hjerte, og de smukt bevarede bindingsværkshuse giver mig små glimt i øjnene og sus i maven over en svunden tid og en spændende byhistorie. Dét er også noget, man skal sætte pris på ved Odense. Byens historie.
 • Odense ligger derudover virkelig centralt i danmark. Lige midt imellem alting. Og selvom mange betragter Fyn, og Odense, som et “fartbump” på vejen, så er jeg nu glad for, at Odense ligger, hvor den gør.

IMG_7875

Jeg er sikker på, at jeg også vil falde til et nyt sted såfremt det bliver nødvendigt pga. job. Og hey; forandring fryder. Men det er måske netop min pointe med dette indlæg. At Odense gerne må forandre sig. Byen må gerne udvikle sig. For det fryder!

Er der nogle odenseanere derude, der kan nikke genkende til nogle af mine følelser? Eller I er måske helt uenige? 

   IMG_7911{Nederdel · Mads Nørgaard // Højhalset sweater · Zara // Sko · H&M}

7 replies
 1. Lisbeth
  Lisbeth says:

  Jeg er SÅ enig! Jeg knuselsker Odense fra top til tå. Fordi man kan få det hele, lige her i den fynske hovedstad. Storby + natur? tjek. Massevis af shopping? tjek. Gode levestandarder? tjek! Og hvadend man ikke skulle kunne få i Odense, så stopper ALLE togene her, og kan på kort tid bringe dig til den anden ende af landet. Jeg elsker det. Og endnu mere med den vidunderlige udvikling der er i gang. Jeg kan ikke vente, til Letbanen, Havnebadet og alle de andre spændende ting står færdige – vores by bliver jo bare mere og mere vidunderlig! I <3 ODENSE 🙂

  // http://www.moonlitmadness.dk
  p.s. et københavnerbad er totalt dealbreaker for mig. Den der landopvækst medfører altså luksusvaner, haha.

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Det er så rigtigt, at man kan få både storby og natur indenfor en spytklat, og det elsker jeg nemlig også! Og man kan nemlig bare hoppe på et tog og være alle steder i landet i lø’et af nul komma fem!
   Jeg har da slet ikke nævnt ting som Havnebadet og Letbanen, men det er da rigtigt! Det er så fantastisk alle de ting, der sker i Odense!

   Haha tror, jeg har det på samme måde! Jeg kan slet ikke forestille mig at KØBE et sted, hvor badeværelset i det mindste så ikke kunne laves større! #firstworldproblemsmuch!?

   Reply
 2. Ditte K
  Ditte K says:

  I hear ya! Faktisk på alting. Jeg synes, Odense kan langt mere, end den får credit for. Og jeg synes, det er fantastisk at møde en sjællænder, som har det på den måde, og som kan se vores kære Odense i det lys. Yay!

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   De sjællændere kan faktisk godt se lyset indimellem 😉 Jeg elsker Odense. Er helt faldet for byen, og håber, håber håber, at jeg kan finde job i nærheden her. Og er enig – Odense kan nemlig langt mere, end hvad byen reelt får kredit for.

   Reply
 3. Sine
  Sine says:

  Jeg er helt enig. Er så glad for at jeg ikke længere bor i kbh. Så håber også at jeg på et tidspunkt kan komme til at arbejde et sted på Fyn.

  Reply

Trackbacks & Pingbacks

 1. L:A BRUKET says:

  […] skrevet i dette indlæg, var jeg i København til en kandidatfest for nogle uger tilbage. Til en sådan fejring hører […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *