UDFORDRING #1 SMIL DU ER PÅ

IMG_7903Uha jeg har længe overvejet disse indlæg. “Udfordrings”indlæg. Det er indlæg, hvor jeg vil stille mig selv en udfordring, der giver mulighed for at rykke nogle grænser, åbne min verden, ændre mit syn på nogle ting, puste liv i hverdagens trummerum; ja måske endda få mig udenfor min komfortzone. Er det ikke der, uden for ens komfortzone, at de kloge hoveder siger, at magien sker? Jeg vil hvert fald give det et forsøg igennem disse indlæg, og jeg håber faktisk inderligt på, at du også vil være med? Hvis ikke for din egen så i det mindste for min skyld? Du må nemlig meget gerne(!) berette om dine oplevelser her sammen med mig. Så er jeg ikke alene om det!

#1 udfordring er som følger: Jeg vil smile mit bedste smil til fremmede mennesker jeg går forbi på gaden, i bussen, i fakta, på biblioteket, på uni, på cykelstien etc. Giv et smil og få trefold tilbage er mit håb med dette! Jeg ved, at der kommer til at opstå akavede situationer, mærkelige smil, måske lidt bankende hjerte og måske endda smil jeg skal kæmpe for at få frem. Jeg kommer sikkert til at opleve en form for afvisning med denne udfordring, for der er jo ikke noget mere mærkeligt end fremmede mennesker, der smiler til en! Og hvor er det bare ærgerligt. At vi er blevet et så indskrænket og lukket folkefærd, at smil kan opfattes som værende en mærkelig ting at gøre. Men for pokker nu gør jeg det altså! Der er vel ikke endnu nogen der er døde af at smile? Vel…? Og smil må avle positivitet, og det er der vist ingen der har taget skade af!

Vil du være med mig? Så lover jeg at smile tilbage, hvis vore veje mødes!

Rent praktisk vil jeg den næste uge smile til alle jeg ser som havde jeg fået penge for det! (Det har jeg altså ikke vil jeg lige pointere, og dette er ikke et sponsoreret indlæg af Colgate haha!).

Om en uge kommer der er opfølgningsindlæg på denne 1. udfordring! Kommenter endelig på dette indlæg, hvis du vil være med, også selvom du måske kun når at smile én dag! Så håber jeg, at vi sammen kan komme udenfor vores komfortzone!

God smilelyst derude!

8 replies
 1. A+K/VenterPaaVin
  A+K/VenterPaaVin says:

  Haha, jeg smiler allerede en del – kommer tit også til at sige “hej” når jeg passere folk, og hilser på alle i min opgang når jeg møder dem på trappen eller i Fakta. Nogle bliver godt nok overraskede, men det gjorde man altså i min barndomsby, så det sidder i mig :p Halvpinligt er det faktisk næsten.

  – Anne

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Ihh det er da bare skønt Anne! Jeg synes også man burde hilse på naboer faktisk. Også selvom de kigger mærkeligt på en 🙂

   Reply
 2. Celia
  Celia says:

  Det er en meget dansk ting, det der med at spare på smilene, når vi er ude blandt fremmede mennesker. Dét gør man altså bare ikke. Og hvis man gør, så er man netop lidt mentalt forstyrret, som du nævner. 😉 Det er så fint, at du vil begynde at smile til fremmede! Jeg glæder mig til at læse, hvordan det et gået, i næste uge.

  Da jeg boede i USA, sagde folk konstant hej til mig, komplimenterede mit tøj, mine sko eller min taske – eller mine smykker – de fleste smilede, når man gik forbi. I starten tænkte jeg mit og kørte i de der smånegative tanker i mit hoved. Men som tiden gik, så smittede det sgu, og jeg blev simpelthen bare et gladere og bedre menneske.

  Det hele ændrede sig selvfølgelig tilbage, da jeg kom hjem til Danmark, men jeg synes virkelig, at vi kunne lære noget af de amerikanske smil. 🙂 Nu, hvor jeg rejser rigtig meget, så nyder jeg i hvert fald at se, hvordan det også kan gøres andre steder i verden.

  Held og lykke med projektet! 🙂

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Ja det er nemlig ret dansk! Ih jeg synes det er svært, men håber, at en hel uge vil gøre en forskel! 🙂

   De gange jeg har været i New York, har jeg også oplevet præcis det du beskriver. Og man bliver altså gladere af det! Hvorfor holde sig tilbage, hvis man synes at det er en pisse flot jakke hende pigen overfor i toget har på? Fordi man er skør, hvis man siger noget. Derfor.

   Mange tak Celia! Nu starter jeg med smilene – så kan det være komplimenterne følger med 😉

   Reply

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] mig selv for en challenge, hvor jeg SKULLE smile til ALLE mennesker i en hel uge (læs om det her og her) . Det virkede til at starte med ganske uoverkommeligt og virkelig grænseoverskridende. Men […]

 2. […] del i denne føljeton af udfordringer (læs om den første her og her) handler om noget som de fleste af os faktisk har gjort før. Og endda sikkert mange gange. […]

 3. […] udfordrede mig selv i dette indlæg, hvor jeg skulle smile til fremmede mennesker i en hel uge! Var det svært? JA! Gjorde det mig […]

 4. […] så er der faktisk allerede gået en hel uge siden jeg postede mit indlæg om udfording #1 Smil du er på. Og hvordan er det så […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *