ODENSEGUIDE // HER SKAL DU TILBRINGE DINE SOMMERDAGE – KERTEMINDE NORDSTRAND –

jeanette hardis lets blog some shit odense blogger{ Bikinien er fra H&M og solbrillerne fra Forest and Bob – attituden er min egen… }

Siv, der slikker mine ben imens sandet prøver at finde plads indenfor mine sandaler. Nu er fodtøjet ikke længere praktisk, for sandet bliver blødere, og jeg hopper ud af sandalerne. Straks derefter graver mine tæer sig dybt ned i sandet, for hvert skridt jeg bevæger mig mod vandet. 

Vandet, der med sin glitrende overflade ligner en paliettop, lokker med både kølige strøg og sagte brusen. Tæppet bliver foldet ud. Rystet. Placeret få meter fra vandet. Der, nu jeg er tættere på, har samme farve som iskrystaller. Og er ligeså indbydende. Byen er lagt bag mig, og vandet ligger lige fremme… 


Jeg ER klar over, at Kerteminde Nordstrand ligger lidt udenfor Odenses bygrænser. Faktisk ca. 10 km. And I would know. Casper og jeg cyklede nemlig til Nordstranden i dag. Du læste rigtigt. Vi cyklede. Og selvom Kerteminde måske ikke helt geografisk lader sig placere i Odense, og dermed i en Odenseguide, så kommer stranden sgu alligevel med her. Simpelthen fordi jeg ikke kan lade være. Og come on, SÅ langt væk er Kerteminde ikke.

Fra vores bopæl i Skibhuskvarteret er der ca. 20 km hver vej. Så der har været gang i benserne  i dag. Men det var hele turen værd!

Vi har tidligere været på Nordstranden i Kerteminde, og det med god grund. Den strand er SÅ fin. Vandet er ligeså klart som alle de jordbær, der bliver solgt langs vejen til stranden, er søde i øjeblikket.

Et øjeblik i dag tog min hjerne fejl, og placerede min mentale tilstand tilbage til vores ferie i Tyrkiet sidste (og forrige) år. At temperaturen i luften var på de svimlede 26 grader gjorde bestemt ikke denne illusion mindre troværdig.

13383899_10153654240275920_89277709_o

Vi tog afsted i formiddags med et par lækre wraps med kyllingefyld og masser grønt. Dem spiste vi langs vandkanten, imens bølgerne sagte brusede ind, og efterlod en stemning i sindet, der var et mindfulness kursus værd! Ahh…

Således lod vi hos henslænge uden tanke på klokkeslæt eller solcreme. For selvom vi havde masser solcreme med, så var vi sgu ikke så gode til at få den anvendt. Og solcreme i flasken, og ikke på huden, er altså ikke meget bevendt. Sålunde endte vi begge med røde plamager diverse placeringer på kroppen. Jeg kan meddele, at man skal huske rent faktisk at påføre sig solcreme såfremt man ønsker en virkning deraf. Lidt op ad bakke, hah.

13334812_10153654240210920_2007081890_o

Men solen var fantastisk, og ligeledes var Nordstranden på Kerteminde. Både vand og sand er lækkert. Du skal også langt ud før vandet bliver rigtig dybt, der er næsten ingen sten i vandkanten, og thank god, ingen vandmænd. Jeg hader de små, slimede sataner for et godt ord. Ydr!

Derudover ligger der toiletter og flere kiosker langs stranden. Du kan finde mere info om selve Nordstranden lige her.

For nu vil jeg blot give et godt ‘strandtip’ videre. Selvom mange af jer helt sikkert allerede har været på Nordstranden?

6 replies
 1. Kristina // Frøken Lyngsø
  Kristina // Frøken Lyngsø says:

  Årh det lyder lækkert! Omend ret så dumt med den solcreme, men jeg er også blevet noget af en solcreme-strigle og er altid efter familie og venner når vi skal være udendørs 🙂 Og tak for tippet – selvom Odense har været mit hjem i godt 8 år, så har jeg faktisk aldrig været på Nordstranden, så jeg tager imod dette indlæg med kyshånd!

  Vh Kristina

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Jeg er faktisk også blevet lidt af en strigle med solcreme. Men det var åbenbart ikke nok i går. Jeg må lige oppe mængden af creme tror jeg.

   Jeg er glad for, du kan bruge tip’et! Nordstranden er virkelig et besøg værd. Der er SÅ smukt, vandet er virkelig klart og det er den reneste sandstrand. Afsted med dig 😉

   God søndag
   Klem J

   Reply
 2. Lisbeth
  Lisbeth says:

  Er vandet virkelig allerede varmt nok?? Har tænkt på en god dukkert utallige gange i løbet af de sidste par dage, men min pessimistiske hjerne insisterer på, at vandet umuligt kan være varmt nok endnu. Det har jo kun været rigtigt sommervejr i hvad? En uge? Men hvis det er, så hopper jeg gladeligt på den første bus nordpå (40 km. på cykel er alligevel lige i overkanten for en slapsvans som mig, haha) 😀

  // http://www.moonlitmadness.dk

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Altså nu er jeg lidt af en frossenpind, men jeg kom und og svømmede rundt i et par håndfulde minutter. Især når det er så varmt, så er det faktisk ganske kærkomment med en ‘kold’ dukkert. For SÅ koldt var det nu heller ikke.

   Jeg synes derfor bestemt, du skal suse afsted med bussen, og nyde eftermdiddagen med sand i røven! 😀

   Reply
 3. Julie Rasmine Larsen
  Julie Rasmine Larsen says:

  Siden jeg flyttede til Odense i 2012 har jeg haft en idé om, at jeg skulle cykle derud med en veninde. Det er dog ikke blevet til noget endnu, men måske til sommer? Hvordan var selve cykelturen? Er det en fin nok rute, og kan det lade sig gøre? Jeg tænker, at man nok bør cykle ret tidligt om morgenen, inden det bliver alt for varmt 🙂

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Selve cykelturen var rigtig fin faktisk. Jeg cyklede på min vanlige bedstemor/bycykel, hvor jeg havde tæppe, mad og deslige i cykelkurven. Vi holdte et stop på vejen, men det var mest for hyggens skyld. Så satte vi os på en bænk i fem minutter og drak lidt medbragt saftevand. Det vigtigst er vist bare at huske nok væske. Det var utrolig varmt imens vi cyklede, men vi klarede det snildt. Vi cyklede faktisk endda ret sent – ved en 11tiden. Set i retrospekt skulle vi nok have cyklet lidt tidligere, men det var nu fint alligevel. Husk i øvrigt solcreme på læggene! Det glemte vi på vejen, og det kunne altså både ses og mærkes.
   Selve ruten er også rigtig fin – der er cykelsti hele vejen, og selvom meget af vejen er stor landevej, så var det en rigtig smuk rute.

   I skal bare klø på til sommer! Jeg ville også langt hellere cykle end f.eks. tage bussen!

   Klem J

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *