RAIN DANCE IN MY HAIR

Produkterne fra Artégo er sponsoreret

IMG_8604

Sååh gik der lige et par dage med stilhed herinde var? Det har ikke været min mening. Livet er bare kommet i vejen. Som det så ofte har en tendens til at gøre. Weekenden har været fyldt med mange spændende ting. Også uhyggelig ting. Som jeg simpelthen bliver nødt til at dele i et indlæg herinde senere på ugen. For det satte mange tanker igang.

I aften skal det dog handle om knapt så uhyggelig ting. Og dog – for skadet hår kan være en ret uhyggelig affære at rode bod på. Kan I huske dette indlæg, hvor jeg efterspurgte anbefalinger til frisører i Odense? Og dette indlæg, hvor jeg havde fundet en VIRKELIG kompetent frisør?

Jeg endte nemlig med at få reddet mit hår hos Line, der arbejder ved salonen Lyngaa på Nørregade i Odense. Hun farvede det til den store guldmedalje og fik det klippet lige igen. For klipningen sidste gang var åbenbart også gået skævt (see what I did there?).

IMG_8622

Da jeg gik fra salonen fik jeg en fin goodiebag med en håndfuld produkter fra salonmærket Artégo i serien Rain Dance. Rain Dance indeholder ingen parabener, SLS eller SLES.

Mange af jer har sikkert hørt om produkter fri for parabener før. Begrebet “parabener” fungerer midlertidig som et “paraplybegreb”, da ordet dækker over flere forskellige konserveringsmidler. Konserveringsmidler findes ofte i kosmetik og beautyprodukter, da produkterne på denne måde ikke rådner og evt. giver eksem til forbrugeren. Hvilket jo netop er det sidste vi har lyst til, når vi påfører os creme på kroppen eller i ansigtet, bruger shampoo og balsam, eller børster tænder. For ja; der er også parabener i tandpasta.

IMG_8624

Der findes dog, som skrevet, forskellige former for disse konserveringsmidler, og begrebet parabener dækker over dem alle. Parabener er stærkt udskældt for at være hormonforstyrrende. Det lyder heller ikke just betryggede; at produkter vi anvender, ofte på daglig basis er hormonforstyrrende. Der er dog forskel på de forskellige parabener, og nogle af dem er faktisk helt okay. MEN køber du produkter, der er parabenfri vider du dig helt sikker på, at du ikke udsætter din krop for de evt. mere farlige parabener.

Hvad angår SLS & SLES er disse kemiske forbindelser, der kort forklaret, gør det nemmere for produktet, (ofte produkter anvendt til personlig hygiejne som shampoo, balsam, tandpasta, kropssæbe etc),  at gøre, hvad det skal; nemlig virke!

Hvad end det er at gøre dine tænder renere eller holde dit hår sundt, så hjælper disse kemiske forbindelser med det. Desværre kan de forårsage irriteret hud, hovedbund eller tandkød. Det er derfor værd at overveje indholdet af også disse stoffer i dine produkter.

IMG_8627

MEN; vi ved jo alle sammen godt, at vi, hvis ikke hver eneste dag så i hvert fald ofte, anvender produkter, der enten er kræftfremkaldende kan forårsage irritation eller på anden måde give bivirkninger. Jeg tror ikke på, at jeg kan være den eneste, der hver dag både bruger produkter og spiser mad, der ikke er helt naturlige. Det er næsten uundgåeligt i den verden vi lever i – især i den vestlige – at undgå disse produkter. Og nogle gange kan det også være svært at vælge dem fra.

Fordi de dufter sgu godt, og ser fine ud de cremer, læbestifter (som jeg selv anvender, kan I se på billedet) og parfumer vi hver dag bruger.

Det betyder dog ikke, at vi ikke kan gøre lidt for at mindske mængden af disse produkter. Bl.a. ved at vælge produkter af god kvalitet og uden nogle af disse stoffer. I min optik har lidt også ret.

IMG_8630
{ “Leave-on Milk Spray” fungerer som en balsam du kan bruge i både vådt og tørt hår, OG det har UV-beskyttelse! }

Jeg har også før anvendt produkter fri for parabener og mit hår var SÅ taknemligt! Det er det også med disse produkter, jeg har brugt de sidste 14 dage. Imens vi har været på ferie har jeg især været glad for olien, der giver et smukt og glansfuldt hår (som alle hårproduktreklamerne fortæller os vi gerne vil have) og Leave-on Milk Spray’en, der fungerer som en ekstra balsam med UV-beskyttelse. Vi smører os ind i solcreme om sommeren, men jeg glemmer altid, at mit hår selvfølgelig også kan tage skade af solen!
Er det noget I tænker over?

IMG_8629

Så. Det jeg ville fortælle med dette indlæg er egentlig, at det er værd at overveje, hvilke beautyprodukter vi bruger. Både fordi vi med små ændringer kan gøre meget godt for os selv, men også fordi der i dag findes SÅ mange produkter, der netop hjælper os med at tage hensyn til os selv.

Har I noget erfaring med at udskifte jeres beautyprodukter med produkter, der indeholder færre kemiske stoffer? Har i evt. nogle anbefalinger af produkter?

BTW! Husk, at der i morgen kommer et TUESDAY TALK indlæg op på bloggen! I morgen med en bloggerinde jeg virkelig beundrer! Stay tuned!

FOLLOW ON BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM// SNAPCHAT @JHARDIS

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *