5 WAYS TO BEING POSITIVE

Jeg har ikke haft det allerbedste efterår, eller vinter for den sags skyld. Mit sind var generelt ramt af en tilstand af grå farver, dis og tåge. Det har formentlig været en kombination af et presset forår og sommer, en tid med mørkere dage og et efterår, hvor der igen var meget at se til på studiet. Mit mål med denne vinter var at bestå mine eksaminer. Og det gjorde jeg heldigvis – og lidt til endda. Men jeg har virkelig følte, at jeg har gået på kompromis med mig selv, mine værdier og hvad der gør mig glad. Generelt har andres (ikke-eksisterende) forventninger fyldt i mit hoved, og jeg har forsøgt at gøre alle omkring mig glade og tilfredse. Med det resultat, at min egen lykke har været nedprioriteret.
Det dur jo ikke. Hvis jeg skal være den bedste udgave af mig selv, så må min egen lykke komme i første række. Ellers kan jeg slet ikke være god for andre omkring mig.

Med forårets kommen, og bedre organisering omkring livets pusleslip, er jeg blevet mere opmærksom på, hvad jeg selv aktivt kan gøre for, at mit sind er lyst og positivt. Det hele handler selvfølgelig om at se glasset som halvt fuldt, i stedet for halv tomt. Om at fokusere på de gode ting i livet, og lade de mindre gode fylde så lidt som muligt. Det handler om dit mind-set, og for at arbejde på at få et positivt mind-set er jeg kommet frem til fem gode ting, du selv kan gøre, for at være positiv. IMG_7925


 SMILE


Jeg udfordrede mig selv i dette indlæg, hvor jeg skulle smile til fremmede mennesker i en hel uge! Var det svært? JA! Gjorde det mig positiv? JA! Der er altså bare noget med at smile. Det må aktivere noget i hjernen, for jeg kunne bestemt mærke en forskel på mit humør. Og det endda selvom jeg betjente sure kunder på arbejde i løbet af ugen. Ordsproget “Smil til verden, og den smiler tilbage”, passer altså virkelig! Tænk over det. Smil til dig selv i spejlet om morgenen, og fortsæt ellers hele dagen til alle andre. Man ser også meget bedre ud med et smil på læben, end med en sur minde. Turn that frown, upside down!


EVERY CLOUD HAS A SILVER LINING


 Dette ordsprog har virkelig også noget i sig. Enhver mørk sky har et glimt af håb i sig. Eller på godt gammel dansk; intet er så skidt, at det ikke er godt for noget!
Og selvom lige præcis dette kan være svært at overbevise dig selv om, når du står i en dum situation, så er det altså rigtigt. Det handler for det første om at tænke, at selvom du ikke umiddelbart kan se solen og den flotte blå himmel for skyen, så er de deroppe et sted. Og de kommer frem igen. For det andet, så handler det generelt om selv at spotte de gode ting, der er i alting. Det kan godt være, at det lige nu er pisse nederen, at du ikke kom ind på din første prioritetet på studie, men det viser sig måske som en god ting senere. Det kan også være det giver dig endnu mere blod på tanden til virkelig at kæmpe for at komme ind på studiet.


ROLL WITH THE PUNCHES


I livet er det uundgåeligt ikke at møde modstand i mere eller mindre grad. Sådan er det bare. Men det handler ikke om, i hvilken grad du møder modstand, men i hvilken grad du kommer op igen, når du er blevet slået til jorden. Når du er i en periode i dit liv, hvor du føler, at du møder meget modstand, så handler det altså om, hvordan du kommer igennem og igen efter denne modstand. Og det er kun dig, der afgører, om denne modstand skal lade dig blive liggende, hvor den slog dig ned, eller om du vil rejse dig igen og komme igennem det.


DON’T BE AFRAID TO FAIL


For at citere J.K. Rowling; It is impossible to live without failing at something, unless you live so cautiously that you might as well not have lived at all – in which case, you fail by default.”
Livet handler altså ikke om ikke at fejle! Det handler om at turde at fejle, og lære af disse fejl. Hvad er din verden værd, hvis du ikke tør gøre det du ønsker? Jeg er selv ret god til at gøre mig dårligere end jeg selv er. Til at tale mine evner ned. Til at sammenligne mig med alle de fantastisk dygtige personer i verden. Til at fortælle mig selv, at jeg ikke kan finde ud af noget, og hvis jeg prøver så ender det sikkert med at jeg alligevel fejler. Så hvorfor overhovedet forsøge?
Det skal jeg fortælle dig! Hvis man lever hele sit liv uden at turde at tage nogle chancer, uden at turde at fejle – hvad er det hele så værd? Det er okay at fejle. Bare man lærer af sine fejl, og kommer videre efter dem. Du skal ikke se fejl som noget dårlig, men som en chance for læring.


GET OUT AND LOOK AFTER YOURSELF!


Bogstavelig talt. Kom ud af huset, lejligheden, værelset. Hvor end du bruger din dagligdag. For mig virker det at tage afsted til min træning, at gå ture i det smukke vejr, at gå ud og købe blomster på onsdagsmarkedet, at drikke kaffe med Casper. Undgå at sidde derhjemme og få ondt af dig selv. Det er KUN dig, der i bund og grund er ansvarlig for din egen lykke. Det er ikke noget andre skal føle ansvar for. Hvis du har en dårlig dag, så er det dejligt at kæresten gider putte lidt ekstra og nusse om dig. Men i sidste ende, så er du din egen lykkes smed! Så gør noget ved det. Køb den kjole, hvis den gør dig glad. Men find ud af, hvad der gør DIG glad.


I bund og grund handler det meget om dit mind-set. For hvad du beslutter dig for at gøre og være. Beslut dig for at være glad. Beslut dig for at være positiv. Og du vil blive glad og positiv.


2 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *