KENDER I DET, AT MAN…

Har bestilt tid hos tandlægen og tænker, “Pisse fedt. Det er nok godt nok to år siden, jeg sidst var afsted til tandlægen, men jeg har altid haft virkelig stærke og sunde tænder, så det går sikkert som smurt”, men at det så ender med, at man må punge fire gange så meget ud som planlagt og er blevet voldtaget i ansigtet af bedøvelse og flere forskellige slags bor?

Nej?

Nå. Det gør jeg ellers! Og jeg tænker, at lidt mere af min egen personlige hverdag godt må fylde mere herinde, så derfor deler jeg denne info. Det er i hvert fald overhovedet ikke for at få sympati!

Anyways… jeg var nemlig til tandlæge fredag i sidste uge kl. 9.45. Jeg tænkte, at en tandlægetur her i det nye år, ville være en god måde at starte året på. Jeg kunne få renset mine tænder samtidig med at jeg ville gå i gang med at rense mit fortravlede sind. Win/win. Men hvad jeg havde regnet med skulle være en beroligende tur i den altid lidt ukomfortable tandlægestol endte en anelse anerledes.

Spol tiden tre timer frem, og se mig gå ud fra tandlægeklinikken ikke kun min førlighed i venstre side af ansigtet fattigere, men også 2300,-. Yes totusindetrehundrede kroner! Det var ikke lige det scenarie jeg havde håbet på, at min weekend skule starte med. Jeg brugte hele fredag på at ligge på langs og indtage fødevarer, der umiskendeligt mindede mig om mad, der kommer på glas til meget små mennesker. For jeg kunne ganske enkelt ikke tygge noget som helst de første mange timer efter.

Det skyldtes dels, at jeg havde fået lavet ikke mindre end to huller i både venstre over- og undermund, men også, at det havde været en så omstændig procedure, at jeg var blevet bedøvet både på inder- og ydersiden af min undermund. Hold. Nu. Kæft. Det gjorde jeg i hvert fald i nogle timer efter indgrebet. Jeg havde ikke andre muligheder.

Min venstre side af ansigtet var praktisk taget lamet fra kinden og ned til under kæben. Halvdelen af min tunge havde jeg ingen kontrol over, og det samme gjaldt venstre side af mine læber. “Rens og skyld”, sagde den venlige og noget unge klinikassistent til mig. Den opgave løste jeg med samme graciøse udførsel som en murer, der bliver bedt om at dekorere en dåbskage…. I kan nok selv forestille jer dét scenarie. Ain’t pweettyyyy.

Nå. Men. Hele den herlige fortælling om mit tandlægebesøg er selvfølgelig slet ikke slut endnu. For selvom jeg fik lavet to huller i sidste uge, så har jeg to til! Ja åndsvage FIRE huller har jeg på to år formået at akkumulere i mine tænder! Det er altså rundt regnet 100% af mit indtil da samlede antal huller for hele livet! 26 år og BANG – så spreder hullerne sig med samme fart som det blev trendy at se SKAM. (Som jeg endnu ikke har set. Farvel trendsætterliv).

Jeg skal afsted igen sidst på måneden og have lavet de to sidste (forhåbentlig!) huller. Og så skulle den suppedas ellers være overstået. Det var altså ikke lige den friske start på året jeg havde planlagt for mine tænder. På den anden side kan det ligeså godt falde her i januar, hvor alt andet også er gråt og kedeligt ikke?

2 replies
 1. Signe O.
  Signe O. says:

  Jeg sender nu altså alligevel lidt sympati din vej! 😉 Jeg genkender historien. Da jeg studerede, nedprioriterede jeg tandlægebesøgene. Og tiden med bachelorskrivning (og nok lidt for meget guf og cola) hjalp vist heller ikke. For da jeg fik job, og igen gik til tandlæge, var det ikke en misundelsesværdig tur. Den “rare” tandplejer, som gik tænderne igennem og rensede dem på livet løs, talte indtil flere huller. Og samtalen forløb nogenlunde således:
  Mig: “Så der er 4 (fire!!) huller?!?”
  Tandplejer: “Ja altså.. der er så 8, fordi dine tænder sidder så tæt, så hullerne har bredt sig til nabotænderne.”
  Mig: “8?!?!?!”
  Tandplejer: “Og så har dit tandkød altså en tendens til at bløde lidt..”
  Mig: “GIV MIG DEN SKIDE SYL OG SÅ BYTTER VI PLADS! ER PÆNT SIKKER PÅ, JEG OGSÅ KAN FÅ DIT TANDKØD TIL AT BLØDE!!”
  Så altså nærmest et komplet mareridt – hvorfor jeg sender dig lidt mere sympati!

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Tusind tak Signe!

   Og hold da også op en omgang DU har været igennem!! Jeg havde også mest af alt lyst til bare at få revet alle mine tænder ud, og få det overstået, haha! Men så fik jeg alligevel bare lavet de pokkers huller.

   Nu håber jeg, at dine tænder er ved at være på et nogenlunder niveau igen 🙂 Jeg sender i hvert fald en masse tandplejetanker 😛

   Klem J

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *