VIDSTE I DET OM BLOGLOVIN?

Skærmbillede 2016-02-09 kl. 18.59.53Følger du bloggen via Bloglovin? Måske du endda læser via Bloglovins app på telefonen?

Så har du måske bemærket en ændring i måden du tilgår bloggen på her indenfor de sidste par dage?

Jeg har nemlig lavet en “Read more” knap til bloggen når du læser med via Bloglovin. Det betyder, at du i app’en kun kan læse et lille uddrag af det pågældende indlæg, og kan altså ikke kan læse bloggens hele indlæg direkte i app’en. Du skal derimod trykke på Read more for at kunne læse hele indlægget.

Det betyder for dig rent praktisk, at du skal klikke én ekstra gang for at læse indlægget. Hvilket jeg virkelig håber, at du gerne vil!

Grunden til denne ændring har nemlig STOR betydning for mig. Ser I – Bloglovin har nemlig for noget tid tilbage gjort sådan, at man som læser kan læse hele indlæg direkte i Bloglovins app. Man læser altså ikke med fra bloggens siden, men fra Bloglovins side. Det betyder samtidig, at det er Bloglovin og ikke bloggeren, altså forfatteren bag indlægget, der får besøgstallene! De “stjæler” altså bloggerens besøgstal og sidevisninger. Strengt!

Det er noget, jeg har været klar over i et stykke tid nu, men ikke vidst, hvordan jeg skulle reagere på. Det er der flere grund til. Dels fordi mit indtryk er, at mange af jer følger med via andre medier (som Facebook, hvor jeg også lægger nye indlæg op, og Instagram), dels fordi jeg ikke har vidst, hvad jeg rent faktisk har skulle gøre ved det. Og hvor mange besøgstal jeg egentlig “mister” ved Bloglovins lille snedige nummer.

Men nu har jeg grejet koden til at få en Read More knap tilføjet til Bloglovin. Det betyder altså at JEG får besøgstallene. Ikke bloglovin. Det giver mig et langt mere realistisk billede af, hvor mange I egentlig er der læser med derude. OG hvilke indlæg er er mest begejstret for at læse. Apropos det; 
Hvilke indlæg foretrækker I, at jeg skriver og deler herinde? 

Jeg vil gerne lave indhold både for min egen skyld – for at kunne få skabe et rum til mit kreative outlet – men også til jer. I skal gerne kunne finde inspiration i mine indlæg. Måske få sat nogle tanker i gang til refleksion. Måske I er glade for indlæg vedrørende Odense? Såfremt I er nogle fra Odense, der læser med.

For lige at vende tilbage til Bloglovinproblematiken; I, som læsere, kan aktivt gøre noget selv for, at det er bloggeren, der får besøgstallene, og ikke Bloglovin. På nedenstående billede kan I se, at jeg i min egen Bloglovinprofil i indstillinger har valgt IKKE at have Bloglovinsramme omkring de indlæg jeg selv læser. Hvis I krydser af i den rubrik vil bloggeren få besøgstallene, og I kan på denne enkle måde hjælpe de blogge som I læser med hos. Det er selvfølgelig ikke noget I SKAL gøre.

Skærmbillede 2016-02-09 kl. 19.39.49

Jeg har som sagt ændret læseindstillingen, så min blog ikke kan læses direkte i Bloglovinapp’en, men får en Read More knap. Det er noget jeg virkelig håber, at I derude, der læser med via Bloglovin, vil lege med på og stadig læse med. Er det overhovedet noget I har lagt mærke til?

11 replies
 1. Sisse
  Sisse says:

  Personligt ligger jeg sjældent mærke til det, og hvis det reelt er et indlæg jeg vil læse giver jeg bevidst Blogger kredit for det ved klikket

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Det er jeg glad for Sisse! Nogle gange kan det jo godt være lidt irriterende, hvis man skal klikke en ekstra gang for at læse med. Men dejligt, at du er bevidst om det, og giver bloggeren klikken og credit! 🙂

   Reply
 2. Julie Monberg
  Julie Monberg says:

  TAK fordi du lige fremhævede det! Jeg har godt vidst, at der var noget mystisk på spil, og jeg vidste, at en “Read more”-funktion har dén fordel, at vi bloggere kan blive endnu mere bevidste om, hvilke indlæg vores læsere gerne vil læse. Men jeg havde ærligt talt endnu ikke fanget besøgstals-problematikken – men selvfølgelig! Det giver jo virkelig god mening. Hvor er jeg glad for, at du gjorde mig opmærksom på det!

  Jeg vil sprede budskabet videre til mine læsere, og har selv lige ændret i mine Bloglovin’-indstillinger.

  Reply
 3. Sabrina Henriksen
  Sabrina Henriksen says:

  Jeg er selv i gang med at starte en blog og kan ikke finde ud af, hvordan jeg får tilføjet “læs mere”, således at jeg får dirigeret læserne over på mit eget site. Er det noget, du kan hjælpe med at besvare?

  De Bedste Hilsner
  Sabrina

  Reply
 4. Kristina Sindberg
  Kristina Sindberg says:

  Hej Jeanette.
  Fedt at jeg lige har opdaget din blog for et par uger siden, du skriver skønt!
  Det her indlæg gav mig noget af et wakeup call… Tusind tak for det.
  Jeg har søgt rundt, for at finde et plugin eller lignende, således jeg kan få den her read more på mine indlæg ovre på Bloglovin. Jeg har fundet en(simple feed customizer), men den er ikke kompatibel med min blog på wordpress. Den skulle ellers også løse problemet, når der tilgåes via Bloglovin appén. Så here we go… Hvad har du brugt og gjort for at få dine besøgstal, i stedet for at Bloglovin snupper dem ? Har du tips, vil jeg super gerne høre disse. Håber du kan hjælpe.
  Glade hilsner fra Kristina

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Hej Kristina,

   Velkommen til og tusind tak fordi du læser med 🙂

   Det er nemlig så dumt, at BL æder tallene som var det deres egne!

   Jeg bruger nu også Simple Feed Customizer, men den gælder jo kun med dine nye indlæg – ikke med tilbagevirkende kraft. Virker det ikke, så skal du ‘desværre’ til at rode med CSS, hvilket godt kan lade sig gøre, men er lidt mere omstændigt.

   Håber i hvert fald, at du kan få det til at virke på den ene eller anden måde.

   Klem J

   Reply
 5. Kristina Sindberg
  Kristina Sindberg says:

  Hej Jeanette.
  Tja… Det virkede ikke. Der står godt nok læs mere… Men i bunden af indlægget, så der er jeg lige vidt. Tænker om jeg skal hente et nyt tema i wordpress, som er kompatibel med pluginét. Det vil jeg bare være ked af, da jeg er ret ny blogger (startede i foråret) og synes det er fantastisk at kunne få lov at skrive efter at have mast denne passion for mig væk i årevis og at skifte tema måske er forvirrende i forhold til mine læsere. Som sagt er jeg ny blogger, men så mange på min alder (+45) er begyndt at interessere sig for blogs efter jeg er startet op. Noget med at vi er sq levende endnu og de dilemmaer og “morsomheder” livet her byder på. Tænker derfor vi supplerer hinanden godt og jeg er taknemmelig for din hjælp. Kærligst Kristina

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Hej igen Kristina,

   Hmm du har prøvet at installere det så? Uden effekt?
   Ellers kan jeg anbefale at søge efter et plug-in, der kan håndtere RSS-feed. For det er i realiteten, hvad Bloglovin er.
   Det ville være ærgerligt, hvis DU er glad for dit tema at skifte det, men jeg tror ikke det vil være forvirrende for dine læsere. Det er dog selvfølgelig et temperemantsspørgsmål 😉

   Du er altid velkommen til at smide mig en mail, hvis du har andre spørgsmål – jeg hjælper gerne 🙂

   Kh J

   Reply
 6. Kristina Sindberg
  Kristina Sindberg says:

  Tusind tak Jeanette 🙂 Har nu brugt det meste af dagen med en nørd fra Fiverr, de er min sidste udvej som regel, når jeg må smide håndklædet i ringen. Tror og håber, at det er lykkedes nu. Jeg skriver til dig hvis jeg får behov, det er rigtig sødt af dig.
  Kærligst Kristina

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *