En knude i brystet mindre

Fotokredit: Malene Nelting – find hendes Instagramprofil her og her.

Det er heldigvis ikke noget farligt, men i sidste uge fik jeg fjernet en cyste fra min brystkasse. Jeg har haft den i laaang tid, men har bare ikke fået gjort noget ved det. Jeg var 99% sikker på, at det bare var en fedtknude af en art, og ja. Jeg burde helt sikkert været gået til lægen med det noget tidligere, men jeg var sikker på, at det ikke var noget slemt såååh.

Nu fik jeg dog endelig gået til lægen. Mest fordi jeg efterhånden synes knuden var dum og irriterende der på brystet. Den lå ret dybt, men alligevel kunne jeg se den under huden og jeg kunne også tage fat omkring den. Hvilket ikke var særlig rart heller og faktisk lidt ad. Jeg er SÅ glad for den endelig er væk!

Min egen læge ville ikke selv fjerne den af flere grunde. Den lå nemlig så dybt, at risikoen for, at der skulle brændes pga. blødning var ret stor. Og så skulle den også tjekkes for en sikkerheds skyld.

Så jeg blev sendt videre til en plastikkirurg her i Odense, hvor jeg fik bestilt en tid. Det var ret nemt at fjerne knuden – og jeg blev selvfølgelig bedøvet, så jeg kunne ikke mærke en skid. Han skar bare op, fik fjernet knuden og der var blødninger som han skulle brænde. Præcis som min egen læge havde forudset .

Og så ved jeg ikke lige, hvad jeg havde forestillet mig, hvordan det hul der skulle lukkes – måske bare vokse sammen af sig selv haha – men jeg skulle altså syes og det var nogle sting alligevel. Jeg er aldrig blevet syet før, så det var også en ny oplevelse. Han hev og trak i huden, hvilket var en ret mærkelig oplevelse.

Nu går jeg rundt med englehud (en slags plaster, der fungerer som et ekstra lag hud, og som kan sidde på i lang tid) ovenpå snittet. Det har siddet en uge nu, og skal blive siddende indtil i næste uge. Der skal jeg have fjernet sting. Det er selvopløslige tråde, men knuderne skal fjernes af min læge.

Efter det skal jeg gå med englehud de næste tre-fire måneder. Det er så såret bliver ordentlig beskyttet og for at skærme for solen så det hele pænt. Men uanset hvad, vil jeg formentlig få et lille ar. Det kan ikke rigtig undgåes, men det vokser forhåbentlig pænt sammen. Og hellere et ar, end den knude.

Jeg har også købt noget speciel creme fra apoteket, der hjælper på helingsprocessen og giver “pæne ar”. Hvis sådan noget altså findes. Jeg kender en sød pige, der arbejder på apotek, der gav mig tippet videre om cremen. Den er fra A-Derma og hedder Ultra-repairing creme og skulle altså virke rigtig godt. Så hvis du selv vil have pæne(ere) ar, så er tippet hermed givet videre.

Nu glæder jeg mig bare til at få fjernet sting og kan komme videre i processen. En streg i regningen er, at jeg ikke må træne i 14 dage og skal passe på, når jeg går i gang igen. Snittet sidder nemlig et sted, der er lidt udsat, hvor jeg kan komme til at strække det og det går op. Det vil jeg gerne undgå, så jeg har sat træning og min håndstand på pause i 14 dage. Jeg glæder mig virkelig til at kunne komme igang igen, for jeg kan mærke, at jeg savner det! Jeg var også kommet ind i en virkelig god rytme med min træning, men det skal jeg sikkert nok komme igen ligeså stille og roligt.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *