KOFFEINAFHÆNGIGHED OG AFVÆNNING

Okay. Vi er landet herhjemme over et par dage nu, og feriens efterdyninger begynder virkelig at kunne mærkes. I løbet af den sidste uge har jeg drukket og spist så meget, at jeg næsten skammer også. Næsten.

En af de ting, jeg yndede at nyde mange gange i løbet af dagen var kaffe. Det er ikke en sjælden fornøjelse herhjemme heller. Mine dage starter ofte med en kop af det sorte guld (eller tjære alt efter, hvor uheldig man er), og dagen fortsætter endog med adskillige kopper indtil omkring aftensmadstid, hvor jeg som regel lukker for koffeinindtaget. Det er ca. heromkring jeg skal stoppe med ekstra energi, såfremt jeg ønsker en uberørt nattesøvn.12531061_908880742558593_700341109_n{ Kaffe i sengen på min fødselsdag på skibet }

Men mens vi var på krydstogt i sidste uge gik det helt galt med koffeinmængden. Vi havde en drikkepakke ombord på skibet, der gav fri lej til ALT drikkelse. Selvfølgelig blev dette udnyttet, hvad angår drinks også, men især kaffe var for mit vedkommende et ømt punkt. For der var ingen grænse. Forestil dig – alle de café lattéer du kan. Alt den kaffe forberedt på lige den måde DU ønsker det.12716518_811365675636470_3964898_n

Derudover skal det ikke glemmes, at vi lagde til kaj tre forskellige steder i Italien. Hvor de bestemt også har en forkærlighed for kaffe. Derfor gik jeg vist lidt amok med ret mange kopper kaffe om dagen. For nogle er det sikkert ikke noget, men for mig, var det meget.

Normen herhjemme byder på mellem 1-3 kopper kaffe om dagen. Den vigtigste om morgenen, og gerne en om eftermiddagen også.12534205_847930905316031_1928563004_n

På ferien drak jeg i gennemsnit 5-6 kopper om dagen. Hvilket er en fordobling af mit normale indtag! Det er bare SÅ nemt når man ikke selv skal lave hverken mad eller drikke. Hvis det ikke er parat foran dig, så beder du blot en ansat om at fremstille det. Overdådig luksus er vist, hvad jeg vil betegne det som. Og det var fantastisk!

Men det store kaffeindtag bider mig sgu lidt i røven nu. For det kan umuligt være sundt at bibeholde så højt et niveau af koffein hver eneste dag, og effekten bliver også mindre og mindre for hver kop. Hvilket betyder, at der skal flere kopper til for at opnå den ønskede effekt. At man får energi.

Derfor startede jeg i går en uge UDEN koffein overhovedet.

Hele dagen i går havde jeg en dundrende hovedpine og den har fulgt med i dag også. Jeg er sikker på, det er min krop, der forsøger at formidle en trangt til både koffein og søde sager, (som der heller ikke har manglet noget af den sidste uge).

Jeg kæmper imod med masser god mad og vand. Intet koffein. Dvs. ingen kaffe og te eller andre substanser, der indeholder koffein. Ofte drikker jeg en pre-workoutdrink inden træning, der også indeholder koffein, men den har jeg også lagt på hylden hele den næste uge.

Indtil fredag i næste uge vil jeg derfor sige nej tak til kaffe. Hvor bittersød den beslutning end er.

Er jeg den eneste, der har fundet en afhængig af koffein, og som prøver at skære lidt ned på det?

Måske du vil være med den næste uge og undgå kaffe/te sammen med mig?

Nu vi endelig er hjemme ved stabilt internet igen, påtænker jeg at dele nogle billeder fra vores ferie, og evt. min oplevelse omkring det at sejle med et krydstogtskib, og hvordan den slags ferie er. For nu vil jeg forsøge at ændre mit sukkende blik fra kaffemaskinen til mit vandglas. Bahh.

3 replies
 1. Henriette // Blondinemor
  Henriette // Blondinemor says:

  Puh så tør jeg ikke sige jeg drikker måske 7 kopper hver dag :/ Vi har sådan en rigtig god kaffeautomat på job og så ryger der bare en kop med hver gang man runder køkkenet. Men jeg er også pædagog 😉

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Pædagog-kortet giver vist rum for flere kopper kaffe om dagen end normalen 😉 Men jeg kender godt det med, at står der en maskine med lækker kaffe så er det nemt lige at hive en kop med.

   Jeg mangler VIRKELIG min morgenkaffe i dag! Puha. Men måske du skulle prøve en uge med et mindre indtag?

   Reply

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] skete det altså! Der gik en uge siden dette indlæg, hvor jeg proklamerede, at jeg ganske simpelt var blevet alt for koffeinafhængig, og måtte på […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *