NÅR EN STJERNE BRÆNDER UD//ROBIN WILLIAMS

Mange af Jer derude har sikkert hørt om den tragiske skæbne Robin Williams endte med. Han blev fundet d. 11. august i hans hjem, død. Dødsårsagen var hængning, og grunden dertil depression. Williams havde hele sit liv kæmpet med alkohol- og stofmisbrug som følge af depression og angst. Efter hans alt for tidlige død offentliggjorde hans kone, at han desuden for nylig var blevet diagnosticeret med parkinsons. Williams valgte at tage livet af sig selv. Men hvorfor? Han havde en fantastik karriere og bragte millioner af smil frem på millioner af læber. Men, hvad med smilet på hans egne læber?

robin willimas

Det er aldrig til at vide, hvordan mennesker omkring en har det indeni. Når du er depressiv får du ikke lagt dit hjerte i gips. Du skal ikke bruge krykker for at gå. Din sjæl bliver ikke transporteret med ambulance for fuld udrykning, når du er allerdybest nede. Men det kan være svært at række ud. Det kan specielt være svært, hvis man ikke vil skuffe andre. Hvis man altid er den andre går til for hjælp. Hvis man føler, at man ikke kan sige nej til andre. Hvis man er Pagliacci. Desværre ender man som oftes med at sige nej til én person. Sig selv. Jo flere gange man siger nej til sig selv, jo mere mister man desværre også sig selv. Man vil ikke skuffe andre mennesker omkring en, men i sidste ende er det desværre en selv man ender med at skuffe.

Jeg skal ikke kunne sige noget som helst om, hvordan Williams følte indeni, men rare tanker kan det ikke have været med det udfald det på mest sørgeligste vis endte med. For at dreje dette indlæg hen på, hvad min hensigt med det var, så var Williams en stor del af min barndom, såvel som jeg tror, at han har været det i manges liv. Den første film jeg husker at have set med ham på rollelisten, er komedien “Flubber”.

flubbercollage

 Filmen om den lille grønne slimklump var mit første møde med denne fantastiske skuespiller. En anden film jeg tydeligt husker som en del af min barndom er “Hook” aka. Peter Pan. Den film bringer både latter og tårer .

 hook2

Så sent som den anden dag så jeg endnu en fantastisk film med Williams. Nemlig Mrs. Doubtfire. Den blev sendt på mit fine tv, (jeg kan ikke huske, hvilken kanal), og jeg skulle selvfølgelig se den igen (igen).

doubtfire

 Har I nogle film med Robin Williams som I husker mere tydeligt end andre? Jeg har selv i går set Good Will Hunting (den blev også sendt på tv), da jeg ikke tidligere har set den. Hold nu op den er også god! Jeg planlægger også et lille Robin Williams Marathon indenfor de næste par dage – jeg håber at kunne overtale Kærestemanden en af dagene når det alligevel regner. Det er forfærdeligt, at en så stor kunster er gået bort, men hvor er det en fantastisk arv han efterlader sig.

Nu kom dette indlæg vist til at handle om lidt af hvert ud over de gode film, men jeg håber at I kunne følge med. Nu vil jeg tilbringe resten af min søndag aften under et tæppe. Muligvis med en god film på computerskærmen. Hav en rigtig god start på ugen i morgen derude.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *