FILM TIL WEEKENDEN

God lørdag morgen! Jeg har været tidligt tidligt afsted for at træne, og skal bruge formiddagen på torvedag på Sorte Brøde Torv her i Odense. Der er torvedag hver onsdag og lørdag kl. 8-13 hele året. Jeg har før skrevet om torvedag her. Det er rigtig hyggeligt, det ligger i den gamle bydel, du kan købe masser frisk frugt, grønt, æg, fisk og alskens hjemmelavede sager. Og blomster. Blomster i massevis. Det kan klart anbefales!


Men lige i dag er det ikke torvedag jeg vil anbefale, men derimod film! Film som du kan bruge noget af din weekend på at se. Film som jeg har set for nylig. Der er lidt for enhver i denne samling, så jeg håber, at du kan finde inspiration til at koble af i halvanden til to timer foran en firkantet skærm.


WATER WORLD
Skærmbillede 2015-05-22 kl. 22.28.33

Denne film har et post-apokalyptisk setup. Den er fra 1995, og og foregår i en totalt urealistisk verden. Jorden er blevet oversvømmet med mange hundrede meter vand, og mennesket forsøger at overleve på vand. Jagten på dry land er gået ind, og alle drømmer om at finde en mulighed for igen at træde på jord. Kevin Costner spiller Mariner. En drifter, der forsøger at leve på de åbne have med de udfordringer det bringer. Filmen er på ingen måde overbevisende og flere gange undervejs var mine øjne ved at rulle ud af hovedet. Ganske simpelt fordi scenerne er så overdrevne at det halve kunne være nok. Men er du til Kevin Costner (jeg ved, at I sidder derude), post-apokalyptisk scenarier og kult film, så må du ikke gå glip af WATER WORLD.

Stjerner på IMDB: 6,1


THE POSTMAND

Skærmbillede 2015-05-22 kl. 23.30.31

Endnu en Kevin Costner film. Hvis bare man var 30 år ældre. Anyhoodles så har vi at gøre med endnu en post-apokalyptisk film. Jeg har en ting for dem. Costner spiller også endnu en gang en lone ranger. Verden som vi kender den er gået under. Mennesket har bekriget hinanden til døde, og kun få overlevende er tilbage. En stor gruppe der går under navnet The Holnists prøver at overtage den magt, der er tilbage at overtage i verden. Men de bruger ikke altid rene midler, og nogen må gøre noget. Her kommer The Postman ind i billedet. Costner spiller The Postman, der finder en gammel postuniform og en taske med breve, der endnu mangler at blive bragt ud. Han beslutter sig for at påtage sig jobbet som postmand, og trodser udfordringer og adskillige farer for at posten kommer ud til sin endelige destination. Alt imens The Holnists prøver med alle tænkelige midler at forhindre det håb, The Postman indgyder hos det frie folk, i at opstå.

Det er et stykke tid siden, jeg har set filmen. Men jeg husker at sidde tilbage med en rigtig varm følelse i kroppen alt imens rulleteksterne gjorde deres indtog på skærmen. Se den, hvis du kan lide post-apokalyptiske scenarier, Kevin Costner, og scener, der giver stof til eftertanke.

Stjerner på IMDB: 5,9


THE HUNDRED-FOOT JOURNEY

Skærmbillede 2015-05-22 kl. 23.46.13

Denne film er ikke post-apokalyptisk. Thank God tænker du sikkert!
Den er udkommet i 2014 og er derfor af nyere dato end de to foregående film. Den handler om den indiske familie Kadam, der efter politisk oprør og optøjer må flygte fra Indien. De rejser rundt i vesten, men slår sig ned i den lille by Saint-Antonin-Noble-Val i Frankrig. Her åbner familien en indisk restaurant. Dette giver indtil nu et udmærket, omend lidt kedelig plot. Men kedelig – det er alt andet end hvad denne film er! Overfor deres restaurant ligger nemlig en Michelin-kåret fransk haute cuisine restaurant. Dette skaber både rivalisering og sammenstød de to differentierende kulturer imellem. Men helt forskellige viser de to restauranter sig nu ikke at være.

Filmen er på ingen måde forudsigelige, og bedst som man tænker, “aha, NU har jeg regnet den ud!”, så sker der et plottwist og man sidder tilbage med nye følelser i kroppen. For følelser – det bringer denne film altså frem. Både dem der bringer smil, men også en enkelt tåre eller to på kinden. Se den, hvis du kan lide film som Life of Pi.

Stjerner på IMDB: 7,3


INTO THE WOODS

Skærmbillede 2015-05-23 kl. 00.03.53Jeg var i biografen at se denne film. Alene. Det kan du læse mere om her. Filmen er fra 2014 og er derfor også af nyere dato. Der er skuespillere som Meryl Streep, Emily Blunt og ikke mindst Johnny Depp med i denne film. Og de gør det sgu godt! Filmen er praktisk taget en musical, så kan du ikke lide sange i film, vil du altså ikke kunne lide denne film. Hvis du til gengæld kan leve med voksne mennesker, der synger deres følelser ud, så kan du roligt se denne film.
Plottet kender du formentligt allerede. Eller hvert fald dele af det. For filmen er nemlig et samsurium af flere kendte eventyr. Lige fra Askepot til Hans og Bønnestagen. De forskellige eventyr bliver infiltreret i hinanden, og således også de forskellige karakterers historier.

Filmen er rigtig god! Den har humor, alvor, kærlighed og sorg. Den tryllebinder sit publikum som kun et ægte eventyr kan gøre det. Se den, hvis du er til eventyr, overnaturlige kræfter og musicals.

Stjerner på IMDB: 6,1


Det var alt, hvad jeg havde for denne gang af filmanbefalinger. En lidt blandet landhandel. Jeg håber, at du kunne bruge mine anbefalinger. Har du selv set nogle gode film for nylig, du gerne vil anbefale?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *