SPIS! Nu for pokker Odense!

Jeg har nok altid haft lidt svært ved at vide, hvor meta jeg kan være her på bloggen. Hvor meget jeg kan italesætte indholdet i indlæggende I selve indlægget.

Mest fordi jeg er god til at skele til, hvordan andre gør i stedet for bare at gå mine egne vegne. Men som klichéen lyder så ”skal man finde sin egen vej”, og det vil jeg forsøge at gøre med dette indlæg.

For jeg vil nemlig italesætte indholdet i dette indlæg. Jeg vil ikke kun skrive en artikel og trykke på udgiv. Jeg vil skabe min egen vej.

Derfor vil jeg nu fortælle lidt om, hvordan det egentlig kan være, at jeg deler det her indlæg, der tager afsæt i den madfestival, der i øjeblikket er i fuld vigør i Odense.

Som mange af jer sikkert ved, så arbejder jeg selv til daglig med Odenses kulturliv. Dette gør jeg gennem mit hverv som koordinator hos Kansas City. Men, hvad jeg laver til daglig i detaljer har som sådan ikke noget at gøre med dette indlæg. Kun det faktum, at jeg virkelig brænder for byens kulturliv, og på baggrund af dette har valgt også at arbejde professionelt med det.

Og netop det at brænde for Odense og byens kulturelle udvikling er noget, jeg bruger meget tid på. Ikke kun til hverdag, men faktisk også i min fritid. Jeg er frivillig flere steder i Odense, og for mig handler det ikke kun om at få udbetalt en løn hver måned hos Kansas City, men om, hvad JEG aktivt kan gøre for Odense. Både i mit daglige virke, men netop også med mine frivillige og hjælpsomme hænder.

Derfor vil jeg hellere end gerne bruge dette indlæg på at få nogle odenseanere – og ja; det er dig jeg snakker til nu! – væk fra komforten i din sofa, få vækket din lyst til at deltage som odenseaner i kulturlivet, og ruske lidt op i din helt sikkert trivielle hverdag….

Skubber jeg lidt nu til en dårlig samvittighed og undskyldninger om at, ”TV2 jo sender den der krimi i aften. Og jeg kan da umuligt gå glip af Eftersøgt!”? Er jeg lidt en Provo-Lone?

Det håber jeg! For det trænger den gængse odenseaner fandme til! Som tilflytter er jeg gang på gang lige dele overrasket og chokoret over den – og lad mig være helt ærlig her – dovenskab, der hærger over byens befolkning. Over den frase, at ”der er gået O’ense i den!”. Over den kritisable holdning jeg, som tilflytter, ofte oplever fra byens befolkning over nyskabende og innovative arrangementer, der afvikles i Odense. Over, at der altid vælges den samme café. Den samme restaurant. Den samme menu….

Det er fandme for kedeligt.

Og ja; du har sikkert ret, når du lige nu tænker; ”Men det er da ikke kedeligt! Det er jo bare fordi, jeg godt kan li’ den mad, der hvor jeg kommer. Og må jeg da lige være fri! Jeg valgte faktisk en helt anden sovs til bøffen sidst jeg var på Jensens Bøfhus! Og så ved jeg, at jeg får noget jeg kan lide!”.

Hertil kan jeg dog kun svare; når du ikke har smagt det, ved du ikke om du kan li’ det! Har dine forældre aldrig sagt det til dig? Ellers er det da på tide, du hører det fra mig!

Så smøg lige dine ellers rare odenseanske ærmer op, drop din vanlige rute og prøv for én gangs skyld noget andet. Det behøver ikke engang være nyt. Måske du bare kan prøve det velkendte i en anden udgave?

Jeg lover dig, dine smagsløg vil helt sikkert takke dig (og mig!) for, at du turde. De vil takke dig for ikke igen at overdænge dem med den alligevel halvtørre og uinspirerede caféburger. Igen…. For den spiser du ret tit, har jeg ikke ret?

Ved du, hvad du skal gøre i stedet for at vælge de standardiserede, friturestegte, transfedtsyreholdige, oversaltede kartoffelbåde med en dertilhørende mayoindsmurt, grøntsagsforskrækket, delletiltrækkende, glutenholdige, ”hjemmebagtebolleomkransende”, banale caféburger denne uge som erstatning for dit ellers helt sikkert hjemmelavede, sunde måltid?

Du skal booke en billet (eller flere for pokker!) til en af de innovative menuer, du kan spise i denne uge hos en de restauranter, der er en del af Food Festivalen SPIS! Odense. Som dette indlæg jo i virkeligheden tager afsæt i.

Og så skal du til at fedte væk fra fjerneren og de samme konservativt klædte nyhedsværter, du ser hver eneste aften alligevel, og så skal du opleve nyhederne selv! Lige nu. De er derude og venter kun på dig. 

Pssst!

SPIS! Odense Food Festival løber af stablen denne uge.
Find info omkring madfestivalen på deres hjemmeside her.
Ser ugens program her.
Køb en billet til et menu i aften her.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *