THURSDAY PICK-ME-UP: ALKOHOLFRI GLØGG
Julen er endelig kommet indendøre i vores lejlighed herhjemme. Casper have bådet hjembragt et kalenderlys OG lys til adventskrans i forgårs. Min far var også forbi til en kop kaffe, og aflevere to fine “må-gerne-pakkes-op-inden-jul”-julegaver fra min søster. Den ene var en lækker chokoladekalender. Havde det ikke været for hende havde jeg slet ikke haft én i år. Og det havde virkelig ikke fungeret for mig. Jeg har bare haft så pokkers travlt de sidste par uger, og mine gode intentioner om, at på trods af speciale, så skulle julen for én gang skyld kunne mærkes herhjemme, er blevet fejet virkelig af banen. Jeg blev derfor SÅ glad for hendes to gaver. Den anden kan du se på snappen (jhardis).
Derfor skulle denne uges drink selvfølgelig være en gløgg <3 Men ikke, hvilken som helst gløgg. Jeg har nemlig valgt at lave en alkoholfri version. Selvom jeg hver eneste uge lægger en ny drink op med alkohol i, så synes jeg, at denne gløgg skal være alkoholfri. Det er der flere grunde til; en gløgg smager for det første ligeså godt alkoholfri som med alkohol, og man kan få fine alkoholfri vine – både røde og hvide. Derudover oplever jeg, at gløgg ofte bliver serveret på tidspunkter og steder, hvor man måske skal sætte sig ud i bilen efterfølgende, eller hvor der måske er børn til stede. Så kan den ligeså godt være alkoholfri. Derudover så tror jeg, at december er præget af nok alkohol i forvejen, og så er det jo faktisk heller ikke alle, der bryder sig om, at deres varme og søde drik indeholder procenter.
Derfor præsenterer jeg dette alternativ i dag. Selvom den er alkoholfri, så smager den virkelig godt!
Følgende opskrift er til to mindre kopper
INGREDIENSER
En halv flaske alkoholfri rødvin (eller hvidvin – jeg købte min i Fakta, og den er god!)
To kanelstænger
En vaniljestang
Rørsukker
En spsk nelikker
4 stjerneanis
Mandler efter smag
Rosiner efter smag
1/2 spsk allehånde
1/2 spsk hele peberkorn
SÅDAN GØR DU
Hæld en halv flaske rødvin i en gryde på medium blus. Smid nelikker, stjerneanis, allehånde og peber i gryden. Skær vaniljestangen op og bland 1 spsk rørsukker med vaniljemassen. Denne (ikke stangen) skal også i gryden. Derudover skal der ca. en lille spsk rørsukker i udover. Bring rødvin samt krydderier i kog, og lad det koge et par minutter. Hak mandlerne til en passende størrelse, og put i dine glas sammen med rosinerne.
Når rødvinen har kort nogle minutter sigtes krydderierne fra, og væsken hældes i glassene. Nu er din færdige og alkoholfrie gløgg parat til at blive nydt.
FORBEREDELSESTID / SVÆRHEDSGRAD
Denne gløgg er forholdsvis nem at lave. Jeg havde alle krydderierne i forvejen i køkkenskabet, og det eneste jeg manglede var den alkoholfrie rødvin. Den kan let findes i ethvert supermarked. Det kræver dog lidt forberedelse skulle man lige pludselig få gløgg-cravinger, men har du alle ingredienserne ved hånden bruger du ikke mere end 15 min på at lave denne gløgg. På en sværhedsgrad fra 1-6 får den derfor scoren 3.
Husk, at du kan se mine andre indlæg med lækre drinks lige her.
……………………………………………………………………………….
Følg med på Facebook // Følg med på Instagram // Følg med på Snapchat @jhardis // Følg bloggen på Bloglovin
Hvor er det altså bare nogle vildt smukke billeder du har fået taget, Jeanette! Sukker lige dybt her på den anden side af skærmen 🙂
// http://www.moonlitmadness.dk
TUSIND tak søde Lisbeth! Dét er jeg virkelig glad for, at du synes 🙂
Jeg stemmer i koret – hold op nogle fine stemningsbilleder. Glögg er meget mere end varm rødvin med müsli. Kan anbefale en hvid en af slagsen med hvidvid/rose i stedet, citronskiver, kanelstænger og lidt sødt. Evt. en gang ristet kokos flager og tranebær.
– Anne
Ej, hvor du er sød Anne! Tusind tak for den pæne kommentar. Det bliver jeg virkelig så glad for.
Jeg overvejede faktisk også at lave en hvid udgave – den kan man nemlig også lave med f.eks. hyldeblomstsaft, hvilket jeg synes lyder virkelig lækkert! Det lyder også så mums med citron og kanel. Det må klart prøves.