TOO GOOD TO GO // ODENSE TIP

toogoodtogo“Too good to to” er et koncept jeg blev introduceret for i går. Det er forholdsvist nyt, så det kom noget bag på mig, at det var min far, der skulle fortælle mig om det, og ikke omvendt! Nogle gange så er mine forældre altså hurtigere ude end mig, hvad angår nyheder fra de sociale medier. De har virkelig forstået at tage Facebook til sig, hvor de holder sig opdateret på stort og småt. Jeg bliver ofte opdateret om de lokale nyheder fra mine forældre, fordi de kan følge med på Facebook. Faktisk ved jeg ikke, hvorfor jeg overhovedet selv følger med i min feed, for tit fortæller de mig nyheder inden jeg selv ser dem.

Det er vist sådan med den generation, at enten bruger de slet ikke Facebook, og synes måske endda det er et overflødeligt og tidskrævende medie (sidstnævne er jeg tilbøjelig til at give dem ret i). Eller også anvender de Facebook til stort og småt, følger med i både børns (og børnebørns), naboers og venners  liv, poster quotes, og typiske “forældre”-opdateringer.

Jeg bruger efterhånden den sociale interaktionside mere som et nyhedsmedie. Jeg poster ikke selv forfærdeligt mange ting derinde, men nyder at kunne følge med i venner og bekendtes liv. På det sidste er jeg dog begyndt at rydde ud i vennelisten. Måske mere fordi jeg har en del “venner”, der faktisk kun er bekendte. Mennesker som jeg engang har gået i folkeskole med, men som jeg slet ikke snakker med, eller måske slet ikke snakkede med dengang. Men da man oprettede sin Facebookprofil så gjaldt det altså om at have så mange venner som muligt. Jo flere jo bedre. Kvantitet over kvalitet.

Den trend er vist ved at ændre sig. Jeg fornemmer, at flere og flere sorterer ud i deres offentlige, online sociale interaktioner. For hvem har egentlig 500 gode venner? Ikke mig, og det er jeg faktisk ganske glad for. Jeg ville få stress. At skulle følge med i så mange menneskers liv. Det bliver alt for overfladisk for mig. Så jeg rydder ud. I gamle bekendtskaber, der ikke længere er bekendtskaber. I lange lister af mennesker, hvis liv jeg ikke længere er en del af. Hvis liv ikke længere er en del af mit. Jeg bruger derimod Facebook til at følge nyhedsmedier, blogge og deslige.

Nogle mennesker er selvskrevne på vennelisten. Som min far. Så jeg kan følge med når han lægger gode links i hans feed. Som han gjorde i går. Og selvfølgelig også fordi han er min far. Selvom der var et tidspunkt i min Facebookkarriere, hvor det vist nok var lidt pinligt. Det der med at være venner med ens forældre på Facebook. Eller var det kun mig?

Regardless så delte min far et rigtig interessant link i går. Og det bliver jeg altså nødt til at dele herinde.

Too Good to Go er et “stop madspild” koncept, og jeg elsker det allerede, selvom jeg ikke har prøvet det endnu. Hele konceptet om ikke at smide ud tiltaler mig enormt. Jeg har altid været, og er til dato, typen, der ikke smider ud eller udskifter mine ting, medmindre de er gået i stykker. Således endte jeg med at have et stort, tungt og lettere flimrende billedrørstv indtil for fem år siden. Her havde alle fladskærme af den ene eller anden størrelse. Mit billedrørstv fungerede dog udemærket, og jeg så ingen grund for at skifte det ud.

Too Good to Go opererer også med denne tanke. At ting, og mad, ikke blot skal smides ud. De samarbejder derfor med en masse restauranter i hele Danmark. Når en restaurant har mad til overs kan man købe en boks take away for helt ned til 20,- Og boksen; den er selvfølgelig bionedbrydelig. Arhmen altså bliver det bedre! Nope det tror jeg ikke.

I Odense er der lige nu to restauranter med i ordningen, men mon ikke, at det bliver flere med tiden? Restauranterne kan få solgt deres overskydende mad, og forbrugerne (som studerende) kan spare en masse penge, og stadig få god mad. Win win!

Jeg håber virkelig, at Casper og jeg kan få afprøvet dette koncept i den nærmeste fremtid. Én af restauranterne ligger i Bazar Fyn, og der henter vi nogle gange mad fra deres autentiske madsteder. Det ligger fem minutter fra, hvor vi bor, og det ville være perfekt en doven dag at kunne hente en boks fra den persiske restaurant, der er med i konceptet.

Kender nogle af jer konceptet, og har måske prøvet det?

På deres Facebookside (se Facebook kan faktisk være ret anvendeligt) er der mange gode anmeldelser, så det tegner godt. Det må afprøves!

stregHusk forresten, at du kan følge bloggens facebook side lige her, følge med på Instagram her, finde bloggen på Bloglovin, og finde mig på snappen @jhardis.

2 replies
  1. Lisbeth
    Lisbeth says:

    Nujh, hvor er det bare smart! Kan se at Oriental Barberque er med – det kunne godt gå en og blive et godt bekendtskab. Jeg kan egentligt ikke udstå restauranten, som bare udstråler slum, men deres dejligt snaskede, orientalske mad rammer altså bare et ømt punkt en gang i mellem 😉

    // http://www.moonlitmadness.dk

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *