CAPRESE AKA. TOMAT, OST OG BASILIKUM
Verdens nemmeste, og efter min mening en af de lækreste, salater du kan lave, er en Caprese salat. Det er såre simpelt. Tomat, der bliver skåret i skiver, frisk mozzarella der bliver skåret i skiver, frisk basilikum og nogle dråber god olivenolie dryppet ud over. Her ar jeg dog undladt olien, for fy for pokker, der er mange kalorier i sådan en karl. Og helt ærligt – så vild er jeg heller ikke med olivenolie. Her er salaten anrettet som en lille hors d’oeuvre inden vi gik ombord stegte kyllingelår! Der er altså ikke noget mere sommerligt end en sådan salat. Det er friske råvarer det hele og intet skal som sådan tilberedes. Så bliver det heller ikke nemmere. Jeg er typen, der spiser tomater som æbler. Jeg elsker tomater. Og jeg elsker ost og basilikum. Man skulle næsten tro, at denne ret var lavet med udgangspunkt i mine smagsløg. Mums filibaba!
Denne lørdag går stiafsted med arbejde, en tur i Cafébiografen og forhåbentlig lidt drinks til at runde lørdagen af med. Og måske i morgen en lille tallerken caprese.
Lov mig at prøve den, med små, tynde skiver fersken i også – udover farven smager det fuldstændig himmelsk i netop carprese – og så en gang friskkværnet peber, mod det søde frugt – det er altså ekstra godt 😀
– Anne
http://www.venterpaavin.blogspot.com
Fersken! Det lyder spændende! Det må afprøves til de ellers vante smagsløg 😉
Enkelt og farvestrålende flotte billeder. Jo, jeg er enig med dig i, at det er en af de bedste og nemmeste salater.
Dog ville jeg ikke undlade olivenolien 🙂
Tak 🙂 Nej det er nok en smagssag – min kæreste kunne heller ikke undvære olien den anden aften 😉