Ting jeg har lært af at have et voksenjob

jeanette hardis odense blogger odensebloggers lets blog some shit bloggerevent

Jeg troede, jeg var ganske oplyst omkring voksenlivet. I ved. Jeg er nede med de mest ordinære uskrevne regler;

 • Giv altid hånd når du hilser på nye mennesker
 • Har du ikke noget pænt at fortælle, så hold din mund
 • Kom til tiden
 • Gør som du bliver bedt om (den gælder vist uanset alder…)

Alligevel er der flere ting, jeg har studset over bare to uger efter starten på mit første ’rigtige’ voksenjob. Jeg har arbejdet fuldtid før i mine sabbatår (Ja. I flertal. For den type er jeg…). Det er nu bare som om, det er noget andet nu. Om jeg begriber, hvad der har ændret sig. Bortset selvfølgelig fra fem års skolegang jovist.

Så nu sidder jeg her. Og studser over nye rutiner og ting jeg har lært indtil videre. Viden jeg bestemt ikke lå inde med før, men slet ikke kan leve uden nu! Og nu vil jeg dele det med jer. Måske nogle af jer kan nikke genkende til følgende observationer. Måske I kan få en forsmag på livet efter studierne. Måske i er skide ligeglade.

 • Drikker du det sidste kaffe på kanden, så sætter du den ondelyndeme en ny kande over! Veg den, der drikker det sidste og lader maskinen stå urørt efterfølgende
 • Excell er min nye bedste ven. Den havde jeg ikke set komme. Jeg har virkelig undervurderet kapaciteten af det program. Indesign go home…
 • Frokostordninger er nice! Ingen bøvl med slatne madpakker og sølle rester fra gårsdagens aftenmåltid.
 • Frokostordningen har dog faste rammer. Det gælder sikkert uagtet, hvor du arbejder. Her på kontoret spiser vi klassisk smør-selv-madder og man starter altid med det varme først (dellerne forstås), og slutter med sit kogte æg. Don’t ask…
 • Der er ingen faste pladser rundt om frokostbordet. Undtagen selvfølgelig pladsen på det sydvendte hjørne. Og for resten også pladsen i midten. Og den henne ved vinduet skal du heller ikke bryde dig om at placere dig på…
 • Det er helt normalt at føre en samtale med din kollega, der sidder fem meter væk, på mail. Det langt nemmere end at stikke hovederne fysisk sammen. Hvem gider i grunden også kigge på hinanden nu om dage?
 • Kaffeånde har aldrig været et ønsket træk hos nogle. Men i voksenjobbet gælder, at jo værre kaffeånde jo bedre!
 • Kage er en del af madpyramiden. Vidste I ikke det? Når… Det fylder ellers hele bunden af kostindtaget på voksenkontorerne.
1 reply

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Der sgu ingen der lærer en på uni, at det er pisse hårdt at skulle starte i arbejde. Hva’ fanden. Det kunne de altså godt lige have haft lidt infomøder om på den fancy skole. “Btw. Når nu I bliver færdige med at gå i skole efter ca. 22 år i alt, og starter i arbejde; så skal I nok liiiiige regne med at skulle akklimatisere i nogle uger førend I igen er normalt eksisterende væsner. Bare lige. Når alt det teori skal omdannes til praksis, og I skal konfronteres med et nyt sæt mennesker i skal tilbringe størstedelen af jeres tid med i løbet af ugen”. (Apropos mit indlæg om ting jeg har lært af voksenjob). […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *