FÅR DU PENGE FOR AT BLOGGE?

LETS BLOG SOME SHIT JEANETTE HARDIS ODENSE BLOGGER

Det er et spørgsmål, der har været stillet mere og mere på det sidste. Ikke kun henvendt personligt til mig. Det er også en undren jeg fornemmer generelt blandt ‘ikke-bloggere’.  Nu kan jeg af gode grunde ikke tale for alle bloggere i hele verden! Endsige nogen andre bloggere i det hele taget. Derfor svarer jeg for mig selv. Hvilket vel egentlig er normen. At man svarer for sig selv.

Det korte af det lange er; NEJ. Jeg får ikke penge for at blogge. Jeg har til dato ikke tjent én eneste femogtyveøre på at blogge. Lige dét kan jeg også se ville være en anelse obskur idet der ikke længere eksisterer femogtyveøre, og det derfor ville være en rent luset forretning for mig. Men så har jeg ikke tjent en krone. På nogle af mine indlæg.

Nu er det jo heller ikke sådan, at bloggere ‘får’ penge for at blogge. De arbejder for dem. De formidler og tjener derigennem penge. Det foregår som oftest via sponsoreret indlæg. Her udveksles et honorar til bloggeren fra et givent firma for at udforme indlæg, der bliver udgivet på bloggerens site. Nogle gange involverer den aftale også f.eks. billeder på Instagram.

Som jeg lige har postuleret, så kan jeg ikke tale på vegne af nogen andre bloggere. Alligevel tror jeg sgu ikke, at nogle bloggere med hovedet skruet bare lidt rigtigt på udelukkende blogger fordi de vil have skejsere for det. Det tænker jeg i grunden også er en ret dårlig forretning. For I læsere er ikke dumme. Bilder jeg mig selv ind.

LETS BLOG SOME SHIT JEANETTE HARDIS ODENSE BLOGGER

I kan med garanti greje, hvis et indlæg lugter lidt for meget af spons. Og det er faktisk pisse fedt. Det betyder nemlig, at vi bloggere skal tænke os om en ekstra gang, inden vi indviliger i sponsoret indhold. I er vores kvalitetskontrollører. Det skal I se som en fornem opgave sgu.  For uden jer ville sponsorerede indlæg helt sikkert ikke kunne lade sig gøre. I holder hos til ilden mht. kvaliteten af sponsoreret indhold, og det er med til at højne niveauet af bloggere. Dét synes jeg er fedt!

Men hvis du ikke tjener nogle penge, hvorfor blogger du så?

Det er ofte næste spørgsmål i rækken, når folk indser, at det ikke er en millionforretning at drive en blog. Jeg startede selv med at blogge, fordi jeg elsker at skabe kommunikation. Tekstuelt som visuelt. Igennem hele min uddannelse er jeg uddannet i at skabe kommunikation. På min bachelor (engelsk) arbejdede jeg med mundtlig og skriftlig kommunikation, og på mit tilvalg (designkultur) og kandidat (designledelse) blev jeg undervist i farvebetydning, grafik, formgivning og designkommunikation. Jeg endte også med at skrive et speciale, der behandler kommunikation i fødevareemballager.

Men på et tidspunkt manglede jeg selv et sted at skabe. At være kreativ. Et sted, hvor jeg kunne bestemme kadencen og opgaverne. Derfor startede jeg denne blog.

Bloggen er mit kreative outlet.

Jeg elsker at skrive. Jeg elsker at tage billeder. Jeg elsker at dele. De tre faktorer skabte mit Kinderæg. Og dag efter dag siden bloggens spæde start i 2014 har jeg lyst til at rive det rød/hvide sølvpapir af ægget og sætter tænderne i det bløde og efterhånden velkendte mælkechokolade. Gang på gang bliver jeg overrasket af det gule plastikægs indhold. Jeg har fået et stort netværk pga. bloggen. Jeg får en masse på opleveren. Jeg lærer mig selv bedre at kende, og udvikler mig igennem bloggen.

Da jeg startede med at blogge kunne der gå uger imellem hvert indlæg. Jeg havde svært ved at få tasterne til at makke ret. Jeg havde måske endda svært ved overhovedet at finde tasterne.

Nu flyver fingrene over tastaturet som fløj over nybarberede ben. I bliver endda flere og flere, der læser med. Og tak for det. For det giver mig endnu mere entusiasme til at skabe. Til at dele. I bliver en del af mit incitament for at blogge. Det er sgu da ret sejt gået af jer hva?

Men. Kunne du ikke tænke dig at tjene penge på at blogge?

Jo for satan! Det ville sgu da være pisse fedt, hvis der sad nogle og rent faktisk ville betale mig for at lave det jeg elsker. Det ville være bomben!! Indtil nu har det bare ikke været tilfældet. Jeg vælger at tro, det siger mere om virksomhederne end mig, hah! Det er bestemt heller ikke fordi, jeg ikke oplever ‘goder’ igennem bloggen. Dette værende igennem f.eks. bloggerevents, (så sent som i søndags hos Restaurant Under Lindetræet, og de events jeg selv har afholdt – læs om dem her), sponsoreret indlæg i form af produkter,  pakker fra pressebureauer og deslige. Får jeg produkter for et indlæg, skal jeg også betale skat af deres værdi. Præcis som man skal betale skat af sin løn.

LETS BLOG SOME SHIT JEANETTE HARDIS ODENSE BLOGGER

Men nu er mit incatement for at blogge ikke at tjene penge. Eller. Det kan jeg så sagtens skrive nu jeg lige har afsløret, jeg ingen penge får for at blogge. I know. Men hands down – jeg har aldrig haft det som mål eller sågar succesrate, at bloggen skulle været mit levebrød. Respekt til alle de seje typer, der enten kan supplere en primær indtægt ved at blogge, eller sågar kan blogge som levebrød. Det er ederundelyndeme sejt i min bog.

Og bare fordi man tjener penge på sin blog betyder det bestemt ikke, at man ikke har en vis integritet og ære omkring det at blogge. Det tror jeg da i hvert fald ikke. Bare fordi man får løn for et indlæg, betyder det vel ikke, at man sløser. Jeg tænker nærmere tværtimod. At man gør sig umage. Overvejer, hvordan indholdet passer ind på bloggen.

Alle bloggere er i min verden seje – om man tjener penge eller ej. Der er efterhånden en god håndfuld (eller fem!) bloggere i Danmark, der kan kalde sig selv for ‘fuldtidsbloggere’. Det kan de formentlig af en grund. Fordi de netop gør en dyd i at skabe sponsoreret indhold med… ja. Indhold. Med substans. Fordi det stadig er lysten, der driver værket.

Og det er faktisk også sådan jeg har det. Det er lysten, der driver værket. Om jeg får en løn eller ej. Jeg ser det nemlig ikke som et krav, at jeg skal have løn for at dele ting jeg synes er fede. F.eks. mit indlæg om Den Grønne Café (hvor jeg btw også selvfølgelig selv betalte for min mad – ellers ville det stå i indlægget!) eller mit indlæg omkring Smovseriet. Som er en butik jeg i forvejen kendte, og faktisk havde skrevet om tidligere.

Jeg synes også det er ret nice, at Danmark endelig er ved at udvikle sig mht. det at blogge kan være et job. Norge og Sverige har MANGE bloggere, der lever af at blogge. Og helt ærligt ikk’. Jeg synes sgu det er ret fortjent alle de bloggere, der kan tjene penge på at drive en blog. Jeg elsker selv at læse blogge. Af flere forskellige årsager. Men den største grund er, at jeg får en værdi fra mange af de indlæg jeg læser.

Bloggeren formår at dele indhold, der giver mit liv værdi. Så synes jeg faktisk det er ret fortjent, hvis de tjener penge for nogle af deres indlæg. Jeg køber også stadig magasiner fordi de giver mig en form for værdi. Derfor vil jeg gerne betale for dem. Præcis ligesom bloggere også skal have betaling for deres arbejde.

Men hvad mener I? Har I en holdning til sponsoret indlæg og ‘bloggerløn’? Hvis det overhovedet er noget I overvejer?

2 replies
 1. Stine
  Stine says:

  Synes da kun det er fantastisk hvis bloggere kan få noget ud af at dele alt det ud som man nu en gang gør.
  Jeg selv har da fået en del sponsorater på min blog, men aldrig betalte indlæg endnu heller – og ville også sige nej tak til indlæg jeg ikke fandt relevant for min blog.

  At en blog har sponserede indlæg gør den jo ikke mindre personlig, da jeg selv har sagt nej tak til ting jeg ikke kunne stå indenfor 🙂

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Jeg håber du forstår mit indlæg, som at jeg er helt enig Stine!

   Jeg har, som skrevet, også fået betaling i form af produkter, men ville da heller aldrig sige nej til faktiske penge på kontoen såfremt det bliver aktuelt! For pokker da. Samtidig betragter jeg heller ikke min blog som en pengemaskine, hvor evt. virsomheder skal vrides som en våd karklud for at presse penge ud af dem. Jeg er netop ‘bare’ glad for at formidle og kunne give mine læsere værdi. Skulle jeg så kunne tjene penge på det en dag, ville jeg bestemt heller ikke sige nej til det!

   Jeg mener præcis også, at det ikke gør en blogger mindre personlig, skulle de få penge for et indlæg. Men nu er det heller ikke altid personligheden jeg tænder på ved en blog. Det kan være gode tekniske fif, anmeldelser eller tips til spisesteder. Emner, der går ud over selve bloggerens person, hvis du kan følge?

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *