1. JULEDAG BETYDER AFSLAPNING EN MASSE

Jeg har virkelig ondt af alle de butiksansatte, der ikke får denne dag fri, hvor afslapning burde være en selvfølge. Lukkeloven har både sine fordele og ulemper. I det mindste håber jeg, at de, der skal arbejde i dag får en hyggelig dag på job.

Jeg selv holder absolut fri i dag. Jeg er ellers vant til fra de sidste fem år, at især denne dag i juleferien bliver brugt til at skrive eksamensopgave. Det har altid været en nødvendighed da mine unieksaminer altid har ligget både i december og januar, hvorfor juleferie var en saga blot.

I dag bliver dagen ikke brugt på eksaminer, og jer der skal bruge dagen på det sender jeg masser god skrive- og læsekarme til!

Næ jeg er faktisk knapt stået op endnu. Men den første film er blevet set, og kaffen drukket i sengen. Ahh sikke en idyl. Udenfor blæser det tre pelikaner, og luften er frisk. Jeg tænker, at en fin gåtur senere vil være en perfekt pendant til filmkiggerierne, der skal foregå i dag.

Først i morgen holder vi julefrokost, hvor hele familien på ny samles og spiser mad nok engang. Både i går, til juleaften, og i morgen, til julefrokost spiller vi pakkespil. I går rendte jeg ikke kun med de gode pakker til pakkespillet; næ jeg vandt skisme også mandlen! Vi opererer med to mandler siden min morfar er svært utilfreds med ris, hvorfor der også bliver serveret hjemmelavet is til dessert.

Siden jeg klart foretrækker is fremfor risalamande, blev det en sådan portion jeg fik på tallerknen i går. Og i den anden sidste bid lå både en mandel og et stykke chokolade så stort og jeg på det nærmeste tog fejl og knaskede mandlen og gemte chokoladestykket. Når enden er god er altid godt, så da jeg fik spyttet både manden og chokolade ud, var der heldigvis ingen tvivl. Jeg var den heldige kartoffel (igen) i år. For 2. år i træk har jeg nemlig hapset mandlen.

I år var mandelgaven til isen en lækker flaske champagne (perfekt til nytår), og en god flaske øl. Mums! En mandelgave lige efter min smag.

Jeg håber, at I alle derude har fået mandelgaven i år! Og at der lå gode gaver under træet <3

Jeg vil fortsætte dagens planer med masser film og hygge. Når jeg kommer hjem til Odense igen i morgen fortsætter de næste par dage indtil nytår nemlig med arbejde. Så afslapningen er i højsæde i dag.

Er der nogle af jer, der har fået mandelgaven i år? Eller igen set den sædvanlige onkel (eller far i vores tilfælde) rende med den? Det er næsten altid min far eller morfar, der sidder tilbage med mandlen, og at den tradition vist nok er ved at blive brudt er faktisk lidt mærkeligt. Men jeg klager selvfølgelig ikke 😉

2 replies
 1. Kristina // Frøken Lyngsø
  Kristina // Frøken Lyngsø says:

  God jul! I år var det min søster der fik mandlen, hvilket svigerfar var svært utilfreds med 🙂 Vi ligger også mere eller mindre brak i dag, men en gåtur senere på eftermiddagen lyder som en god idé!

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Rigtig god jul til dig go dine også! 🙂

   Haha ja, vi har også altid lidt kærlig utilfredshed blandt dem, der ikke var de heldige 😉 Rigtig god 1. juledag med ren afslapning og gåtur! Er vejret i Odense til at have med at gøre?

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *