TIDSFORDRIV I JULEDAGENE

Ikke-navngivet-1


Hvad du kan lave når du ikke æder og dovner den


Puha min mave er lige ved at sprækkes af alt den mad jeg kører indenbords disse dage. Uden at overdrive spiste jeg så meget i går, at jeg var ved at springe desserten over! Men det gjorde jeg selvfølgelig ikke haha 😉 Jeg er ikke til den traditionelle risalamande (I know I know, jeg går glip af alverden), men så er det godt, at min mors hjemmelavet flødeis med marcipan og chokolade også indeholder en mandel juleaften. Og i går var jeg, efter flere års ærgren og konspirationsteorier om planlagte mandler, endelig den heldige vinder af mandlen! Men.. Så gav jeg den væk.. Eller jeg forsøgte.

Jeg fik den smuttet ud i min serviet, gemt den af vejen under bordet, og prøvede at fumle den til min søster, der sad ved siden af mig. Men key-wordet her er “fumlet”. For vi fumlede, og mandlen landede på gulvet. Og der var hunde i køkkenet. Så midt i desserten skyndte min søster og jeg at kaste stolene bagud og rulle rundt nede under bordet for at finde beviset! Hvis den mandel forsvandt i et hundegab ville alt være fortabt! Så mens vi kravlede rundt på gulvet, var resten af familien lige dele forundret, og lige dele ved at dø af grin over aftenens pludselige udvikling. De havde intet forstået af jagten på den tabte mandel! Og vi fandt den sgu, gjorde vi så! Inden den nåede at ende som hundeføde, og mandelkonkurrencen var tabt – for uden mandel, ingen beviser og ingen mandelgave.

Men alt endte godt, og min søster fik mandelgaven med hjem. Det er godt nok første gang i mit 25 år lange liv, at jeg frivilligt har ladet mandlen gå fra mig. Endsige give den til min søster! Man er vel konkurrenter på lige fod når det gælder mandlen juleaften. Det må være den berømte julefred, der har ramt mig.

Men men men! Det her indlæg skulle faktisk slet ikke handle om juleaftens mandelfight, men om noget du kan tage dig til, hvis du netop har brug for en lille pause imellem alt konfektspisningen og julefilmene; nemlig kys. Yes kys.

Jeg lavede kys i forgårs og det er super nemt! Æggehvider, lidt forskellig frugtfarve og lidt hindbæressens. Hvis du ikke lige har lavet kys før, så skal du blot piske æggehvider, smække lidt sukker i undervejs (ja den helt almindelige “mit-blodsukker-stiger-sukker”), tilsætte lidt frugtfarve, hvis de ikke blot skal være hvide og evt. lidt essens med smag; jeg valgte selv hindbær for det havde vi i huset. Faktisk er det ingredienser de fleste har i huset. Så skal du bare finde en pose du kan sprøjte kyssene ud med, eller bare bruge to skeer til at forme dem med. Og dette skal gøres på en bageplade med bagepapir, hvis du ikke fik det med 😉 Så skal de bages ca. en time på 100 grader i varmluft. Easy peasy!

De farvede bliver så fine synes jeg, og i en fin pose med snor kan de nemt være en lille værtindegave til alle de julefrokoster folket tager til disse dage. Jeg håber, at du nyder juledagene – har du selv nogle gode ideer til ting man kan foretage sig, der ikke involverer at æde eller ligge på langs?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *