Jeg rejser alene denne sommer – her skal jeg hen

Jeg er nylig single. eller… Nylig og nylig.. Men i hvert fald single i år. Nærmest pr. 1. januar. Det er i hvert fald en status jeg endnu har lidt svært ved at håndtere. Ikke så meget det at være alene. Det faktum, at jeg ikke længere er i et forhold.

Billedet er fotograferet af talentfulde Malene Nelting. Hun videoblogger lige her (hun er skide sjov, så følg hende lige) og du kan se flere af hendes billeder lige her. *

Det er hele dne omkringliggende sfære, der omgiver det at være alene. At være single. Egentlig bryder jeg mig heller ikke synderlig meget om begrebet eller ordet “single”. Ydr. For mig emmer det af desperate tilbud kl. 5 om morgenen på clubben. Det lyder af sørgelige aftener alener på sofaen (og fred være med det! Whatever floats your boat – det er bare ikke lige dér, min båd flyder bedst) og ikke mindst hele “jagten” på apps og sociale datingmedier. Jeg. kan. slet. ikke. have. det.

Tinder sir’ du?

Fuck af sir’ jeg.

Datingapps er noget jeg ikke forstår. Nuvel… der er mange ting jeg ikke fatter en hat af, og datingapps ryger snildt på den lange liste af for mig uforklarlige emner. Alt det her med, at man opretter en profil kun for at sidde og overfladisk vurdere andre mennesker på deres udseende og få, men helt sikkert nøje, udvalgte keywords.

Næ tak du. Jeg klarer mig fint med at dømme folk på den gammeldags facon i levende live. Der kan jeg samtidig også lige tjekke for skæl. Win/win.

Anyways. Det er vist nok en helt anden snak, end hvad jeg egentlig ville med dette indlæg.

For.. Summer is coming!

Og nu når sommeren nærmer sig, og folks uundgåelig tanker, inklusiv egne, strejfer omkring, hvor sommerferien skal tilbringes, stod jeg i år i lidt af et dilemma.

For det er første år siden 2010, hvor jeg IKKE har en kæreste, det er oplagt at tilbringe, i hvert fald en stor del, af sommerferien med.

Og hvad gør man så?

Ja jeg ved ikke, hvad MAN gør, men JEG har booket en rejse alene. Bare til mig selv. Èt flysæde tak. Èn kuffert. Èn tur/retur tak.

Jeg vidste allerede for nogle måneder siden, at jeg ville tage en solotur i år. Mest fordi jeg elsker at rejse, og jeg kan mærke, at jeg desuden har brug for at gøre ting alene. Ikke fordi jeg er single (blergh!) eller alene, men fordi jeg VÆLGER at gøre de ting alene. Fordi jeg vælger at være selvstændig og turde.

Hvis du har læst med et stykke tid herinde ved du, at jeg i januar fandt et ord, der skal guide mig i 2017. Mit ord for året blev ‘courage”. Jeg skal være modig i år. Jeg skal turde. Derfor er det oplagt, at jeg i år tager på en solorejse til sommer.

Bliver vi helt metaforiske og meta (de, der kender mig overordentlig godt vil vide, at jeg elsker ordet meta!), rejser jeg i forvejen solo. Bare gennem livet. Lyder det ikke bare fint? Jeg brækker mig kun lidt i munden af afsky over min egen spirituelle og harmoniske tilgang til livet for tiden. Du behøver ikke holde dig tilbage.

Anyways. Bræk aside. Så skal jeg rent fysisk også foretage en rejse alene til sommer. I weekenden følte jeg, at jeg fik ekstra voksen-point i min glimmerindsmurte-voksenpoint-bog, da jeg bookede flybilletter først til London og derfra videre til Marrakech som er min endelige destination for min sommerrejse.

Yes. Jeg tager til Marrakech. Og jeg er gået udenom alle rejseselskaber, og har booket uafhængige flybilletter hos to forskellige flyselskaber. En mellemlanding var 99,99% uundgåelig uanset, hvor jeg bookede henne. Jeg vurdere derfor, at jeg ligeså godt selv kunne afgøre, hvor mange timer jeg ville vente i London på vej derned og hjem igen. For vente kom jeg til uanset hvad.

Jeg tager afsted de første 14 dage i juli. Her har jeg tre ugers ferie, og bruger den sidste uge hjemme i go’ gamle O’ense.

Det er, som sagt, min første solorejse NOGENSINDE! Jeg er rimelig sicked over det, men samtidig er jeg normalt så selvstændig, at jeg tænker, jeg nok skal få en virkelig lækker tur helt alene.

Hvis du har nogle gode fifs til at rejse solo så send dem lige min vej! Og hvis du har nogle god fifs til Marrakech så send dem også lige min vej.

Jeg mangler endnu at booke overnatning, men der har jeg allerede luret på flere riads gennem Airbnb, så det er hurtigt booket. Jeg lejer også selv min lejlighed ud de 14 dage jeg er afsted, så kender du én, der mangler en to-værelses i et hus i Skibhuskvarteret de første uger i juli, må du også gerne sende dem min vej.

Sikke en masse tjenester jeg kan bede om hva? Det gør jeg mig overordenligt godt i åbenbart.

Jeg ved i øvrigt godt, at jeg har været abnormt stille herinde på min lille side. Men jeg har sååååh travlt, og tiden foran en computer har lidt været nedprioriteret… ej.. det er løgn.. men tiden foran min blog har været nedprioriteret. Det er fordi jeg laver en masse seje, (ja ja vi skal huske at jante er DØD!) ting for tiden.

Bl.a. har jeg lige lavet en podcast. Jow jow det er skam rigtigt. Jeg laver den sammen med en co-producer – Simon Fynbo – og den hedder Kulturcasten. Den handler om kulturlivet i Odense, og den er totalt usaglig, subjektiv og interesseorienteret. Efter vores interesser. Så giv den et lyt lige her på vores Soundcloud konto. Jeg har fået at vide, at jeg har en sprød radiostemme. Det må du selv bedømme. Jeg synes, jeg lyder so m en syg pingvin, men hver sin smag ikke?

12 replies
 1. Rikke Simonsen | Flyv med mig
  Rikke Simonsen | Flyv med mig says:

  Du er simpelthen så sej! Hvor er det fedt, at du tager en solorejse. Jeg tog selv afsted alene til Kina i et halvt år, hvor jeg så var afsted med et bureau, så jeg lærte folk fra andre lande at kende derigennem også. Det var simpelthen så spændende og lærerigt.

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Hold kæft, hvor er du sød Rikke. Tusind tak.

   Hvor lyder det bare pisse fedt! Hvordan taklede du sproget og det at være alene?

   Klem J

   Reply
 2. Sofia
  Sofia says:

  Sådan! You go Girl! Jeg tog til Frankrige alene som 16-åring på ferie (at mine foreldre gik med på det er en helt anden story), men det var så fedt å va af sted å helt klart en af de beste rejser jeg gjort. Efterhånd har det blivit en god del rejser alene, både bra å mindre bra. Glæder mig til å høre mere om dine solo-planer! /Sofia

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Tak søde Sofia! Jeg er RET spændt haha.

   Og meeega seje forældre du har. Og mega sejt af dig at rejse alene i den alder kvinde! Har du nogle gode solo-rejsetips?

   Knuuuus

   Reply
 3. Ida
  Ida says:

  Sejt! Det er altså superlækkert at rejse alene. Jeg har gjort det – både mens jeg har været single (et ord, jeg også hader) og mens jeg har været i et forhold. Så for mig er det også et valg, som ikke har noget med civilstatus at gøre, men noget med MIG at gøre 🙂

  Det bedste tip jeg har til solorejser er, at have en lille notesbog og skriveredskaber med overalt. Når jeg har valgt at rejse alene, er det for at komme væk hjemmefra – derfor har jeg ikke altid min telefon på mig, og jeg forsøger så vidt muligt at undgå kontakt til min verden derhjemme i løbet af dagen. Til de der stunder, hvor man normalt ville tjekke Instagram eller facebook, er det rart at have noget andet at give sig til. Skrive en lille note om, hvor man sidder henne og venter på kaffen, eller tegne en lille tegning af noget, man har set. Hvad som helst kan det være. Det er bare rart at have noget at give sig til. Især i starten. Hurigt vænner man sig til bare at sidde og kigge ud i luften uden at føle sig fjollet 😉

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Tak for din dejlige kommentar Ida.

   Og jeg er glad for, at jeg ikke er den eneste, der vrider tærer ved ordet single.
   Jeg har aldrig rejst alene – hverken tidligere eller de sidste seks år i forhold. Så jeg er ret spændt. Jeg er ellers god til at gøre ting alene. Det rør mig mindre, at folk kigger, fordi jeg er alene. F.eks. i biografen eller lign. Men jeg har heller aldrig fløjet alene, så det er jeg lidt spændt på. Selvom jeg nu nok tror, at jeg kommer til at nyde min alenetid.
   Og ret godt tip med den notesbog! Det vil jeg helt sikkert gøre. Så kan jeg også få skrevet steder og stræder ned, som jeg falder over og vil opleve igen.

   Klem J

   Reply
 4. Nadia
  Nadia says:

  Hej Jeanette, mega fedt at du tager afsted alene, jeg har selv gjort det flere gange, når det ikke lige passer ind i kærestens skema. Første solotur kan godt være intimiderende, især hvis man ikke kender landet. Men jeg vil helt klart anbefale dig at forsøge at sætte dig selv i situationer hvor der er stor sandsynlighed for at møde andre mennesker. Book en dagstur eller lign. der vil være god mulighed for at snakke med de andre undervejs.
  Ellers har jeg generelt den oplevelse, at når man rejser alene er mere tilbøjelig til at spotte andre, der rejser alene og dermed opsøger hinanden på f.eks. caféer. Så hvis du ser nogen, der sidder for sig selv, kan du jo evt. spørge om du må sætte dig 🙂
  Og nu ved jeg jo at du har udfordret dig selv med at tage i biffen alene osv. så du skal nok få en fantastisk tur. Glæder mig til at læse om dine oplevelser 🙂 Beklager, at det blev lidt langt!

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Hej Nadia,

   Ih jeg elsker din lange kommentar! Tusind tak fordi du tog dig tid til det.
   Ja jeg har nemlig taget i bio og lign. alene, så lidt solo har jeg da oplevet. Men ikke at rejse. Hvor er du også sej, at du har gjort det! Hvor har du været henne?

   Jeg tænker også, at jeg formentlig ser andre, der rejser alene. Og så tror jeg også, at jeg vil bruge tiden på bare at lære mig selv at kende du ved? Opleve verden fra indersiden af mit hoved og ikke fra andres. Jeg glæder mig i hvert fald.

   Klem J

   Reply
   • Nadia
    Nadia says:

    Selv tak 🙂 Jeg nyder rigtig meget ud at læse med, så tænkte at det var på tide at give lidt igen! 🙂
    Jeg har bl.a. været i Malaysia og Singapore, begge super fede nationer at rejse alene i, da folk generelt er gode til engelsk og meget imødekommende. Men også forskellige steder i Frankrig, Østrig, England og Belgien. Nogle gange for at mødes med folk undervejs, ellers bare alene.
    Storbyer er generelt gode at rejse alene i, da man alt andet lige kan beskæftige sig med sightseeing og kulturelle oplevelser, som der oftest er masser af.

    Forstår helt sikkert hvad du mener! Man lærer rigtig meget om sig selv når man pludselig er tvunget til at nyde sit eget selskab så længe. I langt højere grad end når man er hjemme, for der kan man jo altid lige ringe til en eller anden. Det kan man ikke på samme måde i udlandet, men det har også sin charme, og jeg er sikker på at du vil elske det 🙂

    Dbh Nadia

    Reply
    • Jeanette
     Jeanette says:

     Årh det er jeg da vildt glad for! Tak fordi du følger med.

     Hold.nu.kæft. hvor er du sej kvinde!
     Jeg tænker, du også har ret i det med storbyerne. Jeg har for mange år tilbage måtte underholde mig selv fem dage i N.Y. Jeg var afsted sammen med en eks-kæreste og vi gik fra hinanden midt under turen. Så der måtte jeg også finde på egne ting at tage mig til.

     Jeg glæder mig nemlig også til at blive tvunget lidt til mit eget selskab. Ellers er jeg nemlig ret god til at lave aftaler og tage ud. Jeg tror, det bliver en sund oplevelse for mig det her.

     Rigtig god lille-fredag
     Kram J

     Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Kære Line,

   TUSIND TAK for din dejlige kommentar. Jeg føler mig så heldig, at mennesker som du følger med herinde og har lyst til at skrive kommentarer.
   Og tusind tak – jeg fatter vist ikke helt selv endnu, at jeg rent faktisk skal rejse og så endda alene 😀 Jeg lover både at tage souvenirs og gode historier med hjem. Og tusind tak for link til indlæg – hold op nogle smukke billeder!

   Hav en rigtig skøn sommer <3
   Klem J

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *