CAPRESE AKA. TOMAT, OST OG BASILIKUM

tomat5Verdens nemmeste, og efter min mening en af de lækreste, salater du kan lave, er en Caprese salat. Det er såre simpelt. Tomat, der bliver skåret i skiver, frisk mozzarella der bliver skåret i skiver, frisk basilikum og nogle dråber god olivenolie dryppet ud over. Her ar jeg dog undladt olien, for fy for pokker, der er mange kalorier i sådan en karl. Og helt ærligt – så vild er jeg heller ikke med olivenolie. tomat4Her er salaten anrettet som en lille hors d’oeuvre inden vi gik ombord stegte kyllingelår! Der er altså ikke noget mere sommerligt end en sådan salat. Det er friske råvarer det hele og intet skal som sådan tilberedes. Så bliver det heller ikke nemmere. Jeg er typen, der spiser tomater som æbler. Jeg elsker tomater. Og jeg elsker ost og basilikum. Man skulle næsten tro, at denne ret var lavet med udgangspunkt i mine smagsløg. tomat3 tomat2 tomat1Mums filibaba!

Denne lørdag går stiafsted med arbejde, en tur i Cafébiografen og forhåbentlig lidt drinks til at runde lørdagen af med. Og måske i morgen en lille tallerken caprese.

4 replies
 1. Ostesnak
  Ostesnak says:

  Enkelt og farvestrålende flotte billeder. Jo, jeg er enig med dig i, at det er en af de bedste og nemmeste salater.

  Dog ville jeg ikke undlade olivenolien 🙂

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Tak 🙂 Nej det er nok en smagssag – min kæreste kunne heller ikke undvære olien den anden aften 😉

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *