Se den her film i Café Biografen

Den hyggeligste biograf i Odense (og sikkert alle andre steder også)

I går havde jeg en aftale med en dame, som jeg kender gennem min “gamle” hundeverden. Jeg skriver “gammel” fordi jeg, som du måske ved, har undervist og trænet hundesporten agility i mange år, men at jeg sidste år valgte at stoppe med at undervise og faktisk også stoppe med at dyrke sporten. Jeg havde mistet interessen, og jeg mener og tror fuldt og fast på, at vi ikke skal lave ting, som ikke interesserer os mere. Men altså ud af denne hundeverden og hundetræning har jeg til gengæld fået nogle dejlige relationer, som jeg har kunne overføre med videre til andre aspekter af mit liv.

Bl.a. Regina som jeg mødtes med i går for at se filmen Paterson, der i øjeblikket går hos Café Biografen. Det er den hyggeligste biograf jeg nogensinde har været biografgænger i. Du må tage din kaffe fra caféen med ind i salen, og det er sådan nogle store, bløde sæder. Det er nogle mindre sale, og det giver en helt anden og langt mere intim stemning i salen end ved de større biografer. Det er i hvert fald en hyggelig biograf, og har du ikke været derinde, så SKAL du altså ind og opleve det. Især hvis du bor i Odense.

Den fineste film – Paterson

I lørdags så Regina og jeg altså filmen Paterson. Den er skrevet og instrueret af amerikaneren Jim Jarmusch og i hovedrollerne ser vi Adam Driver og Golshifteh Farahani.  De gør det begge så gennemført, og jeg blev fuldstændig draget ind i deres dagligdag, som i grunden er filmens omdrejningspunkt.

Det er svært at skrive noget om filmen uden at røbe for meget af den fine historie, men uden at afsløre for meget, kan jeg vist godt skrive, at det ikke er en film, der har et decideret plot. Der er selvfølgelig en handling i filmen, men den klassiske opbygning med et klimaks i de mere gængse film, det oplever du altså ikke ved denne film. Den er til gengæld virkelig rørende, og jeg var efterladt med et stort indtryk da vi gik ud fra den dunkle biografsal med det bløde tæppe under fødderne.

Kort fortalt så er filmen bygget op omkring buschaufføren Patersons (Adam Driver) hverdag. Han bor sammen med hans kone Laura (Golshifteh Farahani) og deres hund Marvin. Vi følger Patersons hverdag, der indebærer alt lige fra at køre hans faste busrute til at gå en tur med Marvin hver aften og drikke én øl på den samme bar. Og så vil jeg faktisk ikke fortælle mere om indholdet af filmen.

Det er en utrolig smuk film, og jeg var helt vild med måden, de havde filmet og klippet på. Der var mange fantastiske vinkler, som de filmede fra, hvilket med var med til at understøtte hele filmens betydning for mig. Derudover var den faktisk også sjov. Ikke på den der, HAHHAH, måde men mere på en underfundig måde. Hvis du forstår?

I brund og grund handler Paterson formentlig om noget vi alle på den ene eller anden måde kan nikke genkende til, og det er en film, der efterlader mere end bare dens underholdsningværdi. Se den, hvis du trænger til at få rusket lidt op i dine egne måske nogle gange trivielle hverdagsrutiner, som du ikke stiller du store spørgsmål omkring.

Du kan se traileren til filmen lige her, og få en forsmag, men altså jeg synes bare, at du skal afsted og se den. Det vil du ikke fortryde.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *