En aften i Odense Symfonien | bedre end en tur i bio

En aften i Odense Symfonien | bedre end en tur i bio!

Lige nu sidder jeg i en bil på vej til Rømø. Casper og jeg skal på en lille mini-vacay med hans familie, og vi har glææædet os! Det er altid så hyggeligt. Tidligere på året var vi afsted sammen en uge på krydstogt rundt i Middelhavet, og den ferie tænker jeg ofte tilbage på med et smil på læben.

I dag tager det lige nogle timer med transporten, så jeg tænkte, at jeg ville bruge noget af tiden på at komponere dette indlæg til jer. Det skal handle om den anden aften, hvor Casper og jeg tog en tur i symfonien.

En af fordelene ved at arbejde i musikbranchen er bl.a. de mange muligheder for at komme til andre musik og kulturarrangementer i Odense. Det er jeg ret glad for, og den anden aften bød muligheden sig for en tur ind for at høre koncert med Odense Symfoni Orkester og en rising star indenfor klassisk musik. Nemlig den 15årige Daniel Lozakovich.

Han spiller violin og han er et naturtalent. Med risiko for at træde nogle virkelig klassisk musik interesseret over tæerne, så er han vist for klassisk musik, hvad Simone Biles er det for gymnastik.

Det var en stor oplevelse at høre ham spille. Alle andre musikere spillede f.eks. efter noder, men han spillede hele koncerten OG en ekstra nummer, der ikke var annonceret, uden noder. Det var jeg ret benovet over. At han kan huske alle noderne i 44 minutter i træk. Det undrer mig selvfølgelig ikke, da jeg kunne læse, at han begyndte at spille violin som 6årig, og siden har vundet utallige priser, og spillet verden over.

Udover Daniel var en stor oplevelse, så kender jeg en, der spiller cello fast i Odense Symfoni, og det var også rigtig hyggelig at se og høre hende spille. Hold op, hvor er de generelt bare dygtige!

Den koncert vi hørte indeholdt musik af Mikhail Glinka, Ludwig v. Beethoven og Pjotr Ilitj Tjajkovskij. Det var umiddelbart ikke musik jeg tidligere har hørt, men jeg er generelt glad for at lytte til klassisk musik. Uden overhovedet at være ekspert på emnet.

Men altså; brug en aften i symfoniens selskab. Det er så skønt bare at give sig hen, lytte og ofte lade tankerne vandre. Jeg elsker, at jeg bare SKAL sidde og lytte til musikken, og hverken kigger på computer eller telefon. Jeg forestiller mig til gengæld alle mulige historier, der passer til musikken.

Jeg er ret sikker på, at der også er studievenlige priser. Casper og jeg har i hvert fald tidligere været afsted til RET billige penge. Det er et godt alternativ til en tur i bio, og man deler en oplevelse sammen, OG udvider ens kulturelle sfære. Så a’sti a’sted!

Nu er vi faktisk snart ved at være ved endestationen, så jeg vil lukke ned og nyde, at regnen er stoppet inden vi skal ud og gå tur!

Rigtig god lørdag. HUSK, at I kan følge med på snappen; jhardis, og følge med rundt på Rømø denne weekend.

 

6 replies
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Det tror jeg faktisk også du har ret i – det med, at det er live! Det gør altså bare en forskel. Jeg havde i hvert fald også langt mere respekt for aktørerne fordi de sad der live.

   Reply
 1. S
  S says:

  Min kæreste og jeg tager en gang i mellem i Odense symfoni da det er et helt specielt afstressende og magisk rum man pludselig sidder i.
  Vi har dog gentagende gange gjort det i forbindelse med at der bliver spillet musik fra film eller kendte forestillinger.

  Jeg må heller understrege at man ikke behøver være 50+ for at gå derind, jegselv er kun 25.

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Dét tror jeg også er en ret god ide, for så kender man jo musikken. Der må være en genkendelsens glæde også.
   Vi nød blot den klassiske musik den anden aften, og jeg lod mig bare rive hen og ja; lod tankerne glide.

   Og nej alderen behøver bestemt ikke at være en hindring. Selvom der VAR meget hvidt hår derinde 😉

   Reply
 2. Celia
  Celia says:

  Yesss, jeg er SÅ glad for det her indlæg! Jeg kender tre af violinisterne i OS, og som barn og ung kom jeg der ret ofte, da de to, jeg kender i OS, er min bedste venindes forældre. Så min veninde og hendes søster (der nu også er ansat i OS) kom der hele tiden som børn, og så fulgte jeg altså med tit.
  Jeg eeelsker klassisk musik, og OS er simpelthen så dygtige. Så det gør mig virkelig glad, at du blogger om det. 🙂 Jeg tror, jeg vil finde et orkester her i LA, som jeg kan se. For nu fik du mig til at savne det! 🙂

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Ej hvor pudsigt altså!! Verden er bare lille nogle gange, med tanke på, hvor du bor i dag 😉
   De er bare dygtige derinde. Jeg kender en, der spiller på cello, og det var så sjovt, at høre og se hende spille 🙂
   Hvor er det forresten en ret sej barndom at have med at “vokse! op med OS 😀

   Jeg håber du finder et orkester i LA, som kan måle sig med OS 😉

   Klem fra O-town

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *