VELKOMMEN EFTERÅR

IMG_7949Tænk engang, så er det efterår. Den første dag i efteråret 2015. Den eneste af sin slags. Den er fyldt med brune, knitrende blade, der bliver knust under mine fødder imens jeg med raske skridt går imod min specialemakkers lejlighed. Dørtelefonen virker ikke, så hun må hoppe to trin af gangen hele vejen ned af trappen fra 3. sal for at lukke mig ind. Kindkys og smil fylder entreen med varme, som vinden fylder gaderne med løse blade i disse tider. Vi havde knapt budt sommeren velkommen før den forsvandt igen som dug under solen.

Jeg sidder og ser på hvad vinden gør ved træernes toppe. De svæver nærmest fra side til side. Danser med vinden. Bladene visker at efteråret er kommet. Kulden er på vej. Men mine ben fik hurtigt varmen under mine nylonstrømper på cykelturen herhen. Det er endnu ikke så køligt, at jeg vil lade mig omfavne af varmen fra min store jakke. Endnu kan kaffen med skummet mælk klare opgaven. Varme mig op helt ud til fingerspidserne og lune mig ind i efteråret.

I dag er ikke kun efterårets første dag. Det er også den eneste dag, at det er 5 år siden, at Casper og jeg mødte hinanden. Første dag på studiet. Efteråret bragte meget mere end visne blade, kulde og rusken i træerne. Det bragte også varme, storm i mit hjerte og sørgede for, at efterårets dunkle morgener altid var fulde af lys. Det håber jeg også, at dette efterår bringer. Jeg har det på fornemmelsen. Ikke som en sjette sans. Det ejer jeg ikke skyggen af. Men som en bevidsthed om, at ønsker jeg gode ting, arbejder jeg også for, at de skal gå i opfyldelse. For fem år siden ønskede jeg gode ting. At de kom i skikkelsen af et andet menneske havde jeg på ingen måde kunne forudsige. Nærmere tværtimod. Men jeg lod mig danse med efterårets vinde og jeg har danset lige siden.

Velkommen igen kære efterår. Må vinden byde op til dans endnu engang.

4 replies
  1. Lisbeth
    Lisbeth says:

    Jeg tror virkelig også, at efteråret kommer til at byde på smukke ting i år. Det er som om det ligger i luften, og har gjort det længe. Jeg glæder mig i hvert fald til at nyde de smukke farve, som snart pakker Odense ind igen (:

    // http://www.moonlitmadness.dk

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *