SÅDAN OMPLANTER DU EN KAKTUS UDEN AT STIKKE DIG (ELLER BARE SKIFTER POTTE)

sådan omplanter du kaktus

MORS KAKTUSSER

Da jeg var hjemme her i weekenden hos mine forældre fik jeg øje på nogle af min mors fine planter. Om hun vil det eller ej, så har hun virkelig grønne fingre!

Hun har, jeg ved ikke, hvor mange orkideer, der alle blomstrer igen, og igen, og igen og.. Well you get the drift. Derudover har hun indenfor de sidste par måneder fået mindst tusind aloe vera stiklinger fra en større plante. Mindst tusind siger jeg! To af dem jeg fik med hjem forrige gang jeg var på besøg. Dem plantede jeg om i nogle større krukker, og de er allerede i fuld sving med at vokse sig store og stærke.

En af de andre planter min mor har stående er en fin kaktus. Som praktisk taget har levet hos mine forældre nærmest ligeså lang sig som jeg har! Halvdelen af den kaktus tror jeg btw er støv fordi den er så gammel. Fordelen ved kaktusser er også helt bestemt, at de er nemme at holde og på det nærmeste nægter at dø.

IMG_0004

UNDGÅ AT STIKKE DIG PÅ DINE KAKTUSSER

Jeg var ved at hugge den fine kaktus med hjem, men kunne ikke begribe, hvordan jeg skulle transportere den. Så det kom jeg bort fra igen. Så gik snakken til gengæld på, hvordan pokker man egentlig kunne håndtere en kaktus.

Min mor sagde hun havde et godt trick til det, og spurgte om jeg kunne gætte, hvad det var. Jeg var ude i noget med tykke handsker, omend det ville være RET uhandy til at flytte eller omplante kaktusser.

Så hun grinte selvfølgelig lidt. Og svarede, at man kan bruge noget så simpel som en pølstang! En PØLSETANG sir’ jeg!

IMG_0005

Havde du set det komme? Det havde jeg virkelig ikke! Men jeg kunne da godt se fidusen i det. Så dét måtte jeg afprøve.

Derfor var det nødvendigt med en tur til IKEA i dag, hvor jeg fik denne fine kaktus med de mange runde dupper (jeg aner ikke, hvad den hedder så..), hjem med. Jeg købte lerpotten til, og satte mig for, at kaktusen skulle ompottes i potten, og afprøve pølsetang’tricket!

Og det virkede sgu perfekt! Ikke et eneste stik fra min kaktus fik jeg. Kaktusen tog heller ingen skade, så det var en win/win situation. Og jeg synes bare, planter ser pænere ud når de er plantet direkte i krukken, men det er selvfølgelig en smagssag. Selv hvis din kaktus forbliver i en klassisk plastikpotte, så kan pølsetangen være en god ide, hvis du skal flytte den til en ny skjuler uden at stikke dig.

Og. Det var alt fra mig for i aften! Hvad gir’ I mig forresten! TO indlæg på én dag! Verden er af lave. Og jeg kan ikke holde mig væk herinde fra. Hvilket leder mig videre til tanken om, at I derude, der følger med forresten er pisse seje fordi I læser med herinde. Det er jeg sgu glad for! Thanks you guys!

IMG_0010

Bliv opdatere på BLOGLOVIN // Like bloggen på FACEBOOK // Se flere billeder på INSTAGRAM // Følg med til daglig på SNAPCHAT @JHARDIS

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *