Jeg. En plantaholic

Jeps. Jeg kommer vist ikke udenom det. Jeg ER en planteholiker. Urban Dictionary beskriver således om en denne type person; “Anyone who has a addiction to plants and can’t get enough of them in all their horticultural marvels.

Det er mig. Jeg er blevet afhængig. Vi er nået et punkt nu, hvor jeg ikke kan gå forbi en blomsterhandler uden liiiige at skulle slå et smut forbi. Bare for at kigge. Bare for lige at se, hvad udvalget er. 

Sådan gik det også i fredags, da der va Open by Night i Skibhuskvarteret. Jeg var gået en tur op og ned ad gaden for at spotte tilbud. Og så vidste jeg, at de to lokale blomsterhandlere havde åbent.

Det er IKKE et misbrug. Det er bare. Kærlighed. Til de grønne og farverige, organiske ornamenter. 

IMG_5623IMG_5632

Jeg skulle egentlig også bare i Rema 1000 i fredags. Altså det var planen. Men nu havde de jo åbent derinde, hvor luftfugtigheden ofte er lig Randers Regnskov. 

Der, hvor duften alene bringer mig til en smuk, engelsk have med tusindvis af blomster. Åhh jeg er vist uden for normen af planteforbrug. 

I fredags skulle jeg også bare kigge. Bare lige se, om de havde nogle aftentilbud. Hos min lokale plantepusher. 

IMG_5619IMG_5627

Og jeg gik ikke forgæves. Det gør jeg som regel aldrig. Det handler vist i ligeså høj grad om min besættelse af planter, som det handler om udbudet. For jeg skal nok kunne finde en eller anden lille grøn dekoration som jeg bare MÅ eje!

Mit quickfix får jeg ofte i Fakta. Eller føromtalte Rema 1000. Det er mest, hvis vi snakker afskårne blomster. Men det er mit sekundære fix. Det primære kommer fra planterne med rod. 

Jeg kom, ikke overraskende, heller ikke tomhændet hjem i fredags. Jeg kunne ikke gøre for det. Prisen kunne jeg ikke ignorere. Det var både billigt og smukt på en gang. I denne omgang kom jeg derfor hjem med en smuk lilla/blå hyacint. Det er klar en af mine yndlingsblomster. De er så indbydende. Som små feer. 

Jeg fik også tilsnusket mig en Pilea, som jeg glæder mig til at se vokse sig større. Jeg elsker den grønne farve, og vores hjem er efterhånden også ret præget af lige den farve. 

Samtidig bliver jeg nødt til at vise et indkøb jeg gjorde mig sidste måned i vores lokale Fakta. De havde “Ugens Plante”, som altså bl.a. var den store kaktus. Den er kæmpestor! Selve “hovedplanten” er nok 35 cm. Og den er altså bare lækker. 

Så ja. Jeg er en planteholiker. Jeg køber mange flere grønne planter, end den gennemsnitlige dansker er jeg sikker på. Ikke at jeg tror, der er lavet stattestikker over den slags. Men hvis der er, så ligger jeg klart i den høje ende!

Udover at jeg elsker det æstetiske i planter – for de er altså smukke – så gør det jo alt muligt godt for indeklimaet. Det bilder jeg i hver fald mig selv ind. 

Er jeg den eneste, der ikke kan gå forbi en blomsterhandler uden lige at se på udbuddet? 

2 replies
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Jeg er glad for, jeg ikke er den eneste søde Julie! Og må jeg lige sige, hvor smuk du er som gravid og stort tillykke igen altså!

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *