En hyggelig aften med tusind pakker te

For ca. fjorten dage siden var jeg så beæret at blive inviteret med til et bloggerevent her i Odense. Det er ALTID dejligt, når der bliver afholdt noget for bloggerne her, og for mig bevidner det, at Odense som by langsomt er ved at forstå værdien af bloggeren.

Jeg har selv været initiativtager og udfører af bloggerevents i Odense, og jeg ved derfor, hvilket arbejde, der ligger bag sådan et event. Jeg er derfor altid glad for at kunne komme som gæst, og bare slappe af og nyde det gode selskab.

Denne tirsdag aften var det Fredsted The, der stod for en hyggelig og informativ aften.

Eventet blev afholdt på Privaten. Jeg havde aldrig været der før, men det sted er hyggeligt, indbydende og passede perfekt til et arrangement for te. Der var fine, bløde sofaer og stole og indretningen tillod, at vi alle minglede og jeg befandt mig i hvert fald ret godt.

IMG_5540

I løbet af aftenen fik vi serveret tre forskellige retter og en dessert. Alt maden havde te som ingrediens, og jeg var, ærlig talt, lidt effen ved at spise mad med te.

Jeg mener; jeg plejer sgu da at smide tebrevet ud! Jeg spiser da ikke teen!

Men det kan vi altså sagtens skulle jeg hilse at sige. Spise te.

IMG_5511

Vi fik i hvert fald nogle lækre kyllingestykker marineret i Earl Grey te, laksestykker med ingefær/citron urtecreme lavet på Ingefær & Citronte, nogle lækre rejer med en tefusioneret creme til og en dessert i form af små frugttærter med bær og baileycreme lavet på Baileys te .

Det var alt sammen MEGET lækkert, og jeg blev noget overrasket over, at teen havde så fin en andel i opskrifterne. Jeg snakkede bl.a. også med de dygtige mennesker hos Fredsted The, der fortalte en masse spændende om te.

IMG_5563 IMG_5565

Vidste I f.eks., at te aldrig kan blive helt koffeinfri? Dem koffeinfri te er faktisk te, der har fået lov til at sidde lang tid inden det er blevet plukket. Det betyder at der ikke er ligeså meget koffein i teen, men det betyder også, at mange af de gode egenskaber i teen ligeledes bliver mindre.

Samtidig snakkede vi om normerne omkring brugen af te. At te ikke normalt bliver brugt i madlavning, og at vi normalt kun bruger te som udtræk men ikke selve teen og bladene. Den norm prøver Fredsted The at gøre op med. De udfordrer de gængse omgange med te, og jeg skal helt bestemt afprøve nogle af de opskrifter vi fik med os fra eventet.

IMG_5515 IMG_5536

Hvis I selv vil prøve kræfter med te som en ingrediens i madlavningen, og ikke kun som et udtræk, så kan jeg anbefale Fredsted The’s app, hvor de deler en masse opskrifter og tips til te.

IMG_5507 IMG_5509

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *