En (søn)dag i lockdown

Alle fotos er taget af Nicolai

Det er mandag i dag. Og heldigvis en bedre én af dem. Det er på trods af, at jeg arbejder hjemme og ærlig talt startede weekenden på en virkelig dårlig måde.

For i fredags havde jeg ikke en god dag! Jeg var pisse irriteret. Irriteret over hele denne coronalockdown – og det viste sit knapt så kønne ansigt i fredags.

Ting som jeg før i tiden nemt kunne håndtere, bliver i disse dage blæst fuldstændig ud af proportioner. I fredags startede alt med at være irriterende. Jeg vågnede og var irriteret. Ikke over noget specifikt. Jeg vågnede bare og følte dét. At uanset hvilke dumme ting, der skete, ville det være 100 gange værre end normalt.

Kender du de dage? Hvor man bare vågner og kan mærke “okay, i dag er min temperament i en meget kort snor…”.

Det er heldigvis ikke særlig tit det sker for mig. Langt de fleste dage vågner jeg og er positiv.

Det er helt sikkert fordi, min hverdag er vendt på hovedet. Jeg tænkte nogle gange (inden alt det her corona lock down), “ej det kunne da være meget hyggeligt at arbejde hjemmefra.. At kunne sidde i min egen stue og arbejde.”.

Dét tænker jeg ikke lige nu! Lige nu vil jeg bare have min normale hverdag tilbage. Jeg vil kunne stå op om morgenen, klare min sysler, og cykle på arbejde. Og cykle hjem igen når jeg har fri.

Samtidig giver denne tid også virkelig plads til mange tanker omkring netop min hverdag – og mit liv. Er det som jeg gerne vil have det skal være? Er jeg lykkelig? Er jeg glad? Er jeg taknemlig? Skal jeg gøre noget anderledes?

Er jeg tilfreds med, hvordan mit liv er lige nu?

Det giver i hvert fald rum for en masse tanker – de her dage herhjemme.

Det giver også rum og tid til at gå lejligheden igennem, rydde op og ud og gøre rent. Sådan helt i bund! Forrige søndag brugte jeg det meste af dagen på at gøre hele stuen ren. Alle karme, paneler, radiatorer og vinduer blev vasket af. Det gik så vidt, at jeg brugte vatpinde til at tørre alle de små hjørner i vinduerne af…

Denne weekend skete det samme på badeværelset. Efter vi har fået vores brusekabine tilbage (shit det er dejligt at kunne gå i bad på sit eget badeværelse, uden at skulle gå i vaskekælderen!), trængte den til en gevaldig rengøring. Håndværkerne har (forhåbentlig) lavet et rigtig fint stykke arbejde, men de har også sat beskidte mærker både i selve brusekabinen og i badeværelset. Så de skulle vaskes væk – og brusekabinen skulle “sprittes af”.

Jeg har planer om at rydde ud i skabene på badeværelset også. Der ophober sig ret tit alle mulige produkter, som jeg gemmer i hundrede år, gammelt solcreme, tomme emballager og bare hverdagsrod. Så det bliver også ryddet op. Måske jeg også går køkkenet igennem senere på ugen, hvis tiden er til det… (grine/græde smiley fordi der er ikke andet end tid lige nu…!).

Ellers prøver vi herhjemme at opretholde en så “normal” hverdag som muligt. Vi står op og går på “kontoret”. Aka. stuen. Spiser frokost. Arbejder. Prøver at holde fri, når vi har fri. Nogle dage går det bedre end andre… Det er svært når ens kontor ligger to skridt fra ens sofa. Så kan man jo liiige sætte sig. Eller bare blive siddende til sent.

Efter statens nyeste udmelding om, at den her lock down forlænges med to uger, skal jeg til også virkelig have vurderet min arbejdsstation. For jeg sidder ikke helt optimalt ved vores spisebord.

Og ellers fortsætter vi med at tage én dag af gangen. En time af gangen. Der sker hele tiden nyt i udviklingen af den her coronavirus. Jeg kan knapt nok følge med, men vi prøver virkelig herhjemme. Vi prøver at se alle pressemeddelelser. Prøver at følge med på de nyeste informationer. Samtidig prøver vi også at finde en balance i at blive fyldt med informationer og stadig skabe en hverdag under de nye omstændigheder.

Hvordan klarer du det? Arbejder du hjemmefra? Eller står du i en usikker situation med arbejde..? Er du alene derhjemme? Sammen med familie? Partner? Andre?

Jeg sender dig uanset hvad alt god energi gennem skærmen!

2 replies
  1. VenterpaavinBlog
    VenterpaavinBlog says:

    Er ganske enig – vi har også talt om netop det “inde hos os” ? For jo. Får også semispat, og prøver at være taknemmelig og optimistisk imens – man burde være pisseglad for, at man er en hverdagshelt, hvis man formår at vaske hænder og blive hjemme, men man får sgu bare lidt kriller uanset hvad, når man er snotforkælet og vant til frihed, selskab og storbyliv 😀

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *