PUMPKIN SPICE AND EVERYTHING NICE

IMG_6484

Som lovet kommer her den nemmeste opskrift på en lille smag af jul. En lille smag af jul, for smagen er faktisk mere en efterårssmag, men denne Pumkpin Spice opskrift indeholder kanel, og ligeså snart kanel indgår i nogle smage, så forbinder jeg det altså med jul.

Jeg stiftede for første gang bekendtskab med denne smag sidste efterår. Casper og jeg havde efterårsferie, og holde fri sammen. Én af dagene tog vi turen ud til universitetet; der ligger nemlig en Starbucks. Og jeg havde drømt om en basic bitch Starbucks kaffe i umindelige tider.

 Jeg prøvede deres sæsonvariant; Pumkin Spice Latté.

Og jeg var solgt!

IMG_6464 IMG_6469

Pumpkin Spice er en et krydderi, der er kæmpe stor i the land of honey – USA. Her bruges krydderiet til mange forskellige ting; lige fra kaffe til kage over i mad. Pumpkin Spice krydderiet er en blanding af flere forskellige krydderier, og det kan sagtens købes som en færdiglavet udgave.

Men jeg synes nu, at det er lidt hyggeligere at lave selv; og så er det super nemt!
Pumpkin Spice består nemlig (for mestedelen) af 4 forskellige krydderier;
Kanel
Ingefær
Muskatnød
Allehånde

Det er alle fire krydderier, der kan købes alle steder, og som ofte består i en helt almindelig husholdning. Jeg måtte dog selv ud efter stødt ingefær og allehånde. Det erhvervede jeg mig i Bazar Fyn. Hvis du bor i Odense, så er det langt det billigste (og bedste) sted at finde dine krydderier. Jeg handler altid ind hos i kryddeributikken, der ligger på hjørnet overfor slagteren. Manden, der har butikken er den sødeste krydderimand i verden, vil jeg vove at påstå. Han vil altid meget gerne snakke, og fortælle en masse om krydderierne man køber. Han fortalte f.eks., at stødt ingefær i varmt vand var en fantastisk drik om morgenen. Det må jeg helt bestemt prøve her til de kølige morgener. Derudover er han altid meget rundhåndet med, hvor meget han putter i poserne, og det kan vi godt lide.

Pumpkin Spice krydderiet er som skrevet nemt at lave selv, og du kan på denne måde være helt sikker på, hvad der er i din blanding. Til denne omgang har jeg brugt følgende måleforhold:

HOW TO MAKE PUMPKIN SPICE
3 spsk kanel
2 tsk stødt ingefær
2 tsk muskatnød
2 tsk allehånde

Alle krydderierne blandes sammen og opbevares i en lufttæt krukke. Opskriften kan varieres alt efter dine egne præferencer, og det er netop det alsidige ved at lave miksen selv; du kan blande som du vil, og skabe en smag, der passer lige til dig.

IMG_6470 IMG_6473 IMG_6488

4 replies
 1. Lisbeth
  Lisbeth says:

  Mmmh, hvor lækkert. Kunne være jeg skulle give mig i kast med en lille bitte portion – bare for at teste, om det virkelig er et hit? Har alle ingredienser ud over allehånde i hjemmet, og så har jeg endelig noget at bruge mit (lettere fejlindkøbte) stødte ingefær til. Smart, smart, smart altså 😉

  // http://www.moonlitmadness.dk

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Hihi det synes jeg lyder som en god plan! Min krydderimand fortalte, at stødt ingefær i varmt vand med lidt honning eller sukker også var rigtig godt! Det skal jeg i hvert fald prøve! Og hvis du havde smagt SB’s Pumpkin Spice, så kan du med garanti lide din hjemmelavede version også 😉

   Reply
 2. Marie-Louise
  Marie-Louise says:

  Ih! Har endnu ikke haft fornøjelsen af at smage en Pumpkin Spice latte, men skal da helt klar lige i bazaren – købe – og blande! 😀 Skal da klart ind til din krydderimand!

  Knus

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Han er i hvert fald så sød dernede 🙂 Og er man til kanel og søde sager i sin kaffe, så er man også til Pumpkin Spice smagen 😉

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *