Månedens playliste – hæphop og raps!

Okay… Jeg er ikke død. Selvom min aktivitet herinde tilnærmelsesvis har nærmet sig at flatline. Jeg ved ikke, hvorfor. Måske fordi mit blogdesign har irriteret mig lidt? (Så det har jeg lavet om – hvad synes du?). Måske fordi jeg har en del tumult i mit liv for tiden? (Bl.a. min farfar, der er SYG!). Måske fordi jeg bare ikke lige har haft overskud?

Ingen ved det. Og ingen snakker sikkert om det.

Men her er jeg altså igen. Tilbage. Tror jeg nok.

I hvert fald med denne måneds playliste. For dem laver jeg troligt hver måned. Jeg lytter til musik hele tiden. Både på arbejde, imens jeg cykler, når jeg træner, jeg sætter plader på derhjemme, når jeg går tur med hunnierne. Denne playliste har endda været nogle måneder undervejs. For det er nemlig en af de længere og en af dem, jeg altid vender tilbage til.

Genren denne måned er rap, grime og hiphop! En genre som jeg lytter rigtig meget til. Jeg kan personligt bedst lide det, jeg vil betegne som “moderne” rap. Bl.a. i form af sub-genren “grime”. Men jeg lytter også meget til klassikere som NWA (Niggas with Attitude for de uindviede), JAY Z kommer vi heller ikke udenom ligesom Run The Jewels selvfølgelig også optræder på denne playliste.

Hvad angår grime, så er jeg virkelig forelsket i alt musik fra Bugzy Malone. Hans tekster, beat og stemning går lige i mit musisk hjertekammer, og hans nyeste album King Of The North kan jeg høre hver, eneste dag. Stormzy er også på denne playliste – hans nummer Shut Up elsker jeg! Det giver mig en følelse af selvstændighed og en “fuck it” attitude til folk, der ikke gør noget godt for andre.

Future er jeg også OK glad for, så han er også med på denne playliste, og af kvindelige rappere har jeg bl.a. Nadia Rose med. Hendes nummer Skwod skal du høre, hvis du lige vil have et skud “kvinder holder sammen, and don’t fuck with me” direkte ind i øregangen.

Denne playliste hører jeg ret ofte, og jeg har også flere og flere LP’er med rap. Bla. Run the Jewels (den første plade. Det er den bedste!), men også danske Suspekt.

Hører du rap, hiphop, grime? Eller er det slet ikke noget for dig?

Hvis ikke, så prøv at give denne playliste et lyt. Der er 89 sange på so far, og over fem timers musik, så der er noget at vælge mellem.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *