Mormors Opskrift: Hjemmelavet Ingefærshots

Da vi, Nicolai og jeg, var hjemme på Sjælland i weekenden, nåede vi også at besøge min mormor og morfar. Som det 10årige barnebarn jeg i sjælen stadig er, tjekkede jeg selvfølgelig deres køleskab igennem for spændende ting.

Det er måske bare en ting min søster og jeg gør. Men når vi er “hjemme” hos tæt familie, ja så skal køleskabet, og nogle gange fryseren, altid åbnes og kigges igennem for gode ting og sager.

Denne gang var der, foruden rugbrødsmaddere til frokost, igen virkelig “Jeanette 10 år gammel” på besøg hos mormor og morfar, også flere flasker med hjemmelavet ingefærshots.

Ret forundret over at finde den gullige væske, (i genbrugte flasker fordi mine mormor og morfar er de mest bæredygtige jeg kender), i deres køleskab spurgte jeg ind til, hvorfor de havde det liggende. Ikke fordi de ikke måtte det, men fordi jeg ikke anede, at de var så hippe hah!

De var blevet anbefalet det, fordi det skulle være sundt, sagde de. Så det skulle de selvfølgelig prøve at lave selv. Og som sagt, som gjort. De er sgu seje de to.

Nå, men stærkt inspireret af de to sundhedsmennesker, og min forkølelse midt i min ferie, besluttede jeg at lave ingefærshots efter deres opskrift. Den var med honning og citron. To af mine yndlingssmage i verden.

Det er det nemmeste i verden at lave din egen ingefærshots. Og du ved præcis, hvad der er i den. Der er desuden heller ingen “fyldstoffer”, men ren ingefær.

Jeg har altså bare lavet en opskrift på slum efter deres opskrift. Så du kan justere både citron og ingefær efter, hvor stærk/sur du vil have den.

Du skal bruge:

250 gram ingefær
2 1/2 økologiske citroner
2 spsk økologisk honning
1 1/2 liter vand

  • Skyl citronen og skær dem i skiver
  • Skræl ingefæren og skær den ud i mindre tern
  • Læg det i gryden og fyld vandet i. Lad det koge op og lad det så simre i ca. 1 time
  • Når det har simret og er blevet køligere, kan du opløse honningen i
  • Hæld det på skoldede flasker
  • Finito!

Det kan holde et par uger på køl, men der er det helt bestemt også drukket. Vi drikker ca. 1/2 dl morgen og aften. Jeg elsker smagen af ingefær, så for mig er det fakstisk en fornøjelse at tage shot’et to gange om dagen. Om det så rent faktisk gør godt for en hel masse er der vist ikke SÅ mange videnskabelige evidens for. Men det føles rart, og det kan også noget.0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *