Velkommen til familien – vores nyeste, bedste ven!

ØNSKER, DRØMME OG LET(TERE) TRANSPORT

Måske har du set på IG, at jeg de sidste par uger har flashet en el-ladcykel?

Jeg har i flere år sukket efter en ladcykel. Men den måtte altså meget gerne være på el.

Mest fordi jeg har lånt en ladcykel fra mit arbejde nogle gange, og den er bare tung at cykle med, når den ikke er med el. Altså, det kan godt lade sig gøre, men man får også trænet benene for alle pengene.

Så da der begyndte at komme ladcykler med el, fik jeg stjerner i øjnene. Men jeg fik også ondt i pengepungen, hah!

For shiiiat de er bekostelige ik’? Så er en lille og billig bil jo ikke laaangt væk. Men de faste udgifter til en bil er jo selvfølgelig noget helt andet end en cykel. Også selvom den er på el.

Udover det så er det bare skidesmart at være på cykel i Odense city. Det er nemt at komme rundt, der er altid parkering og man kommer hurtigt afsted. Lige i øjeblikket kan det være lidt udfordrende at være bilist i Odense – især hvis man ikke er vant til byen. For der er så meget vejarbejde med letbanen i øjeblikket, (og letbanen er jo en HELT anden snak, for der er vist to ret skarpe lejre og meninger omkring dén), så det er bare nemt på Cykel.

Odense er også en cykelby. Så det giver mening med en transportcykel.

Så er der også det, at jeg har haft bil før. Også her i Odense. Men i forhold til udgifterne, så vejer det måske tungere at have de penge til rådighed.

En bil vil være en nice to have lige nu. Som i – virkelig kirsebær på den allerøverste top! Vi cykler begge to til arbejde, og tager offentlig transport når vi skal besøge familien på Sjælland. Det havde da helt sikkert været rart med en bil.

Men efter en hurtig cost/benefitanalyse kan det bare ikke svare sig. Det vil simpelthen ikke give mening at købe en bil, fordi vi kan godt leve uden. Heldigvis har vi også nogle søde venner, som vi indimellem kan låne bil af, hvis det bliver helt nødvendigt, og det er jo ret dejligt!

Men en ladcykel. Ih det kunne være fedt! Det ville gøre, at jeg kan tage hundene med længere væk og gå ture, handle noget nemmere ind og kunne cykle dét længere.

DRØMME BLIVER TIL VIRKELIGHED

Så en el-ladcykel har været på ønskelisten længe. Men også kun på ønskelisten. For det er alligevel en stor udskrivning og vi har jo klaret os uden indtil nu…

Men. Så blev det min fødselsdag. Og jeg fik tilbuddet om at få en stor del af en el-ladcykel i fødselsdagsgave. Mod at jeg selv betalte resten.

Cyklen var på tilbud og jeg havde én dag at overveje i. Herhjemme snakkede vi frem og tilbage – skulle jeg, skulle jeg ikke? Hvad var fordele og ulemper? Økonomien vs. det jeg/vi ville få ud af det.

Jeg vejede lidt frem og tilbage, men kunne jo godt mærke inderst inde, at jeg vejede mest for at gøre det!

Så jeg sagde JA! Og vi bestilte en SCO ladcykel med el online og fik den leveret kvit og frit nogle dage efter. Leveringen er øjensynligt gratis, når man bruger SÅ mange penge på én gang over nethandel!

Jeg prøvede den derfor ikke inden. Men tænkte “det går sgu nok“. Selvom jeg helt sikkert vil anbefale, at man prøver så dyrt et køb inden, så kunne det bare ikke lade sig gøre med så kort frist. Og det gik heldigvis.

Cyklen blev leveret af en fragtmand, der satte en KÆMPE papkasse foran vores garage. Hele cyklen var simpelthen pakke ind. Stor tommefinger op til fragten og indpakningen.

Så begyndte udpakningen ellers. Langsomt men sikkert dukkede der en ladcykel op under alt pappet og plastikken.

Cyklen var 100% samlet – med den undtagelse at ‘overtrækket’ og stellet til lige skulle samles og sættes på. Men det er også valgfrit, om det skal sættes på, så det er egentlig fint nok. Alt andet var samlet og parat til brug! Batteriet skulle lige lades lidt op, men der var faktisk strøm på.

Så stod testen ellers. Kunne jeg cykle på den? Passede den mig? Var den nem at cykle med? Gav det overhovedet mening.

JA JA JA!

Den er SÅ nemt at cykle på! Det el der ik’? Det gør virkelig en forskel. Jeg foretrækker faktisk at cykle på den nu, fremfor min normale cykel. Fordi det er SÅ nemt. Udover at det er skønt med el, så er det dejligt, at jeg kan have mange og store ting med i cyklen. Uden at skulle skænke det en tanke, om der er plads. Eller om det bliver for besværligt.

Ja, det er sikkert i samme boldgade af følelser, som når man har en bil. Mindes jeg i hvert fald. Forskellen er bare, at jeg ikke skal betale nær det samme i vedligeholdelse og drift for elcyklen som til en bil. Jeg kan parkere (næsten) alle steder og er vejret dårligt? Så må Nicolai cykle og jeg sidde i det overdækkede lad…

Jeg vil ikke lyve. En bil vil også være skøn at ha’! Men det kan bare ikke svare sig, når jeg ved, at vi rigeligt klarer os uden. Især når vi bor så tæt på Odense centrum som vi gør.

Det kan helt sikkert være, at situationen ændrer sig, men lige nu så er sådan en ladcykel på el dælme dét værd.

Det ER selvfølgelig ikke en bil, men skal vi overhovedet have en bil?

Har du en bil? Kan du slet ikke klare dig uden? Eller cykler du også til alt?

Lige nu klarer vi os i hvert fald uden bil. Med ladcyklen gør det også andre ting nemmere og udskyder måske det at købe bil? Jeg ved det ikke, men lige nu er det i hvert fald dejligt at kunne transportere flere og større ting, uden at skulle have en bil.

4 replies
 1. Lisbeth
  Lisbeth says:

  Haha, den cykel har altså også affødt nogle diskussioner her i hjemmet. Herren er meget imod ladcykler (noget med, at de er umulige at overhale på cykelstien – som selvfølgelig ikke handler om, at han cykler som en galning ?), hvorimod jeg ser en potentiel fremtidig ladcykel med el som den langsigtede løsning på, at jeg aldrig behøver tage det skide kørekort! Vi bliver nok ikke enige lige foreløbigt, men altså… Jeg synes det er et GENIALT køb! ☺️

  Knus

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   HAHA det elsker jeg! Jeg synes altså også, at ladcykler kan være irriterende på cykelstierne 😛
   Og ved godt, at jeg kan være svær at overhale – samtidig er det egentlig mest mig, der overhaler – selv på ladcyklen – fordi den er med el så er farten ofte hurtigere end de manuelle cyklister haha.
   Men ja, elladcykler bliver også solgt som “den 2. bil”. Det er så bare vores 1. 😀
   Vi synes også den er ret genial! Især fordi den kommer med en masse muligheder, vi ikke havde før, og til en langt mindre pris en bil. win/win.

   Klem J

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *