Ting jeg er rigtig god til – men som jeg burde være dårlig til!

Foto: Katarina Natalie

At tænke over, hvad andre mennesker tænker om mig. Det er noget, jeg er virkelig god til hver eneste dag. Både in real life og online. Det er ret forfærdeligt, så mange ressourcer jeg bruger på at reflektere over, hvad andre måske eller måske ikke tænker om mig. Men det er jeg altså rigtig god til. Og det burde jeg virkelig være dårligere til.

At udskyde den ellers tiltrængte og energifyldte løbetur. Selvom jeg ved, at jeg kommer til at elske mig selv både imens og efter! Men det her med lige at få snøret skoene – det er jeg sgu ret god til at få udskudt og så lige pludselig er dagen gået og det er blevet for sent at komme afsted.

At undgå konflikter. Jeg er i hvert fald ikke konfliktsøgende, men nogle gange er jeg måske endda også ret konfliktafvigende. Og det er jo heller ikke fedt at være. For nogle gange skal der bare en konfrontation til for at rense luften. Nu skal det heller ikke lyde som om, jeg skal optrappe konflikter. Jeg tror måske også, det handler om, at jeg skal være bedre til at sige højt, hvad jeg føler.

Opfinde dårligdomme i mit hoved og gøre ting meget værre og større og mere problematiske, end de er. Okay – jeg kan godt høre, at jeg måske lyder som om, jeg har NEJ-hatten på. Det har jeg altså ikke. Men jeg er god til at gøre ting værre end de er. Som fx. at tage den konfrontation. For i mit hoved ender det sikkert med, at verden går under! Hvilket den selvfølgelig ikke gør. Og det skal jeg blive bedre til at huske mig selv på.

At udskyde at ringe til lægen, tandlægen etc. Årh for pokker det er jeg god til. Jeg ved egentlig ikke hvorfor. For det er hverken fordi jeg har tandlægeskræk eller et dårlig forhold til min læge. Men jeg haaaader det bare alligevel. Det er heller ikke fordi, jeg er bange for at ringe i telefon til fremmede mennesker. Det gør jeg hver dag på arbejde. Men det er alligevel noget andet, når det er mit arbejde. Jeg ved ikke hvorfor…

At blande aaaalt for meget bland-selv-slik! Altså det er jeg virkelig god til. Det er faktisk måske én af de ting, jeg er bedst til! Hvilket jeg har det lidt ambivalent med. For på den ene side elsker elsker elsker jeg både processen ved at blande den perfekte slikpose og ved at spise den, hah! Men det er noget, jeg helt sikkert burde være dårligere til egentlig. For det er underlyndeme meget unaturligt i sådan en pose slik. Især fordi jeg er svært glad for syrlige ting – som indeholder aaaalle mulige mærkelige smagsstoffer og farver.

At glemme mit regntøj og paraply, når det virkelig er nødvendigt. Jeg er virkelig god til at tænke “arrh den går lige”. Mest fordi jeg synes, jeg ligner en tosse i regnbukser. Måske de også skal opdateres snart. De er vel 15 år gamle og de er alt for store, og de er ikke just med et “moderne snit” som min mormor ville kalde det. Til gengæld er jeg god til at dyrke min smarte regnfrakke fra Rains, som jeg købte sidste år inden et regnfyldt Northside.

At drikke energidrikke. Oh yes – jeg er en af dem! Jeg drikker snildt en stor energidrik hveranden dag. PLUS kaffe… Så måske er jeg generelt god til at drikke meget koffein. Måske det også lige skal justeres.

At tale mig selv og mine skills ned. Det er jeg virkelig god til. Det er noget, jeg skal være meget dårligere til!

At få dårlig samvittighed, hvis jeg aflyser aftaler, fordi jeg har brug for alene-tid. Jeg er generelt god til at få det dårligt med mig selv, hvis jeg føler mig overvældet. Fordi jeg får en følelse af, at jeg burde kunne håndtere alt, hvad livet har at byde mig. Og hvis jeg misser muligheder, så er det katastrofalt. Jeg føler, at jeg skal gribe alle bolde, der bliver kastet min retning, og hvis jeg ikke gør, så får jeg det dårligt med mig selv. For alle andre kan jo gribe alle deres bolde – hvorfor kan jeg så ikke? Det er virkelig dumt at have det sådan, så jeg vil gerne blive dårligere til altid at få dårlig samvittighed. Giver det mening eller er det kun i mit hoved?

At være tidsoptimist. Det er jeg virkelig god til! Men virkeligheden er, at jeg ofte er liiidt for god til det. Hvilket resulterer i, at jeg enten må droppe nogle ting, fordi jeg simpelthen ikke kan nå dem, eller må skynde mig sindsygt meget og få hjertebanken fordi jeg vil nå det hele. Så det skal jeg vist være lidt dårligere til at være.

At sige ja til alting! Jeg er SÅ god til at ville en masse ting, sige ja til alle projekter og sige ja til alle aftaler. Og det er jo i og for sig en virkelig fin kvalitet – problemet er bare, at jeg siger ‘ja’ alt for meget og ‘nej’ alt for lidt. Så nogle gange siger jeg ja til ting, af ren og skær vane. Ikke fordi jeg måske inderst inde har tid (eller lyst) til dem. Men også fordi jeg er frygtelig god til ikke at ville skuffe andre mennesker. Og det tror jeg, at jeg gør, hvis jeg siger nej til ting. Så – jeg skal blive bedre til at sige nej i stedet for at sige ja!

 

4 replies
 1. venterpaavin
  venterpaavin says:

  Jeg er også tidsoptimist, og jeg bliver åbenbart ikke klogere. Jeg tror bare altid lige at jeg har masser af tid. Den med regntøj og paraply er også mig – eller det vil sige, jeg ejer ikke rigtig den slags, selvom mit job består af at cykle rundt året rundt. Burde være mere praktisk, men er bare slet ikke den type voksen.

  – K

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Haha det tror jeg heller ikke, er noget vi nogensinde stopper med at være så! Måske man bliver bedre, men helt at droppe tidsoptimismen – det tror jeg ikke sker.

   Reply
 2. Lisbeth
  Lisbeth says:

  Så mange af dem passer perfekt ind her også, men åh især den med boldgribningen! Alle andre kan jo sagtens få enderne til at mødes, så hvorfor i alverden er jeg så håbløs til det? Den logiske slutning må jo nødvendigvis være, at det er fordi jeg er for doven til at yde den samme indsats som alle andre – det er jo klart. Mega sund tankegang!

  Men jeg synes nu altså at du er mægtigt god til en hel masse virkeligt gode ting. Du hører helt klart til i Top 10 over de sejeste mennesker jeg kender ?

  Knus

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Jeps. Præcis den følelse. Hvilket er lidt ærgerligt, hvis vi er flere, der har det sådan.

   Men tak! hold kæft hvor er du sød!

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *