GETTING MY SUGARADDICTION UNDER CONTROL // WEEK 2

den grønne cafe skibhusvej jeanette hardis odense bloggerFrokost var Den Grønne Cafe på Skibhusvej – læs mere om caféen her }

Så gik der en hel uge igen, hvor mit fokus på raffineret sukker har været sat på prøve. I kan læse om hele projektet her samt læse, hvordan det gik den første uge lige her.

Anden uge bød på lidt mere løse linjer så at sige. Mandag-onsdag gik det rigtig fint, og jeg indtog ingen sukker what so ever. Torsdag var jeg med nogle søde bloggere fra Odense til event i Aarhus (læs om det her), og det bød på både champagne, øl, candyfloss og pizza. Det betød selvsagt, at jeg indtog mere sukker på én dag, end jeg havde gjort i halvanden uge.

Men det var nu ikke noget jeg fik dårlig samvittighed over. Det er netop meningen med disse uger uden sukker – at jeg godt kan tillade mig at spise sådanne ting, når jeg f.eks. er i byen. Det skal bare ikke blive en hverdagsrutine som det til sidst var blevet.

Fredag drog jeg over den dyre bro og aflagde mine forældre et visit indtil sent lørdag aften. På de 24 timer røg der også lidt ekstra godter ned. Bl.a. et stykke af min mors hjemmelavede lagkage. Lørdag aften tog jeg forbi fødselsdag hos denne dame, og her fik jeg det mindste stykke rabarberkage, der lige akkurat var tilbage fra desserten og to drinks, inden jeg måtte se mig slået af en tidlig morgen og cyklede hjem og fald i søvn fra skæret af min telefon imens jeg blev opdaterede på sociale medier.

Søndag var jeg inviteret til frokost på Restaurant Under Lindetræet sammen med en masse andre søde og dygtige kommunikatører fra Odense. Det betød selvsagt, at jeg spiste, hvad der blev serveret og thank God for det! Det var simpelthen SÅ lækker mad, som jeg helt bestemt vil vende i et indlæg for sig. Vi fik bl.a. den bedste rabarbertærte til dessert, og det ER jo tid for rabarber lige nu, så den blev jeg da nødt til at spise, hah!

Selvom jeg har spist mere sukker i uge to end i forrige uge, så synes jeg stadig, det er gået godt.

Meningen med det hele var netop ikke at afskære mig selv komplet fra sukker. Formålet er at belyse overfor mig selv, hvad jeg egentlig spiser og ikke mindst hvorfor.

Har jeg virkelig lyst til alt det jeg ofte blindt putter i munden? Eller er det vaner, rutiner, stemningen eller andet der påvirker mig til at spise sukker.

Nu hvor jeg har haft fokus på mit indtag af sukker (og faktisk også kulhydrater) har jeg kunne se, hvor stor en del af min hverdag det egentlig var. Ikke blot spiste jeg meget sukker, jeg brugte også mange penge på det. For det løber op skulle jeg hilse at sige. Hvis man hver gang man er ude at handle, liiige skal have en chokoladebar eller et stykke lakrids med. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange penge om måneden det løber op i. Selvom den tanke sikkert ville være ret relevant også.

For nu fortsætter jeg mit fokus på sukker. Rettere sagt mit fokus på, at sukker ikke skal havde så meget fokus! Rent fysisk kunne jeg også mærke det på min krop, de dage jeg spiste sukker. Jeg blev mere lad. Simpelthen. Samtidig begyndte jeg igen at crave sukker. Uden egentlig at have lyst til det. Mit blodsukker blev helt sikkert også påvirket, og steg med raketfart for kun at styrtdyrke med samme fart jeg forestiller mig Felix Baumgartner havde fra rummet!

Jeg bliver stadig forundret over, hvordan mad kan påvirke vores krop fysisk på den måde. Det gør også, at jeg er blevet endnu mere bevidst om, hvad jeg spiser.

Nu vil jeg fortsætte endnu en uge, hvor sukker ikke skal være en fast bestanddel af min hverdag. Jeg kan mærke, det gør godt for mig. Jeg får meget mere ud af min træning når det er gode og sunde råvarer jeg bruger som brændstof og det er et ret godt incitament for at fortsætte den sukkerfri livsstil. Jeg er ikke fanatisk som I nok også kan regne ud fra mit indtag denne weekend, og det handler netop ikke om at benægte sukker. Men blot se det som et tilvalg, og ikke en del af den faste rutine.

Er I nogle, der er fulgt med på ‘jeg skruer lige ned for sukker’-vognen? Jeg ville elske at høre såfremt I er. Eller måske synes I det er helt tåbeligt? Hver har jo sine grunde. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *