Ny plantepusher til planteholikeren

Så forsvandt påsken som de sure stykker slik i min slikskål en tirsdag aften. Hurtigt og med velbehag hah!

Jeg har brugt påsken på at lade op, slappe af, fylde 29 år, se gode og dejlige mennesker, spise ekstra god mad, gå lang ture med hunnierne, lave forårsrengøring i lejligheden og male mit køkken. Det gjorde jeg i selskab med Malene.  Hun kom forbi da jeg var i fuld sving med malerrullen, og hun lavede lækre Old Fashioned i mit rodet køkken. Hun havde endda lækre godbidder med til hunnierne, der selvfølgelig straks forelskede sig i hendes dejlige væsen.

I min forårsrengøring besluttede jeg en dag at rykke rundt på alt møblement i min stue. Jeg hev alt ud af de mindre møbler og alle mine planter. De store møbler rykkede jeg rundt på, og prøvede at stille det anderledes. Jeg trængte til, at der skulle ske noget nyt. Kender du det?

I mit tilfælde endte det med, at jeg rykkede alle de store møbler på plads igen hah! Så de står, som de har stået det sidste lange stykke tid. Jeg går stadig og lurer på, hvordan jeg kan stille det anderledes, men det orker jeg ikke at gøre igen foreløbig.

Jeg fik til gengæld rykket rundt på mine planter. Jeg har virkelig mange planter. Min stue er en semi-botanisk have, men jeg ønsker mig stadig flere planter. Jeg elsker at indrette med grønt, og det er lækkert for indeklimaet også. Bilder jeg mig selv ind.

Det gjorde en stor forskel i indtrykket på stuen, at jeg fik rykket alle planter ud, og fik sat dem på en anden måde ind igen. Jeg tror, at jeg har ca. 25 planter i forskellig størrelse i min stue, så der er alligevel noget at rykke rundt med.

Det er lidt en trend, det her med at bruge planter som en del af sin indretning, og jeg har altid elsket at have grønne planter i min lejlighed. Især det sidste år er min samling eksploderet og jeg får også tit at vide, at “nuuu er det altså nok med de planter Jeanette!”. Så ryster jeg bare på hovedet og køber en ny.

Jeg plejer at købe mine planter forholdsvis tæt på, hvor jeg bor. Mest fordi jeg skal transportere dem hjem i min (ellers ret store) cykelkurv. Jeg er glad for IKEA’s udvalg af planter. De har altid den famøse Monstera-blogger-plante til billige penge. Deres kokospalme er også ved at blive ret trendy at have stående. Og så har de mange kaktusser. Men jeg er ikke sååå meget nede med kaktusser længere. Medmindre de er kæmpe store.

Plantorama er også et ret fint sted at købe sine planter. Der har jeg mange planter fra. Bilka kan også indimellem gøre det ret godt. Den bedste planterhandler, også når det drejer sig om krydderurter, er Stige Blomster. Det ligger bare så langt væk fra mig, at det er sjældent, jeg kommer derud.

Jeg er også ret tit forbi diverse blomsterhandlere i Odense centrum for lige at tjekke udbudet igennem. Mine to lokale blomsterhandlere på Skibhusvej, Bagger Blomster og Blomsterhjørnet, er jeg ret glade for at titte ind til. Også Allestedlund Blomster lige ved gågaden i Odense er så fin.

Nåhmen nu har jeg til gengæld fundet en ny plantepusher midt i centrum. Caféen Fleuri, som jeg også jævnligt besøger for deres lækre kaffe, hyggelig atmosfære og fine snacks, forhandler også blomster. For nylig købte jeg den fineste Calathea med hjem fra caféen – det er den, der ikke er en Monstera! Den har lange stængler, hvor der hænger de fineste, silkebløde, grønstribede blade på med en smuk rød underside.

Jeg elsker, at den har en fin højde. For tiden leder jeg efter planter, der ikke behøver være så fyldige, men gerne have lidt i højden. Og så leder jeg efter planter, jeg kan lade hænge ned fra loftet. Jeg har øjnet et par stykker, men har ikke endnu gidet punge ud.

Planterne hos Fleuri er både virkelig pæne og til en ret fin pris. For mig handler det meget om både formen og farverne på planten. Jeg elsker de helt klare, grønne farver. Det gør bare et eller andet for mig med den grønne farve. Men der må også gerne være noget spil i det. Jeg er bare ikke til decideret blomster. Medmindre det er Hortensia eller afskåret buketter. Mine planter skal helst bare være grønne og have smukt formede blade.

Det var et lille tip til steder, hvor du kan brænde dine penge af på planter. Selv tak.

Bruger du selv planter som en del af din indretning eller er du græsk katolsk?

 

5 replies
   • Jeanette Henriksen
    Jeanette Henriksen says:

    Ude i Anderup, det er lige efter Næsby, på vej mod Otterup..
    De har dog fået nye ejere og jeg har ikke været derude siden, men ud fra deres billeder ser det kun ud til at det er blevet endnu bedre. Det er et gartneri, men de har også alt muligt andet. 😀

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *