THURSDAY PICK-ME-UP: LYSERØD SMOOTHIE

thursday pick me up sund januarIMG_7569Godmorgen! ♥

Dette indlæg er ugens faste indlæg med en form for drikkelse, der skal gøre godt. I januar kører jeg et sundere tema, hvorfor drikkelserne er minus på alkohol og plus på indre (og ydre) velvære. Ahh lyder det ikke bare lækkert?

I går da jeg kom hjem fra træning drak jeg selv denne smoothie. En lækker lille sag med en smuk farve! Jeg mener – er den ikke fin? Helt frisk og lækker. Det er en klassisk smoothie med mælk, {her kan du evt. bruge laktosefri eller andet såfremt det skulle lokke}, hindbær, blåbær, et par kumquats, en grapefrugt og chiafrø.

IMG_7570 IMG_7574{ Kumquats de er små appelsinlignende frugter du ser forrest her på billedet – hvis du altså ikke allerede kender den? Det er en frugt som du spiser hel – skrald und alles. Man skal skylle den og derefter rulle den imellem fingrene for at frigive de søde safter fra skrællen. Det er nemlig skrællen, der er det sødeste ved denne frugt. Den er derfor også kommet hel i blenderen. Apropos blender; jeg bruger en fra Wilfa. We’ve been around the block, hvad angår blendere. Mest fordi Casper laver mange proteinsmoothies/shakes, og her skal der altså en blender til, der kan blende is som en bæver kan hugge træer! Jeg kan derfor på det varmeste anbefale en model fra Wilfa. De holder altså! } IMG_7580

{ Jeg har drysset en skeful chiafrø ovenpå smootien. Det giver lidt ekstra knas og de er desuden også virkelig sunde. }IMG_7584 IMG_7589

INGREDIENSER
Frosne hindbær og blåbær
– det er en god ide, hvis du enten skyller dine bær, eller bringer dem i et hurtigt opkog for at forhindre diverse virus. Her snakker jeg især den berygtede Roskildesyge. Dét er altså IKKE en sund måde at tabe sig på.
Mælk
– som sagt evt. en laktosefri version eller måske en omgang med soya? Det har jeg ikke selv prøvet, men måske et giver en anden konsistens {og smag}.
Chiafrø
Kumquat
– jeg har fundet mine i Rema 1000. Bor du i Odense, kan de helt sikkert også erhverves i Bazar Fyn.
Grapefrugt

Forholdene er afhængig af dit ønske om konsistens.

SÅDAN GØR DU
Den her er ret nem – det hele køres sammen i en blender og to minutter senere har du en lækker smoothie! Grapen bliver selvfølgelig skrællet, bær skylles og evt. behandles med et hurtigt opkog, og kumquat skylles, men bruges hele! Meget vigtigt.

Hvad synes I egentlig om disse indlæg? Er det noget, der giver inspiration eller drikker jeg mig bare under bordet for min egen skyld?


Fik du set sidste uges sunde drink

De vanlige torsdags-opskrifter kan du også finde her.

3 replies
 1. Lisbeth
  Lisbeth says:

  Jeg har sådan et ambivalent forhold til smoothies. De ser altid så lækre og indbydende ud (især i dine vidunderlige glas!!), men jeg har endnu ikke smagt en, som jeg rent faktisk brød mig om. Tror det er konsistensen der er mit turn off. Æv! Men lækkert ser det altså ud 🙂

  // http://www.moonlitmadness.dk

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Naaaj konsistensen er det bedste haha!

   Jeg er bedst til de lidt mere søde smoothies. Bliver de alt for sure, pga. alle de blåbær og grape f.eks., så står jeg af. Men, jeg har til gengæld hørt, at det “blot” drejer sig om tilvænning når man ikke kan lide noget bestemt mad 😉 Selvom jeg ikke helt rigtig selv ved med f.eks. stegt lever. Nej tak!

   Reply

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] du til inspiration til en virgindrink aka. en drink uden alkohol, så kan du se udgaverne her, her og […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *