Sharing is caring – byg broer via fællesskab

Det er besynderligt med sådan en blog her. Eller ens sociale profiler. For nogle år siden ville jeg ikke have kunne forudse, hvor meget det ville komme til at betyde for min dagligdag. For mit liv – det her med at pøse ud af mine tanker online.

For tre måneder siden besluttede Rebecca Brincker og jeg, at vi ville skabe et community for alle bloggere og instagrammere på hele Fyn. Vi følte selv, at der manglede et fællesskab blandt alle de mennesker, der sidder bag skærmene. For vi mødes ikke ofte i virkeligheden – vi interagerer med hinanden via vores skærme – store som små. Men vi manglede at kunne mødes, snakke og dele erfaringer.

Jeg følte personligt, at der på Fyn manglede et fællesskab blandt influenter. Et rum, hvor jeg kunne dele mine faglige udfordringer og bekymringer og få luftet mine frustrationer ved denne blogverden.

For alt er ikke røde roser – der er i hvert fald mange torne også ved at blogge. Hvilket ofte kan være dejligt at tale med andre ligesindede om.

Det kan være alt fra teknisk backend, design af blog, hvordan man skriver det gode indlæg, hvordan man vokser på sine sociale medier. Alt muligt mellem himmel og jord, som nogle gange kan være svært, når man bare er sig selv bag skærmen.

Så Rebecca og jeg startede communitiet Fynske Influencers. Det er et fagligt fællesskab og netværk. Her kan vi vidensdele, tale erfaringer og løfte hinanden op.

For ‘sharing is caring’ og jeg øser gerne ud af mine erfaringer og viden generelt – ikke kun om blogging – hvis det kan hjælpe andre videre på deres vej.

Vi skabte communitet med det formål, at vi alle kunne spille hinanden op, gøre vores profiler endnu stærkere og virkelig få sat Fyn på landekortet, hvad angår influenter.

Hver måned arrangerer Rebecca og jeg det vi kalder et ‘meet-up’. Det er ikke et typisk bloggerevent, som du måske kender det. Det er et event, eller møde om man vil, hvor vi mødes, lærer hinanden at kende på kryds og tværs, opbygger relationer og ikke mindst debatterer forskellige emner.

I søndags var vi på besøg hos Caféen Speltfar, der fungerer som en ‘shop-in-shop’ hos Organic Club Odense. Caféen ligger inde i en anden butik på den måde, og det var derfor meget i tråd med vores egen tanke om, at sammen står vi stærkere. Organic Club Odense og Speltfar har et rigtig fint samarbejde, hvor du både kan få lov til at shoppe rundt i butikken og samtidig få en kop kaffe hos Speltfar. Skide genialt altså.

Det faglige emne i søndags var Instagram, og  hvordan vi bedst muligt bruger den app.

Det er ingen hemmelighed, at efter Facebook har købt Instagram og rodet godt og grundt rundt i algoritmen, så er det svært som influent, at få samme reach som tidligere. Det er faktisk svært for alle.

Billederne i dit feed bliver ikke længere vist i kronologisk rækkefølge, men ud fra, hvad Instagram vurderer du finder interessant. Dette på baggrund af, hvilke slags billeder og profiler du liker og kommenterer mest på (og sikkert en masse andre faktorer, vi ikke aner en dyt om).

Det gør det svært at få vist sine billeder – og det er også derfor, du måske oplever at se billeder, der er flere dage gamle. Fordi Instagram vurderer, at du vil finde indholdet interessant.

Nå men vi fik en virkelig konstruktiv snak i søndags omkring Instagram og do’s & don’ts. Det er netop, hvad et af formålene med vores netværk – at vi alle sammen udvikler vores kompetencer indenfor relevante områder. Ligesom ethvert andet netværk, hvor alle medlemmer bidrager og drager nytte af netværket.

Hvis du gerne vil se mere til alle medlemmerne af vores community, kan du finde vores instagramprofil og følge med her. Vi reposter billeder fra fynske influencers, og næsten hver uge, laver et medlem af netværket en takeover på profilen. På den måde inkluderer vi alle medlemmer, profilen bliver mere personlig og som læser får du muligheden for at lære hvert enkelt medlem lidt bedre at kende.

Hele fællesskabet og det, at vi støtter hinanden er jeg kæmpe fan af. Ikke kun bloggere imellem, men generelt mennesker imellem. At vi hepper på hinanden. Der er da ikke noget bedre, end at glædes over andres glæde.

6 replies
 1. Freja
  Freja says:

  Det er simpelthen sådan et genialt tiltag! Jeg var så fuld af god energi da jeg gik hjem i søndags og mandag endte jeg med at have en spontan date med to andre som nok aldrig ville være sket hvis ikke I havde introduceret os for hinanden på den her måde. Kæmpe skulderklap herfra!

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Ej hvor bliver jeg bare glad for din kommentar Freja! Helt fantastisk!

   Og det er bare så fedt, at der bliver skabt relationer ud fra de meet-ups. SÅ sejt altså.

   Klem J

   Reply
 2. Anne
  Anne says:

  Jeg er også kæmpe fan af at løfte i flok – så kan man bare meget mere! Og så er jeg helt vild glad for alt det initiativ dig og Rebecca tager, havde simpelthen en så dejlig og lærerig dag til seneste meet up! <3

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Det kan man nemlig lige præcis!
   Og det er jeg virkelig glad for at læse Anne. Jeg synes altid, det er så hyggeligt at snakke med dig.

   Klem J

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *