DYRE (OG UREALISTISKE BLOGGER) ØNSKER

Dette indlæg skal handle om bloggerudstyr og ønsker. Men jeg er sikker på, at ikke-bloggere også vil finde indlægget interessant. Det er nemlig min overbevisning, at flere og flere går op i de billeder de tager, og fra at klikke løs på digitalkameraets lidt løsslupne udløserknap, overvejer man mere og mere de motiver man foreviger. Det gør jeg i hvert fald. Det handler ikke længere om, hvor mange billeder man kan tage med det smarte kamera, men hvor gode disse billeder er.

Jeg har de sidste mange (!) år taget billeder med et ganske udmærket Canon 1100D spejlrefleks. Det  har opfyldt alle de behov, jeg har haft når det drejer sig om fotografi (altså, så meget andet kan det heller ikke rigtig. Det starter i hvert fald _aldrig_ kaffemaskinen!), og det tager rigtig fine billeder. Det er især begyndt at oppe sit game efter, jeg har dyrket lidt autodidakti omkring fotografering, og jeg kan se, at billedkvaliteten bliver bedre og bedre her på bloggen. Den kurve har jeg tænkt mig at opretholde. Her kan jeg sagtens bruge mit spejlrefleks. Især når det er til photoshoots herhjemme. Det er mere besværligheden, der opstår når jeg skal have kameraet med rundt.

Det er der flere grunde til. Jeg er for det første ved at pådrage mig en skulderskade, hver gang jeg skal have mit spejlrefleks med rundt. Det vejer et ondt år, og fylder ligeså. Hvilket er en anden grund til, at det er udfordrende at have med rundt. Det tager rigtig gode billeder, men for pokker, hvor er det dog et skrummel at slæbe med rundt, og det er sgu ikke særlig handy i min lille (ahem altså alt er relativt ikke) håndtaske. Det er ikke altid, at jeg lige planlægger de billeder jeg tager til bloggen. Det er aldrig til at vide, hvor eller hvornår  jeg kommer forbi en fin væg, en flot dør (jeg har en fetish for smukke husdøre hæhæ) eller føler mig ‘on point’ til et lækkert outfitbillede. Jeg skyder som regel spontanbilleder med min telefon. Den tager relativt gode billeder. Men det er altså ikke billeder af spejlreflekskvalitet. Men jeg orker ikke, at slæbe mit spejlrefleks med mig overalt.

Jeg begyndte derfor at lede efter et mindre kamera. Den nyeste nye funktion indenfor kameraer (i hvert fald i mit langsomme kameratempi) er indbygget Wifi. Indbygget Wifi sagde jeg!! Det er underlyneme smart! Så kan man bare overføre sit billede direkte til ens smartphone, og wupti; to sekunder (det løgn, 10 minutter senere for man skal jo lige lægge filter på og finde på smarte hashtags) så ligger billeder på Instagram. Jeg er mind blown over denne funktion, og alene af den grund overvejer jeg et nyt kamera.

Jeg fandt dog hurtigt ud af, at et digitalkamera overhovedet ikke var vejen at gå (heller ikke selvom de er noget mindre end mit spejlrefleks). Så faldt jeg over begrebet ‘spejlløst systemkamera’. Det er den digitale pendant til det analoge kamera. Det her kan du bare skifte objektiver på OG størrelsen svarer mere til en æske rosiner ifht. mit spejlrefleks. S.k.i.d.e. smart!

Jeg er derfor begyndt at kigge på spejlløse systemkameraer, og jeg har hurtigt kunne fornemme, at Olympus er den store spiller på dette marked. Nikon har også en fin omgang modeller at vælge imellem, imens Canon virker en anelse (okay håbløst) bagefter på dette ellers geniale kameraudbud. Et spejlløst systemkamera virker oplagt til håndtasken – hvad end du er blogger eller ej.

Kamera collage{ 1 // 2 // 3 // 4 // }

Jeg har i et stykke tid haft øje på ovenstående kameraer. De kan alle erhverves i butikken Click i Odense eller på hjemmesiden. De er allesammen spejlløse systemkameraer, og de passer allesammen i min lille taske. De kan sikkert også være i min jakkelomme. Med et kamera på den størrelse behøver jeg ikke overveje om jeg gider slæbe mit kamera med mig på tur. For jeg behøver slet ikke at slæbe det. Jeg kan også nemt og hurtigt lægge smækre billeder på Instagram (og vi ved jo godt, at det ér det vigtigste!), og endda uploade billeder til facebook! Arhmen det er SÅ smart, jeg forstår det næsten ikke. Jeg overvejer endda lidt at sælge mit spejlrefleks (det er virkelig godt såfremt nogle af jer skulle være interesseret), bruge salgspengene fra det og smide lidt ekstra i økonomikassen, og så investere i sådan et smart kamera her.

Er der nogen af jer derude, der har et sådan smart kamera og kan give nogle anbefalinger heromkring?

Ps. Dette indlæg er ikke sponsoreret. Jeg dyrker gennemsigtighed ganske fint her på bloggen, hvorfor du selvfølgelig vil læse, såfremt et indlæg er sponsoreret. Alle mine indlæg er uanset hvad udtryk for mine helt og holdne egne meninger, (og dem har jeg en del af), så du vil altid få det råt for usødet herinde. 

……………………………………………………………………………………………

Følg med på Facebook // Følg med på Instagram // Følg med på Snapchat @jhardis // Følg bloggen på Bloglovin

4 replies
 1. Lisbeth
  Lisbeth says:

  Jeg har virkelig sukket over Olympus’ PEN lite serie længe. Alt for længe. Som i flere-år-længe (hvorfor er jeg så elendig til at spare op?!). Hvis bare jeg havde noget at sælge, så gjorde jeg det. Nogen der vil købe en godt brugt sjæl? 🙂

  // http://www.moonlitmadness.dk

  Reply
 2. Sabine S
  Sabine S says:

  Jeg har også gået og spejder til olympus’ systemkameraer i et halvt års tid nu.. Jeg har dog forelsket mig i det, der hedder Olympus OM-D EM-10 (som jeg også har fundet hos Click ;))
  Jeg tror også, jeg har besluttet mig for, at det bliver en fra-mig-til-mig-gave, når jeg afslutter min bachelor her i januar ? 😀

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Ih det var en virkelig god ide Sabine! Det synes jeg, at du skal gøre.
   Jeg kan bruge mit speciale som god anledning til en fra-mig-til-mig-gave 😀 Jeg afslutter også i januar, og det ville da være en skøn måde at starte året på med en sådan gave 😛

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *