Så kan min januar vist heller ikke blive værre

Kender du de perioder i ens liv, hvor alt bare er lort? Life sucks and then you die? Sådan en periode har jeg lige nu.

Og den blev lige toppet her til morgen. Kirsebærret på min lort var endnu et besøg hos min tandlæge. Jeg var afsted tidligere på måneden også. Han er ellers normalt rigtig sød. Han er en dygtig tandlæge. Han fortæller hele tiden, hvad han gør; “nu larmer det lidt fordi jeg polerer. Nu skal lige bide sammen. Nu borer jeg lige”. 

Så er jeg med hele vejen og jeg ved, hvad han laver. Han er desuden ganske vittig og synger også med på sangene i radioen. Jeg har heller aldrig haft tandlægeskræk. Tværtimod er jeg typen, der faktisk er ret sær på det område, fordi jeg overhovedet ikke har noget imod at ligge i tandlægestolen. Jeg elsker følelsen af velplejede tænder efter en end tandbehandling. Og selvom det nogle gange er lidt ubehageligt, så bider jeg tænderne sammen og holder ud.

(Hvis du klikkede dig herind for den fine hue, kan du læse mere om den her – den ER ret sej)

Min skræk for tandlæger starter først det øjeblik, han siger, at vi er færdige, og jeg godt må skylle. For så ved jeg, at næste skridt er på vej ud til skranken. Og skranken er min største frygt hos tandlægen.

For skrankedamen forlanger altid min førstefødtes sjæl, min højre arm og mine næste tre måneders indkomst. Hvis jeg runder op.

I dag var ikke anderledes. Jeg tænker, “fint. To små huller. Det tog en halv time. Hvad kan det koste…?”. 

Det bliver så 2400 kr lige ud – pudsigt hva’? Skal det bare være på beløbet?”

Nej, ved du hvad? Hvis du bare kan lave den 2000 kr mindre, så vil det være fint for mig. Den behøver vi ikke tage på beløbet.”

Men det er som om hun overhører min spage stemme, og hun fortsætter ufortrødent hendes foretagende og venter kun på, at jeg for nosset mig sammen til at tørre savlen væk fra min bedøvede mundvige, så jeg kan få tastet min kode og trykket godkendt.

Jeg så det slet ikke komme. BAM! 2400 kr fattigere. To huller i tænderne fattigere. Min værdighed fattigere (savl ud af mundvigen er bare aldrig værdigt).

Så ja. Jeg er sikker på, at min dag NOK skal blive god. Det kan vel for pokker kun gå op herfra (?).

6 replies
 1. Lisbeth
  Lisbeth says:

  Åh, av av av… Jeg er endt i den der klassiske studerendefælde, hvor jeg ikke har været ved tandlægen i et par år (de kunne bare indkalde mig, jo!), og jeg gruer for den dag, jeg endelig nosser mig af sted igen. Det kan næppe blive billigt med min tandhistorik… Men hey, solen skinner endelig, det er fredag, og januar er næsten slut. You can do it! 😉

  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Det var nemlig præcis også den fælde, der var klappet for mig. Har altid været god til at gå til tandlæge, men så lige de sidste to et halvt år kom jeg bare ikke afsted. Og jeg fik indkaldelse. Så det er vist bare ris til egen røv. Det gør det dog ikke mindre katastrofalt for mig. ÆV! Så bare kom afsted med dig nu!! Sir’ det bare.

   Klem J

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *