Opskrift | Jeg ELSKER denne salat! (og med en hjemmerørt dressing til!)

Hold. da. op. et gråt vejr for tiden var? Det er da lige til at grave sig under dynen af! Jeg hader de grå, fugtige dage her om efteråret, og jeg ser virkelig frem til, at solen bryder igennem og giver noget lys. Jeg er også hoppet ud af min lille feriehule for i dag. Jeg har nemlig nogle dage på Kansas City, og det er egentlig dejligt at være afsted igen. 

MEN i går var jeg hjemme, og der lavede jeg denne frokost til mig selv. Det er en klassiker fra dengang jeg skrev speciale, og er faktisk inspireret af min speciale-makker. Det var hende, der introducerede mig for den her nemme, men lækre og sunde ret. Rødkålsalat med en hjemmerørt dressing gange to og bagt kylling. Det fik vi et par gange de dage, hvor vi sad sammen både til frokost og aften. 

opskrift appelsin rødkål sund img_6485 img_6488

Det er en ret let ret at lave, og det der tager længst tid er faktisk kyllingen i ovnen. 
Du skal bruge;

Til salaten
1/2 rødkål
To appelsiner
En håndfuld mandler

Til salatdressing 
Æblecidereddike
Honning
Salt & peber
Saft fra en halv lille citron

Kyllingbryst
Græsk yoghurt 
Hvidløg

img_6494

Bag kyllingen i ovnen ved ca. 180 grader indtil den er færdig. Imens laver du en dressing på græsk yoghurt og frisk, presset hvidløg. En masse! Jeg elsker hvidløgsdressing, så jeg bruger 4 fed, men jeg er sikker på, at det er fordi jeg har svitset mine smagsløg af med alt det sure slik jeg spiser, så der skal sikkert mindre i normalt. Men smag dig frem. Når du har fundet den rette smag sættes dressingen til side i køleskabet. 

Så skal du skære rødkålen ud i tynde strimler, fjerne appelsinskræl (det skærer jeg også bare af, så jeg slipper for alt det hvide addd), og skær også appelsinen i mindre stykker. Hak mandlerne grove og bland det hele sammen. Dressingen til salaten laver du på en deciliter æblecidereddike, (omg jeg elsker det stads!), en spiseskefuld honning, salt, peber og saft fra en lille, halv citron. Bland det sammen med en gaffel så honningen bliver godt opløst, og smag til. Den skal være lidt sur/sød agtig. Hæld det over salaten og bland det godt. 

Og så er du faktisk færdig! Var det ikke nemt? 

img_6498 img_6504

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Til frokost tirsdag spiste jeg alene, og jeg endte med at lave en rødkålssalat efter denne opskrift, som jeg absolut […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *