3 givende podcast jeg lytter til hele tiden!

Jeg ved ikke med jer, men jeg er typen, der hader spildtid. Det er ikke fordi jeg er dårlig til at stå i kø. Jeg ynder bare at bruge min tid, imens jeg står i kø, på andre ting, end at pille mig i næsen eller brokke mig over, at der ikke bliver åbnet en kasse til.

Det samme gør sig gældende når jeg f.eks. cykler de 4,8 km hver vej til og fra arbejde. Eller når jeg cykler rundt i det hele taget. Eller i dag, hvor jeg gik en tur i byen og kiggede i butikker. Generelt når jeg bevæger mig via transport og er alene. For mig er denne tid i virkeligheden lidt “spildt”. Kan I følge mig?

Det er tid, hvor jeg ikke kan lave noget andet end at se lige ud på vejen og sørge for, at jeg ikke brager ind i cyklisten foran mig på cykelstien.

Men så er det godt, at jeg kan bruge tiden på så mange andre ting. Som f.eks. at lytte til podcast. Det er noget jeg gør mig ret meget i, og jeg elsker det. Især fordi de podcast jeg lytter til er ret sjove eller givtige, og de giver mig ofte tanke til refleksion.

Derfor tænkte jeg, det var oplagt at dele de tre podcast jeg lytter allermest til for tiden, herinde. Uden at trække tiden yderligere ud får I dem derfor her! Vi skulle jo nødig spilde tid vel!

Podcast Emma Martiny blogger fra odense Jeanette Hardis Lets blog some shi

Denne podcast fra bloggeren Emma Martiny er berigende på mange måder. Hun interviewer forskellige personer, der alle har det til fælles, at de er meget inspirerende. Jeg har hørt alle hendes podcast so far, og selvom der er pause mht. at lægge nye op, så er hun vist i gang med at producere flere. Der er flere interviews med andre bloggere og seje forretningsmennesker i det hele taget, og jeg kan kun anbefale, at du lytter til denne podcast.
Hver podcast tager ca. i snit mellem 20 og 40 minutter, og dette passer lige til en cykeltur. Ellers kan de snildt bides over! Du kan lytte til dem lige her, eller finde hende i app’en Podcast.

mads og monopolet

Denne podcast er lidt selvudnævnt til at komme på listen i dag. Jeg lytter ofte til Mads og Monopolet når jeg slår græs, hah! Så går jeg og morer mig over, hvordan andres også tilsyneladende trivielle liv, kan indeholder dilemmaer, der udgør et radioprogram. Ofte er dilemmaerne ret sjove og interessante, og jeg sidder altid tilbage med en masse tanker omkring dem vs. de dilemmaer, mit eget liv indeholder. Derudover giver det mig altid en skøn weekendfølelse at lytte til denne podcast en simpel tirsdag eftermiddag. Alene af den grund, at de normalt bliver livesendt om lørdagen! Forskellen på liveudsendelsen og podcast er dog, at der ingen musik bliver afspillet i podcasten. Det er hardcore dilemmaer.
En podcast tager alt imellem halvanden til to timer, og jeg deler ofte denne podcast op efter dilemmaerne. Du kan lytte til den online her, eller finde den i podcast app’en.

Ted talks blogger fra odense fyn jeanette hardisDen sidste podcast i denne omgang er næsten den vigtigste. Det er i hvert fald en podcast, der omhandler vigtige samfundsemner, og som giver meget stof til eftertanke. Ikke nok med det, men så er det også en podcast, vi kan lære rigtig meget af at lytte til. Til de af jer, der ikke kender til TED Talks, så er det en nonprofit institution, der giver rum til, at relevante personer kan snakke, på en motiverende og inspirerende facon, om emner, der rører på sig i samfundet, og som kan være vigtige at tage op til debat. Jeg hørte f.eks. en TED Talk i dag omhandlende indiske pigers viden omkring menstruation. Deres viden er nemlig på det nærmeste ikke-eksisterende, og menstruation er et kæmpe tabu i Indien. Taleren i dette tilfælde, en indisk kvinde, der var veluddannet, fortalte om hendes erfaringer med viden omkring kvindekroppen og dens funktioner, og berørte et vigtigt emne, som mange åbenbart ikke har den korrekte viden omkring. Generelt bliver der holdt taler omkring emner, vi alle kan lære en masse af og om.
Du kan se TED Talk videoer på Youtube, og du kan finde deres podcast i podcast app’en. Deres podcast tager ca. 15 minutter, så det kan man sagtens overskue! Hør dem! Du vil gøre dig selv en tjeneste.

Det var alt for mig i denne omgang med podcast! Er podcast noget I lytter til, eller er I slet ikke til dette medie?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *