Et tip til George Clooney kaffekapsler

// Reklame – jeg var inviteret til eventet,
men indlægget er på eget initiativ

Det kommer vist ikke bag på nogen, at jeg er en sand kaffeelsker! Hver mandag poster jeg et kaffecitat på Instagram, og jeg har nærmest fået den koffeinholdige drik ind med modermælken. Jeg drikker kaffe (næsten pånær når jeg er syg) HVER dag, og jeg starter altid min morgen med en kop kaffe.

Jeg drikker også kaffe på mange forskellige måder. Både pour over, stempelkande, instant, filterkaffe og ikke mindst på min elskede George Clooney maskine fra Nespresso.

Derfor sagde jeg straks ja, da der tikkede en invitation ind på min mail til et kaffeevent afholdt af L’or.

Lór laver kaffekapsler, der passer til Nespressos maskiner, og det er i forvejen de kapsler, jeg bruger til min maskine.

Jeg har efterhånden været mange forskellige slags kapsler igennem fra mange forskellige producenter. Heriblandt Nespressos egne kapsler. Men vender hele tiden tilbage den én bestemt udgave fra L’or, som passer perfekt til mit kaffetemperament. Den gule kapsel, Lungo Mattinata 05, er klart min favorit.

I sidste uge fik jeg dog mulighed for at smage lidt flere forskellige kapsler, og jeg faldt også for deres udgave Espresso Sontuoso 08. Den er lidt stærkere, idet det er en espresso. Det betyder, at mængden af vand, der løber igennem kapslen er mindre samtidig med, at bønnerne er finere malet.

Jeg smagte de forskellige kapsler uden mælk i kaffen for at få et ordentlig indtryk af smagen. Normalt er jeg ret glad for at have et skvæt havremælk i min kaffe. Når jeg laver min kaffe på min Mr. Clooney-maskine, hælder jeg altid først noget havremælk i koppen. Det giver en ekstra “crema” på toppen af kaffe. Crema hedder det “skum”, eller luftige lag om man vil, på toppen af kaffen.

Med et skvæt havremælk i koppen giver det en ekstra luftig og cremet crema (det lyder lummert i mine ører, men det er det altså ikke!), hvilket, for mig, gør kaffen ekstra lækker. Det er selvfølgelig en smagssag, men jeg foretrækker min kaffe med lidt mælk.

Kapslerne fra L’or er lavet af aluminum (ligesom de originale fra Nespresso er det), hvilket selvfølgelig betyder en belastning for miljøet. Det har dog flere årsager, at de har valgt at bruge aluminum til deres kapsler.

Aluminum er bedre til at bevare aromaen i den malede kaffe. Når kaffe (der er malet) udsættes for ilt, vil det hurtigt miste sin aroma og smag. Med kapsler produceret af aluminum bevarer L’or meget mere aroma, end ved f.eks. plastikkapsler.

Og mellem os – så er de kapsler, der er lavet i plastik noget fis, for de passer rigtig dårligt til maskinen. Hveranden kapsel jeg har brugt lavet i plastik har f***** min maskine op på den ene eller anden måde. Så jeg har ikke gode erfaringer med kapsler lavet i plastik.

L’or har desuden lavet et genbrugsprogram, så vi kan aflevere vores brugte kapsler og derved genanvende det aluminium, der er brugt til kapslerne. De har derudover bæredygtighed med i deres produktion, og samarbejder med lokale landmænd, hvilket er noget, jeg virkelig sætter pris på. Det at producenterne af kaffebønnerne får deres del rent økonomisk af produktionen er virkelig vigtigt, og det er en rar tanke, når jeg drikker min kaffe, at det er produceret med bæredygtighed for øje.

Det var et lille tip fra mig, hvis du også bruger de fine George Clooney maskiner, og leder efter gode kapsler til din kaffe.

Jeg er også lidt nysgerrig på, hvor mange læsere jeg har, der er ligeså kaffe-tossede som jeg selv? Drikker du tit kaffe?

4 replies
 1. Venterpaavin
  Venterpaavin says:

  Drikker altid kaffe – hvertfald en kande om dagen. Det har været på hitlisten hos mig i over 20 år☺️
  Dog bryder jeg mig ikke om nogen former for fancy kaffe – kulsort filterkaffe er bedst. Og forstår slet ikke det med kapslerne, bliver der så ikke kun til en kop? Jeg ville aldrig kunne nøjes☕️♥️

  – K

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Jeg har en god ven, der også sværger til kulsort filterkaffe. Jeg er selv glad for alle (u)mulige udgaver af kaffen. Og gerne med forskellige slags mælk til også.

   Yes kapslerne laver én kop af gangen. Men jeg har min kapselmaskine, jeg ofte bruger om morgenen, når jeg kun kan nå en kop kaffe inden jeg tager afsted på arbejde.
   Så har jeg denne til filterkaffe; https://www.wilfa.dk/product/koekken/kaffemaskine/svart-presisjon-wsp-1b/
   Den laver god kaffe OG den er smukt designet.
   OG så har jeg en stempelkande til de dage, hvor humøret er til det, og en pour over, når det skal gå helt langsomt i weekenderne.

   Jeg nyder kaffe i alskens udgaver 😀

   God mandag

   Klem J

   Reply
 2. Tuyen Phan
  Tuyen Phan says:

  Hej Jeanette.

  Hvor er det fedt, at du går op i bæredygtighed og henviser til, at man kan genanvende aluminiums-kapslerne! Hurra for kaffe og hurra for dig (og alle der går op i genanvendelse af ressourcer)!
  Det er i øvrigt lige gået op for mig, at fyrfadslys også kan genanvendes – obviously.

  Anyway, ville bare give dig lidt positiv energi med på vejen. 🙂

  – Tuyen

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Hej Tuyen,

   Det kan du tro, at jeg gør. Jeg tænker meget over genanvendelse og genbrug.

   Det er da også lige gået op for mig nu! Dem vil jeg da begynde at samle sammen. Jeg har i forvejen en pose liggende til kapsler og en til batterier.

   Og tusind tak! Og tak fordi du læser med og lige lægger en kommentar. Det bliver jeg så glad for.

   Hav en skøn aften.

   Klem J

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *