Fynske Influencers – et sejt fællesskab (og noget om vores event hos OS)

Er I også ved at være ret fyldte af julemad og konfekt? Eller er det kun mig?

Jeg tilbringer juledagene hjemme hos mine forældre. Hvilket er dejligt – og fyldt med lidt ambivalens. Jeg kunne se på min story på Instagram forleden dag, at jeg ikke er den eneste, der elsker at komme hjem på besøg til jul – men som også savner sin egen lejlighed og rutiner.

Nu har jeg været “hjemme” de sidste fire dage, og jeg kan godt mærke, at jeg savner mine egne rutiner i Odense. Der varer dog at par dage endnu, inden jeg vender snuden mod Odense.

Men lige inden jeg tog afsted afholdte jeg sammen med Rebecca Brincker et Fynske Influencers event i samarbejde med Odense Symfoniorkester. Og det vil jeg gerne dele lidt mere om herinde.

Jeg tænker nemlig, at der måske er nogle af jer, der ikke er helt sikre på, hvad det dér Fynske Influencers egentlig er. Så det vil jeg udrede her – og fortælle lidt om det event vi afholdte 20. december.

Der er lidt en pre-historie til Fynske Influencers. Rebecca og jeg mødte først hinanden tidligere i år til en bloggerbar på Privaten (den jeg holdte med Christina og Jeanett). Her var Rebecca så frisk at tage med mig hjem til en havefest, der var opstået spontant i min have, mens jeg var til bloggerbar… Ja sådan nogle ting sker åbenbart for mig.

Det var virkelig hyggeligt. Vi endte med at være en masse af mine gode venner og en masse bloggere samlet i min have til sent ud på aftenen. Rebecca lånte en jakke af mig, da vi tog festen videre ind til byen.

Den jakke fik jeg først tilbage for en måned siden. Og indtil da har Rebecca og jeg mødtes utallige gange, hvor vi begge har glemt jakken. Og heldigvis for den dumme jakke, for vi blev ved med at mødes. Og fandt ud af, at vi begge to egentlig var ret seje og nød hinandens selskab.

Vi bloggede begge to, og følte begge, at der manglede et fællesskab blandt alle bloggerne på Fyn. Et community, hvor alle bloggere var velkomne. Hvor vi kunne mødes og udvikles sammen. Lære af hinandens erfaringer og blive bedre til det vi elsker at gøre – at blogge og dele.

Jeg havde allerede oprettet en Facebookgruppe – Fynske Bloggere – hvor alle bloggere kan dele deres indlæg. Både til hinanden og til læsere. Så hvis du gerne vil se en masse inspirerende indlæg fra bloggere på hele Fyn er det i denne gruppe.

Samtidig gik jeg med tankerne om en form for netværk blandt alle bloggere på Fyn og luftede mine tanker for Rebecca. Jeg kunne ikke rigtig sætte flere ord på mine tanker, men Rebecca greb straks bolden – og sammen fik udviklede vi en Facebook-gruppen til Fynske Bloggers. Et netværk for alle fynske bloggere.

Vi udviklede hurtigt konceptet – vi startede med en Instagramprofil, hvor vi formidler inspirerende billeder – og i dag er vi et stærkt community på over 60 medlemmer!

Vi vidste fra starten, at vi gerne ville inkludere ikke kun bloggere, men også insta-bloggere. Altså bloggere, der ikke har et domæne, men blogger fra deres Instagram-profil.

Noget af det vigtigste for os er, at vi mødes fysisk alle sammen og skaber de ægte relationer os alle imellem. Netop for at kunne sætte ansigt på profilerne fra blogge og Instagram og snakke sammen – sådan rigtigt snakke sammen.

Derfor besluttede vi os for at have “meet-ups”. Det er er uformelle events, hvor alle medlemmer af netværket bliver inviteret. Her kan vi mødes, snakke sammen og lære hinanden at kende. Det første meet-up holdte vi på Café Fleuri. De var så søde at sponsorere lækker kaffe og snacks til os.

Og det var denne eftermiddag, at vi talte med nogle af bloggerne om, at vi skulle ændre vores navn fra Fynske Bloggere til Fynske Influencers. Simpelthen fordi vi også inkluderer insta-bloggere og fordi, begrebet influencer er mere dækkende for, hvad vi er.

Vi er influenter, der influerer på de sociale medier. Hvad end det er gennem vores eget domæne, eller gennem en blog på Instagram. Så vi tog en hurtig beslutning og ændrede navnet med det samme. Der er ikke langt fra tanke til handling hos os, hah!

Udover meet-ups holder vi også mere almindelige blogger-events, og det seneste holdte vi i samarbejde med Odense Symfoniorkester.

Her mødtes vi i Kirkesalen (den ligger i “det gamle” museum Møntergården på Overgade), hvor vi blev forkælet med lækre bobler og ikke mindst fine anretninger fra Små Retter. Pernille, der har Små Retter, lavede de lækreste små retter (pun not intended) til os. Jeg kan på det kraftigste anbefale hendes mad! Hun var virkelig også perfektionistisk omkring det!

Bagefter tog vi i symfonien, hvor vi hørte koncerten Christmas Carols. Et samsurium af julemusik fra de sidste 400 år.

Jeg har været i symfonien før, og ved, hvor smuk musikken er derinde. Alligevel blev jeg blæst bagover af den smukke musik og ikke mindst den unge tenor, der sang hele salen op uden en mikrofon. Det er noget af det særlige ved symfonien – de bruger ingen forstærkere. Rummet af lavet så lyden kan bæres uden fortstærkere. Hvilket jeg synes, var helt mageløst. Ikke mindst fordi jeg er vant til, at alt musik jeg hører (fx. på arbejde til koncerter) er med lydforstærkere.

Nå men altså – den aften var virkelig god. Der blev netværket en masse og vi fik alle en fantastik oplevelse.

Jeg synes det er virkelig sejt, at vi har fået skabt det her netværk for alle influencers. Ikke mindst fordi, der findes så mange netværk indenfor alle mulige andre faggrupper. På mit designstudie var jeg også med i et virkelig sej netværk. Og det giver altså noget at være en del af et netværk indenfor ens felt eller fag- eller interesseområde.

Er du med i nogle netværk? Det kan måske være gennem en fagforening, studie eller arbejde? Jeg er så glad for at være co-creator til Fynske Influencers med Rebecca – og virkelig glad for alle de seje mennesker, der har lyst til at være en del af vores community! Og jeg har også tidligere arrangeret andre bloggerevents, så det ligger egentlig ret lige til for mig at lave denne slags.

Jeg tror på, at det er gennem mødet med andre mennesker, at vi kan udvikle os – og ikke mindst møde spændende mennesker, der måske kan åbne nye muligheder for os. Og visa versa.

 

2 replies
 1. Jeanette Henriksen
  Jeanette Henriksen says:

  Jeg er sååå glad for at der endelig er et bloggernetværk for flere bloggere fra hele fyn, hvor der er plads til mere forskellighed. Det har jeg selv efterlyst mange gange, men aldrig vidst, hvordan det skulle starte.. så fedt at i to fangede hinanden og det her blev til virkelighed.. Jeg ved godt at jeg var lidt hurtig ude med mine ord i starten, men heldigvis var det jo tydeligt at vi faktisk er ret enige om, hvor fedt det er med fællesskab og netværk..

  Jeg er rigtig glad for at jeg har været med til de to events i nu har lavet og i skal begge vide at i gør det super godt.. Jeg fatter simpelthen ikke, hvor i to får alt den energi fra.. ha ha… Men hvis i en dag mangler en hjælpende hånd til noget, så siger i bare til.. er sikker på jeg godt kan lokkes.. 😀

  Glæder mig til mange flere oplevelser i 2018… *Oplevelser* er egentlig et ret lækkert ord.. <3

  Knus Jeanette

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Vi er også rigtig glade for, at folk har taget så godt imod det.
   Vi vil rigtig gerne, at vi både kan byde alle velkommen og sammen løfte det faglige niveau, der er for influencers på hele Fyn. Hjælpe hinanden op og blive bedre sammen. Det er i hvert fald det vigtigste formål – at skabe relationer på kryds og tværs i netværket og sammen højne fagligheden.

   Vi glæder os til mange flere events! Vi arbejder især på nogle workshops, hvor vi netop kan arbejde sammen om at udvikles 🙂

   Klem J

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *