Vores sommerferieplaner (+en lille streg i regningen…)

Sommerferie. Ahh. Den tiltrængte ro, der lader skuldrene sænke sig heeelt ned og får kroppen til at få fornyet energi. Jeg har så brugt knapt en uge af min ferie, so far, med at ligge syg.

Hej sommersygdom

Da vi kom hjem fra Roskildefestival, gik det vist op for min krop, at den nu havde ferie. Aka. den kunne slappe helt af og lade sygdommen tage over #typisk. Jeg kan ikke være den eneste? Desværre sikkert.

Der er bare ikke noget spændende ved at ligge syg om sommeren. Især ikke når jeg kigger mit Instafeed igennem. Azurblåt hav, palmer, farverige drinks vs. sofa, dyne og kamillete med honning. Jeg ved godt, hvad jeg ville vælge, hvis jeg kunne.

Skulle vi ikke sydpå?

Jo det skulle vi. Nicolai og jeg. Smutte en tur sydpå. Vi havde ikke lagt nogle planer for sommerferien. Sidste år havde vi lige mødt hinanden, så der gik ferien med at flette fingre, kigge hinanden dybt i øjnene og lære hinanden at kende.

Fotos af Nicolai

Det er egentlig, nu jeg tænker over det, præcis det samme vi laver i år.
Men vi havde ikke rigtig snakket sommerferieplaner andet end, at vi ville kigge os om efter en afbudsrejse og lade udvalget bestemme, hvortil vi skulle.

Det altså indtil Nicolai kiggede på sit pas og kunne konstatere, at det var udløbet. Sidste år…

Såååh udlandsrejsen blev droppet. Vi undersøgte muligheden for et nødpas eller et eksprespas. Men der var nogle forskellige faktorer, der umuliggjorde den mulighed. Vi turde simpelthen heller ikke satse på det.

Staycation here we come

Så det blev en frivillig, tvunget staycation i stedet. Hvilket, nu her på tredje dagen, har vist sig også at være rigtig hyggeligt.

Men, hvad er planerne så? Jo indtil nu har vi nydt at have fri sammen. Kunne sove længe. Justere vores døgnrytme som det passer os. Der er også indlagt nogle praktiske opgaver, som jeg håber vi kan nå i løbet af ferien. Jeg har bl.a. indkøbt to stole, der skal bruges til en opdatering af et udeområde.

Haven skal også have en over nakken! Så vi rent faktisk bryder os om at være i den. Kælderrummet skal ryddes for ting, der skal videre. Lejligheden skal ryddes ud i alle de skuffer og skabe, hvor vi gemmer ting “hvis nu…”. Ting der også skal videre. Vi skal træne den ene hund til ikke at gø (og blive stresset) når dørklokken ringer. Der er masser gøremål til vores staycation.

Også af de lidt mere afslappende slags. Vi har snakket om nogle cykelture, nogle endagsture længere væk og selvfølgelig plads til ren afslapning.

Jeg drømmer også lidt om et par overnatninger i et sommerhus eller lign. Men lige nu er en staycation ganske fortræffelig.

Hvad laver du denne sommer?
Skal du rejse eller bliver du også i Danmark?

4 replies
 1. Inger Thorst
  Inger Thorst says:

  Vores planer ligner jeres… Vi var en uge i Israel i oktober sidste år til et brag af et bryllup; påsken tilbragte vi på det norske højfjeld og en forlænget weekend i starten af maj blev klattet væk i Tyskland, hvor vi fik suppleret vores lager af Riesling. Såååå – sommerferien bliver mest hjemme på matriklen med masser af “opgavesedler i krukken”. Men det bliver til en lille tur i Rødhus, hvor vi har lånt min fars sommerhus. Hunnierne æææælsker den slags ferier ??
  Og så venter en uge i Firenze til oktober ???
  Knus, Inger

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Haha men en supplering af Rieslinglageret er også ret vigtigt, så fedt det kunne kombineres! 😀

   Ih ej det lyder også hyggeligt med sommerhustur!
   Og noget at se frem til i oktober.

   Klem her fra Odense

   Reply
 2. Maria Kjærgaard
  Maria Kjærgaard says:

  Jeg er også til staycation i år! Trængte til noget ro og hjemmeside og så er Bornholm jo bare skøn om sommeren! Mandag tager Magic of jeg på teltur?

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *