THURSDAY PICK-ME-UP: DEN PERFEKTE SOMMER GIN & TONIC!

Unavngivet 1

Åh ha. Så blev det altså torsdag igen. Her på adressen betyder det, at vi skal svælge i alkoholiske (det plejer det ofte at være) drikke.

I dag har jeg forsøgt at sprede lidt sommerstemning herinde også. Vejret er fantastisk for tiden, og de danske jordbær har gode kår lige nu.

For mig er danske jordbær indbegrebet af dansk sommer. Tanken om de tre-fire jordbærrækker min mormor og morfar havde i deres have inden de flyttede fra huset til en andel de bor i nu midt i byen. Den tanke gør mig varm om hjertet. For jeg husker lige så tydeligt som min cola er kold her til aften, hvordan vi var med til at plukke de friske bær når vi var på besøg.

De skulle samles i en STOR skål. For der var mange. Og de var store og smækfyldt med smag. Ikke den der halvbitre smag nogle udenlandske jordbær desværre præstere. Ej heller den intetsigende smag andre jordbær på mystisk vis har frembragt efter måneder i solen. Om jeg begriber, hvordan nogle jordbær kan smage som hvis man stikker tungen ud af munden og lader den tørre i lufte. Af niks og en skid.

Mormors jordbær ikk’… De var.. Uhm. Lækre. Fyldige. Med masser rød saft og masser sødme og lidt surt. Efter vi havde plukket dem blev de skyllet af under den kolde hane. Den grønne stilk blev skåret fra, og bærret blev snittet i lidt mindre bider. Hapsere om man vil. Der lige passede til en spiseske.

For efterfølgene blev bærrene placeret i skåle og overhældt med mælk. Vi har aldrig dyrket den obskure ide at overrisle jordbær med fløde. Næ ved de nu hvad! Det hører sig ikke hjemme på friske, søde jordbær at overdænge dem med en fed fløde. Næ du! Frisk mælk er, hvad der skal til!

Og sukker. Ej at forglemme. Masser af det hvide, raffineret sukker! Jo mere jo bedre. Gerne så der til den sidste tredjedel af portionen lå en ordentlig bunke sukker i bunden af den dybe skål. Så havde man gjort det rigtigt.

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har spist jordbær på denne måde. Det er måske en ret, der skal indtages i weekenden. Jeg prøver at lade DMI overbevise mig om deres spåede hedebølge de næste par dage, og hertil kunne en kold skål jordbær være lykken.

Eller et glas gin & tonic med friske jordbær i. Såre simpelt. Denne drink jeg viser i dag er vist den virkelige voksenudgave af den klassiske jordbær-og-mælk-anretning. Men den er lækker. Den er nemt at producere, og den smager godt! Tjek, tjek, tjek! Så bliver det ikke bedre!

IMG_1789

Følgende opskrift er til 2 drinks!

INGREDIENSER:
En halv bakke friske jordbær
En god tonic
3 cl gin (mindre eller mere efter behag. Who am I to judge!)

SÅDAN GØR DU:
Omg den her opskrift er altså nem! Du skal;
1. Fylde et glas med isterninger samtidig med, du lægger jordbær skåret i skiver i glasset. Der skal være en fin fusion jordbærskiver og isterninger imellem. Skiverne må gerne blive lidt maste. Det giver mere smag til drinken.
2. Hæld din gin på glasset og top af med tonic og jordbær som pynt!

Ahmen hvad gir’ du mig! Et styk lækker gin & tonic i en sommerudgave! Rigtig god fornøjelse!
IMG_1791 IMG_1793 IMG_1796 IMG_1803 IMG_1807

Ps. Jeg skal nok lige tjekke ind i morgen om, hvordan det går på mit nye arbejde hos Kansas City. Jeg kan godt afsløre allerede nu, at det bliver et lækkert sted at være, og jeg kommer til at lære en masse ny musik at kende! Og får selvfølgelig fingeren i en stor del af Odenses kulturliv! Kan i ha’ det indtil da!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *