GETTING MY SUGARADDICTION UNDER CONTROL // WEEK 1

OBBC_blogevent-1438{ Billede fra dette event – jeg har været knapt så glamourøs under min træning denne uge. Billede af Malene Nelting }

Nuvel. En uge er gået siden jeg udgav dette indlæg. Her proklamerede jeg, at jeg ville forsøge at få min afhængighed af sukker på rette kurs. Et postulat, der virkelig har været sat på prøve gennem denne uge.

Jeg kan dog berette, at jeg ikke ét eneste stykke slik har spist hele ugen! Succes! Hverken kage, vingummi eller lignende er røget indenbords, og uden at lyde alt for selvfed, så er jeg faktisk ret stolt!

Jeg tror ikke, jeg nogensinde har overlevet så lang tid før uden at indtage raffineret sukker. For HELT at undgå sukker kan ikke lade sig gøre. Der findes naturligt sukker i mange fødevare – også de uforarbejdede.

Nu skal det heller ikke lyde som om det har været nemt! Nej for pokker! Især her i weekenden, hvor vi herhjemme “normalt” får lidt fredags- eller lørdagsslik blev rygraden virkelig sat på prøve. Heldigvis er vi begge herhjemme opsatte på at få kontrol over vores sukkerindtag, så vi er to, der kan støtte hinanden imod sukkertrangen når den melder sig ankomst.

Samtidig har jeg spist mere “low carb”. Dvs. jeg har forsøgt at spise lidt mindre brød og lidt mere protein og grønt. Det har næsten været sværere, end at skulle undvære sukker. For jeg elsker virkelig alt slags brød og pasta ikke mindst! Jeg har dog kunne mærke en forskel på mit humør ved at undgå alt for mange kulhydrater. Jeg oplever ikke på samme måde op- og nedture i mit blodsukker, og det påvirker mig ret positivt.

Samtidig har jeg lagt mærke til, at jeg faktisk bliver en smule oppustet og føler mig lidt “tung” af de ellers lækre kulhydrater. Det betyder dog ikke, at jeg helt vil undvære spisen for det dur sgu ikke. Jeg vil bare undgå at spise et halvt franskbrød på én dag! Eller en skål pasta, der har størrelsen til at brødføde en hel stamme i Sydafrika en måned! Yikes! Så meget kan jeg ellers snildt spise når det drejer sig om kulhydrater.

Meningen med fokus på mit sukker- og kulhydratindtag har hele tiden været at få lidt mere styr på, hvad jeg egentlig byder min krop. Ubevidst spiser jeg nemlig ofte madvarer i mængder, der er ret usunde. Jeg kan f.eks. sagtens kværne 400 gram bland-selv-slik! Jeps. Det ingen problemer du. Eller to flødeskumskager. Bring ’em! Dem napper jeg da lige.

Det er sgu bare ikke særlig sundt, og jeg græmmes ved, hvordan min krop måske ser ud indvendigt med alt det lækre transfedtsyre jeg byder den. Nu er det bestemt ikke fordi, jeg skal blive helt hellig omkring det! Nej tak du, det er livet sgu for kort til. Men lige engang imellem at kunne sige nej tak eller springe over når folk byder kage – det vil jeg sgu gerne kunne. I stedet for altid at være hende, der tager et stykke til.

Udover, at jeg kan mærke en forskel på min sukkertrang, der klart er blevet markant mindre, så har jeg faktisk også tabt mig 700 gram. Det er klart en bonus jeg gerne vil tage med mig nu, hvor sommeren er på vej, men et vægttab er absolut sekundært for mig i denne proces. Jeg velkommer det hjertens gerne, men det er slet ikke opstandelsen for mit “nej tak” til sukker.

Det gør mig faktisk endda en smule bekymret at jeg har tabt mig ved at skære sukker ud af min kost. For hvor meget sukker har jeg så egentlig indtaget på daglig basis ellers? Puha den tanke er lidt skræmmende. Vi ved jo allesammen godt, at det ikke er skidesundt at spise SÅ meget sukker, jeg åbenbart har indtaget. Yikes.

Jeg vil forsætte endnu en uge, hvor jeg aktivt tænker over, hvad jeg spiser og af hvilken kvalitet min mad er. Jeg glæder mig endda meget til søndag i næste uge, hvor jeg er blevet inviteret til frokost hos Restaurant Under Lindetræet her i Odense sammen med en masse andre søde bloggere fra Odense. Dér er jeg sikker på, at maden er af sublim kvalitet!

Kan I følge mig i det med at tænke lidt over, hvad vi spiser? 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *